چه کسی پاسخگوی شبهات در شبکه های اجتماعی است؟

خبرگزاری شبستان: امروز با توجه به ارتباطات گسترده و بدون مرز افراد در فضاهای مختلف مجازی و امکان دسترسی راحت و آسان به این امکانات، ایجاد شک و شبهه در مورد مسایل مختلف بخصوص درباره موضوعات اعتقادی کار چندان دشواری نیست.

 

خبرگزاری شبستان؛ گروه قران و معارف؛ امروز با توجه به ارتباطات گسترده و بدون مرز افراد در فضاهای مختلف مجازی و امکان دسترسی راحت و آسان به این امکانات، ایجاد شک و شبهه در مورد مسایل مختلف بخصوص درباره موضوعات اعتقادی کار چندان دشواری نیست و با توجه به فعالیت ها و تلاش های گسترده برای منفی جلوه دادن اسلام، بی محتوا کردن آن از درون و بی مقدار کردن ارزشها و اعتقادات دینی، هجمه های فراوانی در این زمینه وجود دارد. در چنین شرایطی پاسخگویی نسبت به این شبهات اهمیتی دو چندان می یابد و از همین رو، مراکز و نهادهای مختلفی در این راستا فعالیت می کنند که یکی از آنها مرکز پاسخگویی به شبهات دینی سازمان تبلیغات اسلامی است.

آنچه در ادامه می خوانید گفت و گوی خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان باحجت الاسلام سیدمحمد سادات منصوری، رئیس مرکز پاسخگویی به شبهات دینی سازمان تبلیغات اسلامی است؛

 

ضمن تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید ابتدا بفرمایید که آیا شما به عنوان مرکزی که مسئولیت پاسخگویی به شبهات دینی را بر عهده دارد، آماری از شبهات مختلفی که در فضای مجازی بخصوص شبکه های اجتماعی مطرح می شود دارید؟

     

وظیفه ما پاسخگویی به شبهات است که می بایست به نحو احسن آن را انجام دهیم اما اگر منظور این است که ما خودمان به دنبال شبهات باشیم و آنها را از گوشه وکنار فضاهای مختلف جمع آوری کرده و نسبت به آنها پاسخگو باشیم، خیر! این کار قابل قبولی نیست چرا که هر روز موضوع جدیدی به عنوان شبهه مطرح می شود و یا همان شبهات قبلی با ظاهر و قالبی جدید عنوان می شود.

 

کار این مرکز این گونه تعریف شده است که ما خودمان را در معرض پاسخگویی قرار می دهیم. به عبارت دیگر ما به دنبال این نمی رویم که ببینیم چه شبهاتی و در کجا مطرح شده تا بعد به آنها پاسخ بدهیم.  بلکه وظیفه ذاتی این مرکز این است که هر کس در هر جا با شبهه ای مواجه شد می تواند از ما پاسخ بخواهد و کارشناسان ما وظیفه پاسخگویی را به عهده دارند.

 

در روزگار فعلی ما نه توان این کار را داریم و نه شاید لازم باشد که برویم شبهات گوناگون را که هر روز در گوشه و کنار مطرح می شود، رصد کنیم بلکه وظیفه ما این است که به مردم آموزش دهیم تا بدانند با توجه به اقتضائات این زمان که تعاملات فکری از هر سو در پیش چشم افراد است و انسان های مختلف از همه سوی دنیا دسترسی فکری به یکدیگر دارند اگر با مسئله ای به نام شبهه که مربوط به دین می شود، برخورد کردند و ذهن آنها درگیر شد بدانند که جایگاهی برای پاسخگویی وجود دارد.

 

به این ترتیب تکلیف شبهات بی شماری که در شبکه های اجتماعی مطرح است چیست؟  

باید فرهنگی در میان مردم به وجود بیاید (که به نظرم در حال شکل گیری است) که افراد با دیدن یک مسئله یا شبهه در هر فضایی قانع نشوند بلکه به دنبال پاسخ صحیح و منطقی آن باشند. وظیفه کارشناسان این مرکز نیز این است که پاسخ های قانع کننده و منطقی در دسترس مردم قرار دهند. ضمن اینکه ما گستره کار خود را به شبکه های اجتماعی نیز سرایت داده ایم و به زودی کانال اختصاصی این مرکز در شبکه های اجتماعی راه اندازی می شود.

 

یعنی افراد می توانند سوالات و شبهات خود را در این کانال از کارشناسان شما بپرسند؟

در این کانال هر روز سوال و جواب های دینی مطرح می شود که این سوال و جواب ها می تواند در رابطه با احکام، مسایل مشاوره ای و یا اعتقادی باشد. علاوه بر این فضایی هم برای پاسخگویی به سوالات آنلاین کاربران اختصاص داده می شود. در واقع  ما با این کار بستری را فراهم می کنیم تا اقشار مختلف مردم بدانند که جایگاه های مختلفی برای پاسخگویی به سوالات آنها وجود دارد.

 

درباره سوالات مختلفی که مردم از شما می پرسند هم بگویید؛ اغلب سوالات در چه زمینه ای است؟  

در رابطه با کم و کیف سوالاتی که از این مرکز پرسیده می شود باید گفت تعداد سوالات اعتقادی نسبتا کم است و 90 درصد سوالات ما در بخش احکام و مشاوره است. مشکل مردم بیشتر در زمینه رفتاری است و اینکه نمی دانند رفتار اسلامی چگونه باید باشد و مسایل و مشکلات معاشرتی خود را چگونه باید برطرف کنند. که کارشناسان ما در حوزه مشاوره در این رابطه پاسخگوی سوالات مراجعه کنندگان هستند. اما این مسئله کاملا روشن است که از نظر کیفی سوالات اعتقادی به هیچ وجه قابل مقایسه با سوالات احکام و مشاوره نیست.

 

شما بین سوالات اعتقادی و سوالاتی که مربوط به احکام می شود یا مشکلات مشاوره ای تفاوت قایل می شوید؟

بله ! ما اگر یک سوال احکام را ندانیم حداکثر زیان آن این است که یک عملی را اشتباه انجام خواهیم داد اما اگر یک سوال یا شبهه اعتقادی برای کسی پیش بیاید و پاسخ مناسب به او داده نشود کل زندگی وی را تحت تاثیر قرار می دهد، سبک زندگی او را متحول می کند،  چه بسا ممکن است فردی را از ایمان به کفر برساند یا سال های سال در تردید بماند. علاوه بر اینکه می تواند این شبهات را به دیگران نیز منتقل کند.

مانند این است که شما بگویید یک میکروبی وجود دارد که تعداد افراد کمی به آن مبتلا هستند اما به قدری خطرناک است که اگر کسی به آن مبتلا شد نجات پیدا نمی کند و این میکروب را به دیگران نیز انتقال می دهد. بنابراین تعداد سوالات و شبهات اعتقادی از نظر کمی مطرح نیست ولی از نظر اهمیت به هیچ وجه قابل مقایسه با سایر سوالات نیست. به همین دلیل ما بر روی سوالات اعتقادی سرمایه گذاری می کنیم و کارشناسان معتبری برای پاسخگویی به این گونه سوال ها در نظر گرفته ایم که پاسخ هایی که به مخاطب و فرد سوال کننده ارایه می شود قانع کننده باشد.

 

غیر از کانال ها و شبکه های اجتماعی، مخاطبان از چه راههایی می توانند با این مرکز در ارتباط بوده و سوالات و شبهات خود را بپرسند؟

راه های ارتباطی مخاطبان با ما می تواند از طریق تماس تلفنی و یا از طریق سایت این مرکز باشد که امکان ارتباط صوتی نیز از طریق سایت در حال فراهم شدن است. در  شبکه های اجتماعی هم کانال هایی راه اندازی می شود که از این طریق سوال ها و پاسخ ها با کاربران تبادل شود. افراد می توانند از سراسر کشور با شماره تماس 09650 به صورت رایگان در زمینه احکام، اعتقادات و مشاوره با این مرکز در ارتباط باشند. سایت این مرکز نیز به آدرس 09650 دات نت در اختیار همه کاربران قرار دارد و به زودی نیز کانال اختصاصی این مرکز در شبکه های اجتماعی راه اندازی می شود.

 

 

کد خبر 505964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha