خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: لغو تحریم ها، امکان خرید هواپیماهای جدیدی را از سوی شرکت های هواپیمایی کشورمان فراهم آورده است با این روند امکان رونق حمل و نقل هوایی بیش از پیش است تا جایی که اتحادیه بینالمللی حمل و نقل هوایی از افزایش میزان مسافران داخلی و خارجی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای وابسته در سالهای آتی خبر داده است.
فارس به نقل از وبگاه «تراول اینداستری» گزارش داده است که: "چشم انداز سفر به دیگر نقاط جهان به ایران و کوبا همراه با ارائه زمینههای جهانگردی ، تجارتی و گرم شدن روابط دیپلماتیک رو به افزایش است و البته در قیاس این دو کشوربا هم، ایران زمینه بالقوهتری دارد. با اینکه کوبا پرجمعیتترین کشور در حوزه کارائیب است اما رشد مسافران این کشور که اینک 5 میلیون نفر در سال جاری است در سال 2034 و در بهترین شرایط به 13 میلیون میرسد اما ایران در تضاد با کوبا، اینک سالیانه 12میلیون مسافر پروازی دارد که البته اکثرا برای پروازهای داخلی هستند. با افزایش رشد ناخالص ملی ایران و عادی شدن کامل روابط با دیگر کشورها و رفع تحریمها مجموع کل مسافران ایران در سال 2034 به میزان 43.6 میلیون نفر میرسد.
یاتا، اتحادیهای متشکل از 240 شرکت هواپیمایی است که در آوریل سال 1945در هاوانا، پایتخت کوبا راهاندازی شد. این اتحادیه هماکنون 84٪ درصد از تردد هوایی جهانی را به خود اختصاص میدهد. دفتر مرکزی یاتا اینک در مونترال کانادا است."
بنابراین گزارش، چندی پیش نشریه گلف نیوز در این باره گزارش داده بود که: "انتظار می رود گردشگران و تجار بیشتری به محض لغو تحریم ها از ایران دیدن کنند. شرکت های هواپیمایی بین المللی از جمله «اتحاد» ابوظبی و «لوفتانزا» آلمان درخصوص افزایش تعداد پروازهای خود به ایران ابراز علاقمندی کرده اند. گرایش برای سفر به ایران به ویژه شهرهایی غیر از تهران که شرکت های هواپیمایی خارجی پیشتر به آن پرواز داشته اند، رو به افزایش است. جمعیت 80 میلیونی ایران که عمده آنها جوان هستند، با کمک لغو تحریم ها، این کشور را برای شرکت های هواپیمایی جذاب تر می کنند. اگرچه شرکت های حمل و نقل بین المللی از شوق زیادی برای افزایش سطح خدمات رسانی به ایران برخوردارند، توافق های دو جانبه موجود احتمالا محدودیت هایی را پیش روی این شرکت ها قرار می دهد به طوری که قبل از راه اندازی پروازهای جدید، این موافقنامه ها باید در سطح دولت ها مورد بررسی قرار گیرد. صنعت هوانوردی تجاری ایران چند دهه تحریم بوده و از اینرو نمی تواند هواپیماهای جدید از شرکت های بوئینگ و ایرباس خریداری کند اما انتظار می رود لغو تحریم ها، امکان خرید هواپیماهای جدیدی را از سوی شرکت های هواپیمایی ایرانی فراهم کند."
aviationpros چندی پیش گزارش داده است: "ایران یک خط هوایی جدید را به زودی راه اندازی خواهد کرد. این خط هوایی "تهران ایر" نام دارد و 10 هواپیمای ایرباس 320 در این خط فعالیت خواهند کرد. خبرگزاری فرانسه پیش از این گزارش داده بود حسن روحانی در سفر به فرانسه با مسئولین ایرباس برای خرید هواپیماهای جدید گفتگو خواهد کرد. سفر اروپایی حسن روحانی که به جهت حملات تروریستی در پاریس لغو شد سر منشا قرارداد های خرید هواپیماهای مسافر بری ایرباس بوده است. در همین حال روحانی قرار بود در فرانسه با مجموعه ای از شرکت های این کشور از جمله پژو – سیتروئن قرارداد های امضا کند."
یادآور می شود: علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در گفتگویی با فارس درباره پیگیریهای معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برای خرید هواپیما از روسیه و گفتههای آنها مبنی بر خرید و ورود هواپیماهای روسی اینگونه توضیح داده بود: "به هر حال این معاونت نیز در بخش صنعتی کشور فعال است و در راستای نوسازی و توسعه ناوگان هوایی، فعالیتهایی انجام میدهند البته قرارداد خرید هواپیما فقط بین شرکت هواپیمایی به عنوان بهرهبردار و شرکت سازنده منعقد میشود و فقط شرکتهای هواپیمایی مسئول خرید یا اجاره هواپیما است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری درباره تقاضای خرید هواپیماهای شرقی و روسی از سوی شرکتهای هواپیمایی داخلی بیان کرد: هیچیک از شرکتهای هواپیمایی درخواستی برای خرید و ورود هواپیمای روسی نداشتهاند البته طراحی و ساخت هواپیما در دنیا به گونهای است که قابل بهرهبرداری باشد، اما هر هواپیماها با توجه به محدودیتهای فرودگاهی و طراحی، قابلیت عملیاتی شدن در هر کشور را ندارند. همچنین یکی از موضوعات مهم در مورد عملکرد هواپیما، تداوم پرواز و عملیاتی بودن آن تا 20 سال آینده است."
نظر شما