تبلیغ چهره به چهره موثرترین راه انتقال معارف دین است

مدیر مدرسه عالی علمیه نائب الصدر شهرستان رشت، تاکید کرد: تبلیغ چهره به چهره موثرترین راه انتقال معارف دین است.

حجت الاسلام و المسلمین فرخ عبدی، مدیر مدرسه عالی علمیه نائب الصدر شهرستان رشت، به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به مشکلات فرهنگی و اجتماعی حال حاضر جامعه، تبلیغ و تدریس صحیح یکی از موثرین شیوه های انتقال معارف و مفاهیم دینی است.

 

این استاد برجسته حوزوی خاطرنشان کرد: با وجود شیوه ها و ابزارهای گوناگون در حوزه تبلیغ معارف دینی، تجربه ثابت کرده است که این شیوه ها و ابزارها به هیچ وجه نمی توانند به اندازه تبلیغ چهره به چهره، کارایی و تاثیر پذیری داشته باشند.

 

وی افزود: در فرایند تبلیغ رو در رو و چهره به چهره با مخاطبان علاوه بر سخن، امواجی از ذهن و نفس گوینده به مستمع و بالعکس منتقل می شود که این امواج تاثیر فراوانی در بازدهی امر تبلیغ ایفا می کند و در واقع می توان گفت بر سخنی که ناشی از اعتقاد راسخ متکلم باشد، آثاری ماورای علوم کشف شده فعلی، مترتب می شود.

 

 باید از تمام ابزار روز برای حفظ جامعه اسلامی و نشر دین الهی بهره برد

مدیر مدرسه عالی علمیه ناب الصدر ادامه داد: اگر بخواهیم حرف حق را به گوش مردم برسانیم باید در هر زمانی متناسب و مقتضای همان زمان حرکت کرده و مطمئن باشیم مفاهیمی که با فطرت بشر سازگاری بیشتری داشته باشند ظرفیت گیرایی بسیار زیادی را برای مخاطبین ایجاد می کند.

 

وی با اشاره به مفهوم 2 آیه "ما ارسلنا من رسول الا بلسان قوم"، و "واعدوا لهم ما استطعتم من قوه" تصریح کرد: این 2 آیه به صورت آشکار بر ضرورت روزآمدی امر تبلیغ و همینطور استفاده از تمام ابزار مدرن و جدید برای حفظ جامعه اسلامی و تبلیغ و نشر دین الهی تاکید دارند.

 

حجت الاسلام والمسلمین عبدی در تشریح حدیثی از پیامبر "علم را بجویید اگرچه در چین باشد" در رابطه با ضرورت علم آموزی و استفاده از تمام انرژی و امکانات روز در این زمینه، ابراز کرد: پیامبر در زمانی چنین حدیثی را عنوان کردند که مسافرت کردن از منطقه ای به منطقه دیگر بسیار دشوار بوده است چنان که در تاریخ آمده است که طولانی ترین مسافرت اعراب از شام فراتر نمی رفت.

 

امروز باید سیطره مسائل دینی را جهانی ببینیم

مدیر مدرسه عالی علمیه ناب الصدر خاطرنشان کرد: هم اکنون با توجه به بینش شکوفا شده در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی در رابطه با مفاسد اقتصادی و سیاسی دنیای استکبار، اگر بتوانیم پیام ها و مطالب اصیل دینی و اسلامی را با استفاده از قالب ها و ابزارهای گوناگونی همچون، گوشی همراه، اینترنت و ماهواره و غیره در اختیار جهانیان قرار دهیم، بدون تردید عده بسیاری به این مفاهیم گرایش پیدا می کنند.

 

این استاد برجسته حوزوی با اشاره به جهان شمولی دین مبین اسلام و اینکه امروز باید سیطره مسائل دینی را جهانی دید، اضافه کرد: عده ای با استفاده از فرصت پیش آمده در جهان که ناشی از کمبود معنویت و شیوع گسترده افسردگی است، به رواج عرفان های کاذب پرداخته و به اغوای افرادی که سرابی از حقیقت را یافته اند می پردازند.

 

حجت الاسلام والمسلمین عبدی بر ضرورت بهره گیری از بسترهای موجود در سینما، تئاتر، فیلم کوتاه برای بلوتوث به گوشی های همراه، موسیقی، انیمیشن، قصه های قرآنی و تاریخ اسلامی برای بیان حقایق ناب اسلامی تاکید کرد و افزود: یکی از خلأهای های موجود، تأمین نشدن مواد خام فکری و داستانی در این زمینه ها، توسط حوزویان و سایر نهادهای مسئول است.

 

باید به ایده های برتر جشنواره نمود عینی بخشید

وی با اشاره به جذابیت های فیلم مختار و مخاطبین فراوان آن در داخل و خارج کشور، یکی از علت های عمده این تعداد بیننده را استفاده از امکانات جدید برای ساخت این فیلم عنوان و تصریح کرد: امروز باید با رعایت خط قرمز های دینی برای تاثیرگذاری عمیق در جامعه، وارد عرصه هنر شویم.

  

مدیر مدرسه عالی علمیه نائب الصدر، یکی از مشکلات عمده در شرایط کنونی را طراحی نکردن الگوهای شادی و زمینه هایی همچون طنز و جک برای خنداندن و خوشحالی مشروع و در عین حال تاثیرگذار برای نسل جدید عنوان کرد، و ادامه اداد: در بیشتر جک ها و طنز های رواج پیدا کرده در جامعه از محتواهای زشت و یا تمسخر قومیت ها برای خنداندن، بهره گیری شده است.

 

وی یکی دیگر از شیوه های ترویج مفاهیم دینی را در اختیار قرار دادن اشعار فاخر دینی به خوانندگان و موسیقی دانان عنوان کرد و افزود: متاسفانه ما نسبت به بسیاری از زمینه هایی که قابلیت خوبی برای تاثیرگذری و نشر دین دارد غافل هستیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین عبدی، نظریه های ناب علوم انسانی در تمامی ابعاد در کل دنیا را متعلق و یا برگرفته از حوزه های علمیه عنوان کرد و گفت: حرکتی که امروز تحت عنوان جشنواره شیوه های نوین تدریس معارف دینی شکل گرفته در صورتی نمود عینی پیدا می کند که در حد کتاب و گفتار و مقاله محدود نشده و از نظریه های برتر برای بهره برداری در جامعه استفاده شود.

 

گفتنی است، جشنواره ملی شیوه های نوین تدریس معارف دین(شکوه اندیشه) از سری برنامه های ششمین جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور در چهار بخش قرآن با محوریت روانخوانی، اعتقادات با محوریت معاد، احکام با محوریت روزه و اخلاق با محوریت آداب سفر، به همت دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان، (22 تیر) سال جاری در رشت برگزار می شود.
 

 پایان پیام/

کد خبر 50594

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha