به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، غلام عباس عزیزی امروز (14 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته معلولان اظهار کرد: شعار امسال روز جهانی معلولان «دسترسی و توانمندسازی برای افرادی با همهی تواناییها» نامگذاری شده است و این به معنی اینکه باید ساختار خدمات رسانی به معلولانی اصلاح شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد 17 هزار و 427 نفر از معلولان به طور مستمر و غیرمستمر تحت پوشش خدمات بهزیستی خراسان جنوبی هستند، افزود: از این تعداد یک هزار و 923 نفر معلولیت بینایی، 3 هزار و 103 معلولیت شنوایی، 5 هزار و 819 معلولیت ذهنی، 5 هزار و 477 معلولیت جسمی و حرکتی، یک هزار و 72 معلولیت روانی و 33 نفر معلولیت صوت و گفتار دارند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه 5 هزار و 200 معلول نیز پشت نوبت خدمات بهزیستی قرار دارند، گفت: به لحاظ شدت و درجه معلولیت در استان 3 هزار و 659 نفر درجه خفیف، 5 هزار و 152 نفر درجه متوسط، 5 هزار و 497 نفر درجه شدید و 2 هزار و 919 نفر دارای درجه معلولیت خیلی شدید هستند.
عزیزی با اشاره به اینکه ارائه آمار معلولان اقدام و بررسی خاصی را میطلبد، ادامه داد: برآوردی پیش بینی شده برای جمعیت معلولان در کشور حدود 10 تا 11 درصد است که بر این اساس باید حدود 7.5 میلیون معلول در کشور داشته باشیم اما تعداد معلول شناسایی شده و خدمات گیرنده در کشور و استان این رقم نیست چرا که جمعیت معلول زیر پوشش کشور کمتر از یک میلیون و 200 هزار نفر است.
وی به شناسایی حدود 10 هزار معلول از طریق طرح CBR در استان اشاره کرد و بیان داشت: در این طرح که از طریق سازمانهای مردم نهاد اجرا میشود نیازهای معلولان با همکاری تسهیلگران شناسایی و از طریق صندوق CBR برای رفع آنها اقدام میشود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه بر اساس قانون حمایت از حقوق معلولان باید سالانه 30 درصد از معابر شهری مناسب سازی شود، افزود: متاسفانه تاکنون در مجموع 40 درصد مناسب سازی شده است.
عزیزی از اجرای پروژه ارزیابی وضعیت مناسبسازی دستگاههای اجرایی استان در سال جاری خبر داد و بیان کرد: در مرحله نخست این طرح در 40 دستگاه اجرایی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
وی با تأکيد بر ايجاد شغل مناسب برای معلولان، خواستار به کارگيری توانمندیهای اين قشر از جامعه شد و تصریح کرد: در بحث اشتغال معلولان در استان خیلی رضایت نداریم چرا که از سال 84 تاکنون تنها 157 نفر از معلولان شاغل شدهاند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در مجموع تاکنون 2 هزار و 162 واحد مسکونی ساخته شده و یا در دست ساخت است، ادامه داد: از این تعداد یک هزار و 357 واحد تحویل داده شده و 805 واحد در دست ساخت است.
به گفته وی تا پایان امسال 464 واحد تحویل داده خواهد شد و از ابتدای سال 95 تا شهریورماه آینده نیز 341 واحد واگذار میشود.
عزیزی از ساخت 475 واحد مسکونی برای زنان سرپرست خانوار و خانواده های دارای بیش از دو معلول استان در سال جاری خبر داد و چالشهای اصلی در بحث مسکن معلولان را واگذاری زمین در شهرها و بحث پرداخت وام و ضمانت معلولان عنوان کرد.
وی به افزایش یارانه مراکز نگهداری معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن اشاره کرد و افزود: یارانه مراکز روزانه درجه یک از 265 به 340 هزار تومان و مراکز روزانه درجه دو از 235 هزار تومان به 300 هزار تومان افزایش داشته است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه ارائه خدمات به بیماران اوتیسمی از 275 هزارتومان به 360 هزار تومان افزایش یافته، خاطر نشان کرد: همچنین یارانه مراکز شبانه روزی درجه یک به ازای هر نفر 400هزار تومان بود که امسال به 500 هزار تومان و مراکز درجه دو از 370 هزار تومان به 450 هزار تومان افزایش یافته است.
عزیزی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از فاکتورهای اساسی که جمعیت معلولان را افزایش میدهد بحث حوادث ترافیکی است، گفت: در استان 54 درصد از 178 نفر معلول ضایعه نخاعی ناشی از تصادفات رانندگی بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه طرح غربالگری اختلالات ژنتیک با حضور هزار و ۵۰۰ نفر در رده سنی ۱۵ تا ۲۵ سال در خراسان جنوبی به اجرا در می آید، گفت: هدف از اجرای این طرح غربالگری نیز شناسایی افراد مبتلا به اختلالات ژنتیک و ارجاع آنها مراکز مشاوره ژنتیک بهزیستی یا دانشگاه علوم پزشکی است.
عزیزی یادآور شد: این طرح در نیمه دوم سال جاری در بیرجند، قائن، سربیشه و درمیان اجرا میشود.
نظر شما