حجت الاسلام حسین فضیلتی نیا صبح امروز (14 آذر) به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به نیازها و پرسش های جامعه در زمینه علوم و معارف دینی، پژوهش درحوزه های علمیه باید بتواند پاسخ گوی این نیاز ها باشد.
وی افزود: یکی از وظایف پژوهش، پاسخگویی به پرسش های جامعه معاصر در حوزه علوم دینی است و رسیدن به این امر باید نقطه هدف همه فعالان پژوهشی باشد.
حجت الاسلام حسین فضیلتی نیا بیان داشت: این نیازها باید با رویکرد آینده نگرانه مورد توجه پژوهشگران حوزوی قرار گیرد.
معاون پژوهش حوزه علمیه عنبرآباد گفت: فعالان پژوهشی باید بکوشند که برنامه ای مناسب برای پاسخگویی در این عرصه طراحی کنند و در این امر باید از دیدگاه صاحب نظران و طبقات مختلف پژوهشگران استفاده کنند.
وی اذعان داشت: کار خوبی که در حوزه های علمیه و معاونت پژوهش حوزه علمیه قم صورت گرفته، انتشار نشریات علمی معاونت های پژوهشی سراسر کشور، تولید کتاب های مناسب علمی در همه سطوح، پاسخگویی به سؤال های جامعه اسلامی و انسان معاصر در سطح ملی و بین المللی، پشتیبانی اطلاع رسانی وضعیت تولیدات علمی و انتشار فصلنامه ها و نمایه هایی از نشریات بوده است.
به گفته وی معاونان پژوهشی مدارس علیمه کشور باید رسیدن به پیشرفت های علمی و پژوهشی طلاب را در صدر فعالیت های خود قرار دهند.
وی با بیان این که پژوهش با گفت و گو، مباحثه و هم فکری ساماندهی می شود، افزود: معاونان پژوهشی حوزه های علمیه استان باید با یکدیگر مشارکت کنند که این اقدام باعث می شود فعالیت های پژوهشی با فهمی دقیق در حوزه های علمیه پیگیری و نتایج مورد انتظار حاصل شود.
استاد حوزه علمیه عنبرآباد بیان کرد: فعالیت های علمی پژوهشی که در مراکز پژوهشی حوزوی و غیر حوزوی صورت می گیرد باید دارای اعتبار و استاندارد باشد، به گونه ای که همه اصول پژوهشی در آن رعایت شده باشد.
وی اظهار داشت: فعالیت های پژوهشی خوبی به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه استان کرمان همچون برگزاری جشنواره علامه حلی و ... در حوزه های علیمه بسیار امیدوار کنند است و فعال شدن معاونت های پژوهشی حوزه های علمیه می تواند فعالیت های پژوهشی طلاب را به افق نهایی نزدیک کند.
حجت الاسلام حسین فضیلتی نیا از راه اندازی نشریه داخلی به نام سفیر در حوزه علمیه عنبرآباد خبر داد و گفت: هدف از راه اندازی اینگونه نشریات تشویق طلاب به امر مهم تحقیق و پژوهش است که اگر به لذت تولید مطلب و ارائه آن بعنوان یک نیاز اساسی جامعه نائل شوند، آنوقت پژوهش و نویسندگی به یک مهم تبدیل خواهد شد.
وی قلم زدن در باب های مختلف علمی و فرهنگی با توجه به نیازهای مهم روز جامعه را از واجبات بر شمرد و افزود: امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ایجاد فضاهای مجازی نیاز مخاطبان به مراتب بیشتر از قبل شده است و با هجمه های زیادی در قالب شبهات اعتقادی و فرهنگی مواجه هستند که نقش طلاب در پاسخ دهی در این باب حائز اهمیت است.
معاون پژوهشی حوزه علمیه عنبرآباد گفت: در مناطق محرومی چون جنوب استان کرمان باید امکانات پژوهشی اعم از کتابخانه ها و سیستم های کامپیوتری و دیجیتال و.... تقویت گردد تا روند تحقیق و پژوهش به کندی نگراید.
حجت الاسلام حسین فضیلتی نیا چالش ها و مشکلات پیش رو در باب پژوهش را متنوع خواند و افزود: کافی نبودن زیرساخت های پژوهشی اعم از کتابخانه ای جامع، نیود اساتید فنی در باب پژوهش، اختصاص نیافتن بودجه در پژوهش و عدم رغبت کافی طلاب در امر نویسندگی از مشکلات عمده بخش پژوهش حوزه های علمیه است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه علمیه عنبرآباد طی دو سال 40 مقاله به جشنواره علامه حلی رضوان الله علیه ارسال شده است که از این بین 6 نفر قابل تقدیر شده اند که امسال نیز تا به حال تعداد 55 نفر جهت شرکت در این جشنواره نام نویسی کرده اند.
نظر شما