لزوم اجرایی شدن  مصوبه سفر دولت به خراسان جنوبی برای پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی

خبرگزاری شبستان: دومین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خراسان جنوبی در حالی برگزار شد که هنوز ۶۰ میلیارد تومان سفر رئیس‌جمهور به خراسان‌جنوبی به واحدهای تولیدی نرسیده و بحران کم آبی به نگرانی‌های تامین آب طرح فولاد قائنات دامن زده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، وجه اله خدمتگزار امروز (2 آذر) در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با اشاره به پروژه  فولاد قائن اظهار کرد: تلاش همه بر این است که این طرح به سامان و تولید برسد و برای استان اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کند تا در نتیجه سرمایه‌گذاری در این پروژه بزرگ دست ‌آورد خوبی برای منطقه داشته باشد.

 

وی افزود: مجموعه دست اندکاران وزارت نیرو و مسئولان سه استان خراسان تلاش می‌کنند تا کمبود آب این استان‌ها حل شود بنابراین جای نگرانی برای بحث تامین آب پروژه فولاد وجود ندارد.

 

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کمبود آب خاص این استان نیست بلکه در همه کشور وجود دارد، گفت: برای تامین آب مورد نیاز صنایع باید راهکار مناسب اندیشیده شود.

 

خدمتگزار در ادامه به کارخانه سیمان باقران اشاره کرد و افزود: امیدواریم این کارخانه در زمان تعیین شده به بهره برداری برسد و با کارشناسی همه ابعاد بررسی شود و سازکار اجرایی برای تامین گاز این کارخانه اندیشیده شود.

 

وی در خصوص تعیین و تکلیف  60 میلیارد تومان مصوبه سفر دولت به خراسان جنوبی برای پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی اظهار داشت: باید مکاتبات و پیگیری لازم برای اجرایی شدن این مصوبه انجام شود.

 

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر خرید دستگاه های اجرایی از محصولات تولیدی استان، بیان کرد: انجام این مهم سبب افزایش تولید، توسعه اشتغال و جذب سرمایه‌گذران به استان می‌شود.

 

نعمت اله حقیقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این کارگروه با اشاره به مصوبات کارگروه قبلی رفع موانع تولید استان، بیان کرد: در کارگروه گذشته ۱۱ مصوبه تصویب شد که برخی از این مصوبه‌ها انجام‌شده و برخی نیز در دست  اقدام است.

 

سید نعمت‌الله حقیقی افزود: در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان 70 پرونده مطرح شده است که 67 مورد از مصوبات این کارگروه اجرایی شده و 73 مورد در دست پیگیری است.

 

به گفته وی در آخرین بررسی وضعیت واحدهای صنعتی مشخص شد این واحدهای ورشکسته نیستند و مطالباتی از دولت و بخش خصوصی دارند که تاکنون به نتیجه نرسیده است.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی درخواست کرد: مدیران شرکت‌های خدمات‌رسان و بانک‌ها  به واحدهای صنعتی برای پرداخت معوقاتشان فرصت دهند تا مشکلات این واحدها برطرف شود.

 

علی اکبر فلاحتی، عضو هیات مدیره کارخانه فولاد قائن در این جلسه گفت: فاز اول این کارخانه از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی برخودار است و فاز دوم دارای 38 درصد پیشرفت فیزیکی است.

 

وی از مشارکت سرمایه گذار بخش خصوصی در این کارخانه خبر داد و افزود: سرمایه گذار متعهد شده که در ۶۵ درصد کل پروژه مشارکت کند و مشکل فاینانس چین آن نیز رفع شده و امیدواریم با جریان پیدا کردن فاینانس بحث بودجه پروژه حل شود تا به برنامه زمانبندی عمل کنیم.

 

فلاحتی با تاکید بر اینکه برای راه‌اندازی کارخانه به آب به عنوان ماده خنک‌کننده نیازمندیم، گفت: در حال حاضر تعداد شش حلقه چاه در اختیار داریم که با آن می توان فاز اول کارخانه را پوشش داد.

 

عضو هیات مدیره کارخانه فولاد قائن تصریح کرد: تا یک ماه آینده آبگیری مخازن را باید شروع کنیم بنابراین تعیین و تکلیف آب برای ما حیاتی است و این شش حلقه چاه کفاف فاز دوم کارخانه را نمی‌دهد.

 

وی تاکید کرد: برای بهره‌برداری از فاز 2 کارخانه طی دو سال آینده باید بحث تامین آب پروژه فولاد قائن حل شود.

 

حسین امامی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح فولاد قاین که از پروژه‌های مهم و کلیدی استان است، اظهار کرد: تامین آب این پروژه با توجه به بحرانی بودن دشت خضری و خشکسالی پیاپی سخت است و ما در حال حاضر تلاش می‌کنیم کسری مخزن آب استان را جبران کنیم.

 

وی ادامه داد: با توجه به تقاضاهای مردمی و ما به عنوان حافظ منابع آب باید تلاش کنیم اقداماتی که برای اشتغال انجام می‌شود موثر و مفید باشد.

 

امامی پیشنهاد داد برای تامین آب این پروژه محدوده دشت نمکزار خاف در فاصله 35 کیلومتری پروژه فولاد قائنات آزاد شود چرا که از محل دشت خضری این امکان وجود ندارد.

 

عباس جرجانی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به تصویب 60 میلیارد تومان اعتبار برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی استان در سفر رئیس جمهور، گفت:  این تسهیلات تاکنون وارد استان نشده است.

 

جرجانی ادامه داد: سال گذشته میزان هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات به شهرک های صنعتی استان داده شده که در قالب هشت طرح می توانستیم آن را ارائه کنیم.

 

وی بیان کرد: تاکنون در این راستا 6 میلیارد و 200 طرح انعقاد قرارداد شده و میزان 4 میلیارد و 800 میلیون تومان پرداخت شده است.

 

جرجانی با اشاره به اینکه امسال دولت یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای رفع موانع تولید تزریق می‌کند، عنوان کرد: برای جذب این اعتبار 280 واحدهای صنعتی استان معرفی‌شده‌اند.

 

محمدرضا موسوسی، مدیرعامل پروژه سیمان باقران نیز در این جلسه گفت: تاکنون این پروژه پیشرفت ۹۲ درصدی دارد و امیدواریم تا پایان امسال راه‌اندازی شود.

 

وی با بیان اینکه برای احداث این پروژه ۱۰۳ میلیارد تومان تسهیلات ریالی مصوب شده، افزود: تاکنون از این تسهیلات ۱۵ میلیارد تومان باقی مانده که امیدواریم سریعتر در چند قسط تخصیص یابد.

 

مدیرعامل پروژه سیمان باقران با اشاره به ۲۴ میلیون یورو تسهیلات ارزی برای احداث این پروژه مصوب شده، ادامه داد: پست برق این پروژه ظرف سه ماه آینده انجام می‌شود.

 

وی در پایان با بیان اینکه هیچ محلی برای پرداخت تفاوت هزینه و قیمت سوخت مازوت و گاز که به ازای هر تن تولید تفاوت آن در حدود 25 هزار تومان است وجود نخواهد داشت، درخواست کرد در اسرع وقت برای تامین گاز اقدامات لازم صورت گیرد.

 

 

 

کد خبر 503150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha