سعید سعادتی، معاون برنامهریزی و توسعه ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: کانون های مساجد، شبکه فراگیر فرهنگی و هنری در کشور بوده که از ظرفیت مردمی تاثیرگذار برخوردارند
وی، بابیان اینکه ارتقا کارایی به معنای توجه به توسعه کیفی و کمی کانونهاست، افزود: ارتقای شاخصهای کانونهای مساجد هم ازنظر کمیت مدنظر ستاد عالی کانون های مساجد کشور بوده و هم کیفی سازی فعالیتها و برنامههای کانونهای مساجد بهعنوان مراکز فرهنگی در کنار مساجد مورد توجه است.
سعادتی، با اشاره به اینکه امروز در کشور حدود 22 هزار کانون فرهنگی و هنری در کنار مساجد تأسیس و راهاندازی شده است، تصریح کرد: یکی از اهداف و سیاستهای ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای مساجد کشور، این است که کانونها در عرصه فرهنگ و بهویژه در زمینه ترویج فرهنگ دینی جزو مجموعههای پیشتاز، پیشرو و پیش برنده کشور باشند.
معاون برنامهریزی و توسعه ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، یادآور شد: برای رسیدن به این هدف در حوزه فرهنگ دینی و عمومی کشور، با برنامهریزی تحصصی و جامع، به دنبال استانداردسازی و نظاممند کردن فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور هستیم.
سعادتی، با اشاره به اینکه غنابخشی به برنامهها و فعالیتهای کانون اولین قدم در راستای کیفی سازی فعالیت کانونهاست، افزود: فعالیت کانونها باید تربیت محور و ک محتوا محور بوده و در یک تقویم زمانبندی مشحص و در قالب برنامههای کوتاهمدت، بلندمدت و میانمدت و بر اساس یکچشم انداز معین صورت گیرد.
معاون برنامهریزی و توسعه ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، بیان کرد: یکی دیگر از شاخصهای کیفی سازی فعالیت کانونها، ارتقای سطح دانش و مهارت شبکه نیروی انسان کانونهای مساجد است.
وی، گفت: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد بهعنوان یک شبکه پویا، جوان و خلاق در حال حاضر یکی از بزرگترین سرمایههای اجتماعی، خودجوش و فعال مساجد و جامعه را تشکیل میدهند که باید این ظرفیت کم نظیر موردتوجه مسئولان و دستاندرکاران فرهنگی کشور قرار گیرد.
سعادتی، ابراز کرد: ارتقای سطح دانش، تحکیم باورها و اعتقادات شبکه نیروی انسانی، تقویت عزم و اراده کانونهای مساجد ازجمله شاخصهها و برنامههای ستاد عالی کانونهای مساجد کشور در حوزه نیروی انسانی کانونهاست بهطوریکه کانونهای مساجد بهتر و محکمتر از گذشته بتوانند در سنگر فرهنگ و حوزه مساجد خدمت کنند.
معاون برنامهریزی و توسعه ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، با تأکید بر تعامل کانونها با سایر نهادهای فرهنگی، افزود: امروز بهترین نهادهای فرهنگی اگر بخواهند تکروی کنند بهطورقطع نخواهند توانست به اهداف خود برسند.
وی، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر همراهی، همدلی و همافزایی همه نهادهای فرهنگی، اظهار کرد: بهطورقطع کانونهای مساجد با تعامل نهادهای فعال در مساجد و حوزه فرهنگ، یک تشکل تأثیرگذار و گسترده هستند.
سعادتی، دومین راهبرد سیاست کانونهای مساجد افزایش اثربخشی کانونهای مساجد عنوان کرد و گفت: امروز که با هجمههای سنگین و پیچیده دشمن در مسائل فرهنگی و اجتماعی و حوزه آسیبهای اجتماعی مواجه هستیم باید در راستای تربیت کادر و نیروی انسانی به همراه تقویت باورها دینی برنامهریزی کرد.
معاون برنامهریزی و توسعه ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، با اشاره به اینکه کانونهای فرهنگی باید با برنامهریزی دقیق به نقش و جایگاه واقعی خود در عرصه فرهنگ دینی و عمومی برسند، ابراز کرد: امسال با توجه به اینکه سال پایانی برنامه پنجم توسعه است به دنبال بازخورد علمی و منطقی از برنامههای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در 5 سال گذشته هستیم.
وی، در پایان بابیان اینکه در ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور برنامهریزی صحیحی در راستای ارتقای سطح اثربخشی فعالیت کانونها انجامشده، خاطرنشان کرد: امروزه کانونهای مساجد به یک شبکه بزرگ فرهنگی در کشور و در کنار مساجد تبدیلشده که ظرفیت بسیار عظیمی را بهمنظور ترویج فرهنگ دینی و عمومی را تشکیل دادهاند.
نظر شما