به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر محمدرضا سنگری، عاشورا پژوه کشوری امروز (5آذر) در مراسم یازدهمین سوگواره عاشورایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس که در محل این کانون برگزار شد، با اشاره به اینکه برای انسان های زیادی حوادث مختلف روی می دهد اما اسمی از آنان باقی نمانده است، گفت: یک حادثه قرن ها پیش در دنیا روی داده است که هنوز بعد از گذشت این مدت برای کشته های لشکر حق در این حادثه مرصیه سرایی و نوحه خوانی می شود.
وی با تاکید بر اینکه از حادثه خونین عاشورا هرچه می گذرد این حادثه روشن تر و واضح تر می شود، تصریح کرد: حادثه عاشورا همواره با همه تکراری که هر ساله انجام می شود، تازگی دارد و با عاشورا زندگی می کنیم و رمز مانایی این حادثه همین جوشش است.
سنگری با اشاره به اینکه این حادثه در یک هزار و 376 سال پیش اتفاق افتاده است اما هنوز تازه است، اولین سئوال ما اینست که چه در کربلاست که آن را ماندگار کرده است، افزود: اکنون که کاروان های مردمی در اربعین به سوی کربلا در حرکت هستند می دانند که در روز اربعین هم انبیا الهی و ائمه اطهار (علیهم السلام) هم می آیند.
وی با تاکید بر اینکه همه خوبان عالم امروز آهنگ پیاده روی اربعین کرده اند و می خواهند خود را به کربلای معلی برسانند، اظهار داشت: برای درک مفهوم اربعین باید به اثرات عدد 40 توجه کنید.
سنگری با اشاره به اینکه بر اساس آیات قرآن کریم، خداوند به حضرت موسی (علیه السلام)، 30 روز وعده کردند و سپس 10 روز به آن افزودند، تاکید کرد: این به همان معناست که 30 ناقص است و عدد 40 مرز تمام و کمال است.
وی با اشاره به اینکه امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: «هر کس 40 روز بتواند دل و وجودش را برای خداوند خالص کند، چشمه های حکمت از قلبش بر زبانش جاری می شود.»، یادآور شد: بین تمام و کمال تفاوت وجود دارد ممکن است کاری تمام شده باشد ولی کامل نباشد اگر 40 روز زبان، نگاه و نمازتان را حفظ کنید می توانید با نگاه هم اثرگذار باشید.
سنگری، عدد 40 را عدد کمال و اربعین را کمال عاشورا خواند و اضافه کرد: عملی که 40 روز بدون حضور در جامعه و تعطیلی زندگی باشد، این مطرود است هنر اینست که انسان در جامعه باشد و گناه نکند.
وی با اشاره به اینکه در جنگ بدر سپاه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، 313 نفر بودند و سپاه دشمن یک هزار نفر بود که برخی از افراد سپاه نبوی می ترسیدند، تاکید کرد: در روز عاشورا سپاه امام حسین (علیه السلام)، 145 نفر و سپاه دشمن نزدیک به 33 هزار نفر بودند که نسبت آن در حدود یک به 216 است اما هیچ کدام از سپاه امام حسین (علیه السلام) نمی ترسیدند.
این عاشورا پژوه با اشاره به اینکه دلیل ماندگاری کربلا این بود که خالص ترین و پاک ترین انقلاب تاریخ است، اظهار داشت: کربلا، ماندگار شد چون انقلاب خالصان بود و هرکه ناخالص بود رفت و به خاطر اینکه پاک ترین و خالص ترین حضور داشتند بهترین الگو برای بشریت است.
سنگری با تاکید بر اینکه در کربلا ناخالصی وجود ندارد، افزود: کربلا برای تمام اجتماع الگو دارد در کربلا از همه سنین و اقشاری حضور داشتند.
وی با اشاره به اینکه باید حادثه کربلا بیشتر مورد بررسی قرار گیرد، تصریح کرد: اربعین تکمیل کننده فرهنگ عاشورا است و هنر انسان های بزرگ اینست که بر ایمان و آرمان خودشان تا آخر می مانند.
نظر شما