رابطه روسای جمهور با دانشگاه ها/از هاشمی رفسنجانی تا روحانی

خبرگزاری شبستان: روسای دولت های جمهوری اسلامی ایران هر کدام سیاست خاصی را برای ایجاد ارتباط با دانشجویان پی می گرفتند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، از سال ۱۳۶۸ که آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی ریاست جمهوری را برعهده گرفت ایران به دوران پس از جنگ تحمیلی و ثبات انقلاب اسلامی رسیده بود و حالا نوبت آن رسیده بود که رئیس جمهوری در زمینه های فرهنگی نیز گام هایی بردارد.

هاشمی رفسنجانی در ۱۶ آذر

بنابراین گزارش، در آن زمان دیگر ارتباط روسای جمهور با دانشگاه ها رنگ و بویی جدی به خود دید. اگرچه در دولت های پنجم و ششم هنوز دیدار با دانشجویان جدی نشده بود اما هاشمی رفسنجانی یک بار در طول دوران ریاست جمهوریش به جمع دانشجویان آمد و آنها را به خوی بسیجی گری تشویق کرد.

رئیس دولت اصلاحات و ۱۶ آذر

بعد از آن نوبت به رئیس دولت های هفتم و هشتم جمهوری اسلامی ایران یعنی سید محمد خاتمی رسید.

او که داعیه اصلاحات داشت در زمینه ارتباط با دانشجویان نیز گامی متفاوت برداشت و ۱۶ آذر ۵سال از دوران ریاست جمهوریش میهمان دانشجویان شد.

در نخستين 16 آذر رئيس دولت اصلاحات، تهران به خاطر ميزباني سران کشورهاي عضو سازمان کنفرانس اسلامي (سازمان همکاري‌هاي اسلامي) تعطيل بود و امکان حضور رئيس جمهوري جديد در دانشگاه وجود نداشت، اما رئيس دولت اصلاحات در نخستين سالروز دوم خرداد و در سال 77 به دانشگاه تهران رفت. در سال دوم رئيس جمهوري وقت ايران به دانشگاه رفت و از مشروطيت و جمهوريت گفت. در ۱۶ آذر ۱۳۷۸ حضور رئيس جمهوري در دانشگاه در حالي به دليل بيماري به تعويق افتاد که سال قبل با تن تب دار به مراسم رفته بود. در سال چهارم رئيس دولت اصلاحات در حالي در مراسم 16 آذر شرکت کرد که دانشجويان، نگران کانديدا نشدن او براي دوره بعد بودند.

در سال های۱۳۸۰،۱۳۸۱ و ۱۳۸۲ رئیس دولت اصلاحات در مراسم روز دانشجو حضور نیافت تا این که نوبت به سال ۱۳۸۳ و آخرین سال ریاست جمهوری سید محمد خاتمی رسید. وی به جمع دانشجویان آمد و برخي دانشجويان معترض هم حين سخنراني خاتمي «هو» کردند. هرچند که گفته شد اين «هو» هنگامي بوده که رئيس جمهوري نام يک نهاد را بر زبان آورد نه اينکه متوجه خود او باشد، اما اين‌طور تعبير شد که سخني از خود او را هو کرده‌اند و همان جا بود که آن جمله را بر زبان آورد با اين مضمون که ترديد دارد جانشين او نيز در فضايي باز و آزاد با دانشجويان گفت‌وگو کند و با اين طعنه و کنايه که «ان شاء الله بعد از من کساني مي‌آيند که خوب عمل خواهند کرد».

احمدی نژاد و حضور در دانشگاه ها

از سال ۱۳۸۴ نوبت به محمود احمدی نژاد رئیس دولت های نهم و دهم رسید.

در همان سال ابتدایی احمدی نژاد به دانشگاه نرفت اما در خصوص شهریه دانشگاه آزاد انتقاد کرد.

در سال ۱۳۸۵، محمود احمدي نژاد به صورت سر زده در جمع دانشجويان دانشگاه امام صادق (ع) حاضر شد و زير باران مورد استقبال قرار گرفت. همچنین 20 آذر 85 وی به دانشگاه صنعتي امير کبير رفت. رئيس جمهور در سال 86 زودتر از 16 آذر به دانشگاه علم و صنعت رفت و در سال های بعد یعنی سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ او در ۱۶ آذر دیگر میهمان هیچ دانشگاهی نشد.

عزم جدی روحانی در ۱۶ آذر هر سال

از سال ۱۳۹۲ نوبت به رئیس دولت یازدهم رسید.

اولين حضور حسن روحاني در قامت رئيس جمهوري در يک دانشگاه در 16 آذر 1392 رقم خورد. روحانی اظهارات جالبی در این اولین حضورش در دانشگاه داشت.

او گفت: دانشگاه خانه احزاب نيست، اما کارگاه سياست است، خيلي از آمارهاي دولت قبل را نگفتم آستانه تحمل خود را بالا ببريم، سانتريفيوژ بايد بچرخد، اما زندگي مردم و اقتصاد هم بايد بچرخد و. . . »

سال بعد و در سال 1393 هم روحانی به دانشگاه رفت. اين‌بار به دانشگاه علوم پزشکي ايران رفت. اما اين جلسه با حواشي خاص خود همراه بود که شعار براي رفع حصر از جمله آنها بود. همچنين بسيج دانشجويي به‌دليل سخنراي‌نکردن در مراسم 16 آذر، پيام خود را به صورت کتبي خطاب به رئيس جمهوري منتشر کرد. در بخشي از پيام تشکل بسيج آمده است: ما راه برون رفت از سختي‌ها و ناملايمات را اتکاء به قوت داخلي و همچنين اقتصاد مقاومتي مي‌دانيم نه اينکه چشمان‌مان را در انتظار سراب بيگانگان به سخره، بي‌بهرگي بنشانيم.

حالا امروز ۱۶ آذر ۹۴ است و روحانی برای سومین سال پیاپی به دانشگاه رفته و در جمع دانشجویان حاضر شده است.

به نظر می رسد عزم رئیس دولت یازدهم برای میهمان دانشجویان شدن در ۱۶ آذر هر سال جزم تر از دیگر روسای جمهور باشد.

 

 

کد خبر 505903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha