آمار شهدای انتفاضه سوم به ۹۹ نفر رسید

خبرگزاری شبستان: امروز وزارت بهداشت فلسطين اعلام كرد كه شمار شهدای انتفاضه قدس با شهادت يک نوجوان ديگر فلسطيني به ۹۹ نفر رسيد.

خبرگزاری شبستان: دیار فلسطین، محل ظهور و موطن و مزار حضرت موسی (ع) و زادگاه و مزار حضرت عیسی و نخستین قبله گاه مسلمین، همواره کانون توجه و احترام مذاهب بزرگ دنیا و همه ملل جهان است. مسلمانان همواره اکثریت مطلق جمعیت فلسطین را دارا بودند و قرن ها در سایه حکومت مسلمین، همه مذاهب و فرق در همزیستی کامل زندگی کردند اما از هنگامی که با دسایس استعماری، تسلط انحصاری صهیونیزم و نادیده گرفته حقوق اکثریت ساکنان آن دیار آغاز شد، به پایگاه استعمار در منطقه و کانون تهدید و تفرقه در منطقه حساس خاورمیانه تبدیل شد.

با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، روح جدیدی در کالبد مبارزات ضدصهیونیستی دمیده شد. جمهوری اسلامی ایران براساس نگاه ویژه امام خمینی(ره) در دفاع از مردم مظلوم فلسطین همواره در این امر در خط مقدم مقاومت بوده به همین دلیل خبرگزاری شبستان در نظر دارد ذیل گزارشاتی با عنوان فلسطین پاره تن اسلام است به انتشار اخبار مربوط به مقاومت مردم این کشور و تلاش های ایران در حمایت از آنها بپردازد.

در همین زمینه گزارش مربوط به هفته ای که پشت سر گذاشتیم به شرح زیر است:


۹۹ شهید از آغاز انتفاضه قدس

وزارت بهداشت فلسطين در بيانيه اي مطبوعاتي اعلام كرد كه ابراهيم عبدالحليم داود (16 ساله) دو هفته قبل در جريان درگيريها با نيروهاي اشغالگر صهيونيست در شهر رام الله در كرانه باختري رود اردن از ناحيه قلب هدف گلوله قرار گرفت و زخمي شد و نهايتا در اثر جراحت هاي وارده به شهادت رسید.

مركز اطلاع رساني فلسطين به نقل از این بيانيه افزود: چند عمل جراحي روي اين نوجوان فلسطيني انجام شد اما پزشكان نتوانستند در نهايت وي را نجات دهند و چهارشنبه شب به شهادت رسيد.

محمد اسماعيل الشوبكي جوان 21 ساله فلسطيني نيز كه به ضرب گلوله نظاميان صهيونيست در ورودي اردوگاه الفوار در شرق شهر دورا در كرانه باختري زخمي شده بود، روز چهارشنبه شهيد شد.

براساس بيانيه وزارت بهداشت فلسطين، با شهادت الشوبكي و داود شمار شهداي انتفاضه قدس به 99 شهيد افزايش يافت، كه 22 نفر از این شهدا كودک و نوجوان و چهار نفر زن هستند.

باج‌ کری به عباس درباره مذاکرات صلح خاورمیانه

یک مسئول عالی‌رتبه فلسطینی ضمن اشاره به اهداف جان کری، وزیر خارجه آمریکا از سفر به سرزمین‌های اشغالی گفت که وی در این سفر با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار و طی آن ارائه تسهیلات اقتصادی و امنیتی را در مقابل ازسرگیری روند صلح خاورمیانه پیشنهاد خواهد کرد.

این منبع اعلام کرد که محمود عباس با سفر کری به فلسطین و تلاش‌هایش برای پیشبرد روند صلح خاورمیانه مخالف نیست اما با این پیشنهادات مخالفت خواهد کرد.

این منبع تاکید کرد که عباس به آمریکایی‌ها ابلاغ کرده باید مشکل اساسی حل و فصل شود نه اینکه با ارائه پیشنهادات اقتصادی و امنیتی مسئله را دور زد.

عباس همچنین گفته است که مشکل سیاسی کاملا مشخص است و آن ادامه اشغالگری است نه امنیت و اقتصاد.

این مسئول فلسطینی که گفته می‌شود از مسئولان نزدیک به عباس است در ادامه گفت: جهان وجود اشغالگران و زمین‌خواری از طریق شهرک سازی‌ها برای عدم تحقق تشکیل کشور فلسطین را درک می‌کند.

قیس ابولیلی، عضو دفتر سیاسی جبهه "دموکرات" نیز تاکید کرد که آمریکا از طریق سفر جان کری به منطقه تلاش می‌کند تا از طریق پیشنهاداتی "پوچ و بی فایده" خلأ سیاسی را پر کند. آمریکا در طول هفته‌های گذشته از رهبران فلسطین خواسته تا فرصتی را برای رسیدن به توافق با اسرائیل به واشنگتن بدهند.

واشنگتن که در دوره گذشته رهبری مذاکرات صلح خاورمیانه را برعهده داشت نتوانست توافق میان فلسطین و اسرائیل را برقرار سازد. در دوره اخیر نیز تنش و درگیری میان دو طرف بالا گرفته و ده‌ها فلسطینی طی درگیری‌ها شهید شده‌اند.

موافقت تل‌آویو با احداث 5 شهرک یهودی‌نشین جدید در منطقه "نقب"

منابع آگاه در شهر اشغالی قدس اعلام کردند که پس از مخالفت موشه کحلون، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی با احداث پنج شهرک صهیونیست نشین با انگیزه‌های اقتصادی که ناشی از مسائل مربوط به بودجه و هزینه‌های مالی بود، قرار شد کمیته‌ای متشکل از نمایندگان وزارت دارایی، وزارت برنامه‌ریزی و کمیته نقشه برداری و ساخت و ساز برای بررسی مساله بودجه لازم برای احداث این شهرک‌ها و تصویب نهایی طرح احداث آنها تشکیل شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، وزیر مسکن رژیم صهیونیستی که طرح مذکور را به هیات دولت ارائه داده بود، در واکنش به تصویب این طرح خاطر نشان کرد که "احداث شهرک‌های صهیونیست نشین اقدامی "ضروری" برای سیطره بر اراضی است که تراکم جمعیتی کمی در آنجا وجود دارد."

وی فاش کرد که دولت تل‌آویو علاوه بر شهرک سازی، سعی در احداث واحدهای مسکونی دیگر در شهرک‌های موجود در منطقه نقب و توسعه محدوده آنها را دارد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز پس از تصویب این طرح اعلام کرد که باید هر چه سریع‌تر کار احداث این شهرک‌ها آغاز شود و تصویب این طرح نتیجه ادغام فعالیت‌های سیاسی با طرح های توسعه محور است.

گفتنی است شهرک‌های جدیدی که طرح احداث‌شان در هیات دولت صهیونیستی تصویب شده است، عبارتند از: "شلح"، "دانییل"، "ایشیل"، "هنزیه" و "فادیه".

درخواست وزیر خارجه فلسطین از آمریکا برای مهار رژیم صهیونیستی

 ریاض مالکی، وزیر خارجه فلسطین پس از دیدار با صلاح الدین مزوار، وزیر خارجه مراکش در شهر رباط، در کنفرانسی مطبوعاتی از دولت آمریکا دعوت کرد اشغالگری رژیم صهیونیستی را مهار کرده و اجازه ندهد درگیری موجود از یک اختلاف سیاسی به یک جنگ مذهبی تبدیل شود.

مالکی در این کنفرانس تاکید کرد: آمریکا باید به حمایت‌های خود از اسرائیل در محافل بین‌المللی پایان دهد.

وزیر خارجه فلسطین افزود: دولت آمریکا باید اسرائیل و تمامی اقدامات ضد بشری این رژیم از جمله نقض حقوق مردم بی‌دفاع فلسطین را مهار کرده و اسرائیل و دولت نتانیاهو را مجبور به احترام به وضعیت موجود در مسجدالاقصی کند.

این مساله به این جهت که درگیری‌های موجود سیاسی به یک جنگ مذهبی بی‌نتیجه تبدیل نشود بسیار اهمیت دارد.

وزیر خارجه فلسطین از تل‌آویو خواست شهرک‌سازی‌ها را متوقف کرده و به این فعالیت غیرقانونی که از سال 1967 در فلسطین انجام می‌شود، پایان دهد.

وی همچنین از رژیم صهیونیستی خواست به تعهدات خود مبنی بر آزادسازی گروه چهارم اسرای فلسطینی که به قبل از توافقنامه اسلو 1993 بازمی‌گردد، عمل کند.

مالکی گفت: ما هیچ شرطی تعیین نمی‌کنیم. ما همواره آماده‌ایم البته در صورتی که اسرائیل هم آماده باشد.

وی درباره سفر احتمالی جان کری، وزیر خارجه آمریکا به منطقه خاورمیانه گفت: کری به صورت مفصل و جامع در جریان اقدامات اسرائیل در نقض قوانین و زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی حقوق بشر قرار خواهد گرفت.

رئیس دستگاه دیپلماسی فلسطین در ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی و نقض قوانین از سوی این رژیم را در سطح جنایات جنگی و ضد بشری دانست و از جامعه جهانی دعوت کرد این رژیم را در مورد این جنایات مورد محاکمه قرار دهد.

از سوی دیگر مالکی از آمریکا خواست از حمایت‌های خود از این رژیم در محافل بین‌المللی دست بردارد.

وی درباره روابط مراکش-فلسطین با تاکید بر حمایت فلسطین از حاکمیت ملی مراکش، به درگیری‌ها در صحرای مراکش اشاره و ابراز امیدواری کرد که تلاش‌ها در راستای پایان این اختلافات نتیجه‌بخش باشند.

صلاح الدین مزوار، وزیر خارجه مراکش نیز در این کنفرانس مطبوعاتی ادامه اقدامات غیرقابل قبول اسرائیل در مسجد الاقصی و قدس شریف را محکوم کرده و این اقدامات را ناقض قوانین بین‌المللی و بشری دانست.

مزوار از جامعه جهانی خواست مسئولیت‌های قانونی و اخلاقی خود را پذیرفته و با تحت فشار گذاشتن اسرائیل، مانع از دخالت‌ها و کارشکنی‌های آن در قطعنامه‌ها و قوانین بین‌المللی و انسانی شود.

تمهیدات جدید اسرائیل برای ورود یهودیان به مسجد الاقصی

پلیس رژیم صهیونیستی همچنین علاوه بر کاهش تعداد یهودیانی که می‌توانند وارد مسجد الاقصی شوند، اعلام کرده است که این ورود یهودیان در چهار نوبت صورت می‌گیرد که سه دوره از آن در صبح و یک دوره در ساعات ظهر است، هر یک از این مجموعه‌ها شامل 15 تن می‌شود.

در حالی که این تمهیدات باعث خشم محافل یهودی تندرو شده است، اما مسئولان فلسطینی در قدس اعلام کرده‌اند که این اقدام "یک عقب‌گرد مهم و در مسیر مثبت است، اما شبهه‌هایی به همراه دارد، چراکه چهارمین دور از ورود یهودیان حکایت از این دارد که اسرائیل اصرار دارد تا یهودیان را در محوطه‌های شرقی مسجدالاقصی در طول روز نگه دارد که این امر یادآور تصمیم سابقی است که بر اساس آن تلاش برای تغییر وضعیت و تقسیم مسجد الاقصی میان یهودیان و مسلمانان صورت گرفت."

علی رغم این که اکثر علمای دینی یهود ورود به محوطه‌های مسجد الاقصی را ممنوع کرده‌ و آن را "نجاست خطیری" به حساب آورده‌اند، اما پیشتر یهودیان تندرو که بر ورود اصرار دارند از "جنگ علیه تصمیم پلیس" خبر داده و اعلام کردند که با تمهیدات جدید که به کاهش ورود آنها به مسجدالاقصی می‌انجامد، غافلگیر شده‌اند.

آنها همچنین اعلام کردند که پلیس به آنها ابلاغ کرده است، یهودیانی که تمایل به ورود به مسجد الاقصی را دارند، باید از قبل فهرست‌هایی را تدوین کنند و پلیس اسرائیل نیز این یهودیان را در هر گونه تحرکی در منطقه محوطه‌های مسجد الاقصی ( که یهودیان اسم منطقه جبل هیکل را بر آن نهاده‌اند) همراهی می‌کند.

از سوی دیگر، ناجح بکیرات، مدیر مسجد الاقصی و رئیس بخش نسخه‌های خطی و میراث در این مسجد اعلام کرد که این اقدام گام دیگری از اقدامات تبعیض‌آمیز رژیم صهیونیستی است و هر گامی را که تمام می‌کند، با گام دیگری پی آن را می‌گیرد و رژیم صهیونیستی می‌خواهد تا مسجد الاقصی را یک مکان مقدس برای یهودیان قرار دهد و این کار را از طریق ادامه یورش‌های شهرک‌نشین‌ها و حفاظت از آنها از سوی سربازان اشغالگر و حمایت رسانه‌ای و لجستیکی از آنها و با قانونگذاری‌هایش انجام می‌دهد.

سازمان ملل، تدوین جدول زمانی منظم برای گشودن "گذرگاه رفح" را خواستار شد

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل در گزارشی درخصوص وضعیت فلسطین که اعضای مجمع عمومی سازمان ملل به بررسی آن پرداختند، گفت: هدف نهایی سازمان ملل در غزه ایان دادن به تمامی موارد انسداد گذرگاه‌ها است و این امر در چارچوب قطعنامه 1860 شورای امنیت برای کاهش رنج ساکنان نوار غزه صورت می‌گیرد.

بان کی مون نارضایتی شدید خود را نسبت به افزایش میانگین بیکاری در غزه به 43 درصد در اواخر سال 2014 ابراز کرد.

وی تاکید کرد: در صورتی که دلایلی که در درگیری‌های پیشین میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن حل نشود، اوضاع در غزه یقینا وخیم تر خواهد شد و خطرات خشونت و افراط‌گرایی نیز بیشتر می‌شود.

پیشتر "عزام الاحمد"، عضو کمیته مرکزی جنبش آزادسازی ملی (فتح) اعلام کرد که توافقی میان مسئولان مصری و تشکیلات خودگردان فلسطین برای گشودن گذرگاه رفح وجود دارد تا افرادی که نیازهای انسانی دارند، بتوانند به غزه سفر کرده یا از غزه خارج شوند و همچنین روند بازرگانی فعال شود.

دستگاه‌های رسمی مصری می‌گویند که گشودن گذرگاه رفح در گرو تثبیت اوضاع امنیتی در استان سینای شمالی است.

مسئولان مصری این گذرگاه را تقریبا به صورت کامل از ژوئیه 2013 بسته‌اند و برای انتقال موارد انسانی این گذرگاه را باز می‌کنند.

 

کد خبر 503756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha