به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله مکارم شیرازی، شب گذشته (17 تیر) در جلسه سخنرانی با حضور هزاران تن از زائران و مجاوران، در صحن جامع حرم مطهر رضوی با اشاره به سایت ها و جرایدی که وجدان جامعه را به خواب فرو میبرند و با اشاره به روایت امام سجاد(ع) واعظ درونی را مهم ترین واعظ انسان دانست و گفت: اگر واعظ درونی نداشته باشید، واعظان دیگر به دردتان نمی خورند.
وی افزود: وجدان بیدار همان حالتی است که می گوید امروز یک سیلی به صورت بی گناهی زدم و خوابم نمی برد و عذاب وجدان می کشم و این درحالی است که شما باید قدر این وجدان را بدانید.
مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: خداوند در سوره قیامت به وجدان بیدار قسم یاد کرده است، یعنی قیامت دادگاه بزرگ و وجدان بیدار، دادگاهی کوچک در درون انسان است و به خاطر همین وجدان است که از کار خوب احساس نشاط و لذت و از کار بد احساس گرفتگی و عذاب وجدان می کنیم.
کم شدن قبح گناه در جامعه، موجب فراگیر شدن فساد می شود
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر بیدار ماندن وجدان عمومی جامعه، کم شدن قبح گناه در جامعه را موجب فراگیر شدن فساد دانست و تصریح کرد: اگر وجدان عمومی جامعه بیدار باشد و همه احساس کنند که بدی ها بد است، زشتی ها زشت است، مواد مخدر مخرب است، صحنه های ضد اخلاق باعث بدبختی خانواده هاست، مسابقه در تجمل پرستی بویژه در مراسم ازدواج باعث بدبختی جوان هاست، مشکلات حل می شود.
جداسازی دانشگاه های دختران و پسران ،اخلاق یا سیاست؟
آیة الله مکارم شیرازی در ادامه با انتقاد از دستور رئیس جمهور برای توقف 2 برنامه فرهنگی وزارت علوم گفت: وزیر علوم، به تازگی 2 برنامه را پیشنهاد کرده است، اول، بازنشسته کردن تدریجی استادان ضد انقلاب در دانشگاه ها، البته اکثریت استادان دانشگاه ها انسان های انقلابی علاقه مند به نظام و افراد فهمیده و خوبی هستند، اما عده قلیلی استادان فاسد و ضد انقلاب می توانند از تریبون دانشگاه، کشور را از طریق دانشجویان فاسد کنند.
وی افزود: برنامه دوم، جداسازی دانشگاه های دختران و پسران است که قرار بود این برنامه شروع شود و این در حالی است که آلمانی ها این جداسازی را شروع کرده و اعلام کرده اند که تفکیک جنسیتی، بازدهی علمی را بالا می برد، البته آنها به مفاسد اخلاقی کاری ندارند.
مرجع تقلید شیعیان در ادامه با اشاره به واقعه تاریخی اندلس گفت: اگر مسائل اخلاقی به مسائل سیاسی تبدیل شود، در این صورت مسائل سیاسی هم ریشه را می زند همانطور که در اندلس مسائل اخلاقی به مسائل سیاسی تبدیل شد و اندلس از دست رفت.
وی تاکید کرد: اگر اندلس از دست نمی رفت، شاید امروز تمام اروپا مسلمان بود چرا که مسائل اخلاقی فقط برای روز قیامت و مسائل معنوی و روحانی نیست، بلکه به ناامنی های اجتماعی، پرونده های قضایی، متلاشی شدن خانواده ها، بی سرپرست شدن کودکان و ضعیف شدن جوانان در برابر دشمنان تبدیل می شود.
وی در ادامه فضائل و قدر عظیم روز و شب های ماه شعبان المعظم را برشمرد و تصریح کرد: قدر این شب و روزها را در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) بدانید و توبه و استغفار کنید که این ماه، ماه توبه و رحمت است.
پایان پیام/
نظر شما