به گزارش خبرگزاری شبستان از شیراز، به نقل روابط عمومی آستان مقدس حضرت سید علاالدین حسین (علیه السلام)، حجت الاسلام سید محی الدین طاهری، رئیس هیئت امنای آستان مقدس حضرت سید علاالدین حسین (علیه السلام) در جمع چند تن از اساتید دانشگاه های داخل و خارج از کشور و نیز جمعی از مسئولین معاونت فرهنگی شهرداری شیراز به بیان راهکارهایی برای خروج گردشگری شیراز از رکود پرداخت.
وی با بیان مقدمه ای در خصوص سبقه مذهبی استان فارس اظهار داشت: بیش از هزار امامزاده در استان فارس آرمیده اند که برخی از ایشان گمنامند و این نشان دهنده اینست که این استان مأمنی برای خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) بوده است.
به گفته وی، فارس جزء مناطقی است که در قضیه پذیرش اسلام، آن را بدون اجبار و زور شمشیر پذیرفت و مردم آن، خود با تفکر و تأمل به این دین گرویده اند و این یک ارزش است.
دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز با بیان این مطلب که استان فارس بیشترین تعداد امامزادگان را نسبت به شهرهای دیگر در خود جای داده است، تصریح کرد: علت نام بردن مقام معظم رهبری از شهر شیراز با عنوان «سومین حرم اهل بیت (علیهم السلام)»، به خاطر علم کردن این نام در مقابل جشن های ۲ هزار و ۵۰۰ ساله شاهنشاهی نبوده بلکه به خاطر سبقه مذهبی استان فارس بوده است.
حجت الاسلام طاهری بر این باور است که می شود برای پیشرفت گردشگری مذهبی از استان فارس به عنوان استان پایه استفاده کنیم؛ چرا که دارای پتانسیل های زیادی برای گردشگران است و اضافه کرد: مشکل اصلی گردشگری در این استان، عدم امنیت گردشگری است.
وی با ابراز تاسف از رکود گردشگری در فارس به علت مسئله امنیت، افزود: در دوران هایی در گذشته، حضور گردشگران داخلی و خارجی در این استان بسیار پررنگ و چشمگیر بوده است اما اکنون شاهد آن هستیم که گروه های گردشگری داخلی و یا خارجی در این شهر، برخی از اماکن را از لیست بازدید خود حذف می کنند.
رئیس هیئت امنای آستان مقدس حسینی با تاکید بر این مطلب که امنیت گردشگری پله اول برای جذب توریست است، اظهارداشت: رمز موفقیت کشورهای غربی در جذب گردشگر و پیشرفت صنعت توریسم، امنیت گردشگران است.
وی ضمن اشاره به این نکته که در کشورهای اروپایی برای بازدید از یک کلیسای معمولی با قدمت نه چندان بالا، صف های طولانی می بندند، خاطر نشان کرد: ما در شیراز مسجد نصیر الملک را داریم که وقتی به کاشی کاری، معماری و نوع رنگ های آن توجه می کنیم، آن را در دنیا منحصر به فرد می یابیم.
به گفته حجت الاسلام طاهری، اگر نتوانیم امنیت و آرامش گردشگر را فراهم کنیم، این نقص با توجه به فضای مجازی و ارتباطات سریع امروزه، به سرعت به دیگر گردشگران هم منتقل می شود و در نتیجه مردم آرام آرام از اماکن این شهر دور می شوند.
وی بر این اعتقاد است که اگر یک گردشگر مذهبی دچار مشکل و ناامنی شود، نه تنها نسبت به این شهر بلکه نسبت به دین و مذهب هم بدبین و زده می شود و در این بین، دین لطمه اصلی را می خورد.
حجت الاسلام طاهری اظهار تأسف کرد: در کشورهای غربی به بافت و اماکن تاریخی توجه ویژه ای می شود، در صورتیکه خانه های تاریخی ما که در بافت فرسوده قرار گرفته و ممکن است در دنیا نمونه باشد، محل سکونت افراد معتاد شده است.
وی با اشاره به این مطلب که بافت 57 هکتاری بین الحرمین، محل انواع و اقسام فسادها شده و این اصل گردشگری مذهبی را زیر سوال می برد، افزود: در کشورهای غربی، فرهنگ کشور مهاجر پذیر بر روی مهاجران تأثیر گذاشته است اما در کشور ما قضیه برعکس است و فرهنگ مهاجران غالب شده است.
حجت الاسلام طاهری با عنوان این مطلب که باید بودجه کافی به مراکز فرهنگی، تاریخی و خانه های باستانی شهر تخصیص داده شود، ادامه داد: مسئولین فرهنگی استان و شهرداری باید هزینه کردن در بافت فرسوده را نسبت به ساختن یک پل مقدم بشمارند.
وی با شاره به اینکه باید به بخش خصوصی اعتماد کرد و برخی از خانه های گردشگری ما در اختیار مردم و بخش خصوصی است که توانسته اند به خوبی آن را برای بازدید عموم آماده سازند، افزود: اگر فرصتی برای بخش خصوصی ایجاد شود، می تواند سبب رونق گردشگری در شهر شود.
دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز با اشاره به اینکه باید حریمی برای بافت تاریخی در نظر گرفته شود، تصریح کرد: اگر بناست مهاجر به این مناطق بیاید باید حساب شده باشد نه اینکه آنان بر هویت مملکت ما غالب شوند و متأسفانه عده زیادی از آنها به دنبال مشکل تراشی برای جامعه هستند.
وی با طرح این مشکل که از سمت مسئولین امکاناتی برای رفت و آمد مناسب زائرین فراهم نشده است، گفت: اگر بستر حضور زائران در مناطق زیارتی آماده شود، زائرین و توریست های بیشتری به این اماکن مقدسه جذب می شوند که این به نوبه خود باعث اشتغال زایی می شود.
حجت الاسلام والمسلمین طاهری با بیان اینکه تخریب خانه های تاریخی کار اشتباهی است و من آن را تأیید نمی کنم، افزود: ولی آیا درست است که به خاطر تخریب نشدن تنها یکی دو خانه، کل طرح توسعه حرمین متوقف شود.
وی در پایان با عنوان این مطلب که هیچ صنعتی نمی تواند به اندازه صنعت گردشگری، سودآور باشد، افزود: اگر سخنان مقام معظم رهبری در سفر به این استان نبود، طرح توسعه 57 هکتاری حرمین اتفاق نمی افتاد.
نظر شما