باید از رسانه ها برای اثبات حقانیت خود علیه دشمن استفاده کنیم

حجت الاسلام قریشی گفت: در شرایطی که دشمن از رسانه ها به عنوان ابزار جنگ استفاده می کند باید ما نیز توسط همین رسانه ها حقانیت خود را تشریح کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام قریشی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در گردهمایی سفیران بیداری که با حضور دانشجویان خارجی دانشگاه های ایران برگزار شد گفت: یکی از دلایل شکست برخی انقلاب ها این است که فعالان این انقلاب ها پیش از ساختن خود دنبال ساختن اجتماع رفتند.

وی اظهار کرد: در قرآن آمده اگر می خواهید زنده باشید زمانی که خدا و رسول الله، شما را می خوانند امر آن ها را اجابت کنید؛ بنا بر این آیه کسی که بنده خدا و مطیع رسولش نباشد در نگاه دین ما مرده است و فقط کسی که دلش به یاد خداست زنده است.

معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها افزود: انقلابیون باید پیش از آغاز حرکت های اجتماعی برای افزایش بصیرت خود اقدام کنند مولا علی(ع) می فرماید کسانی می توانند این علم را برپا کنند که اهل افتادگی و بصیرت باشند کسانی که در مقابل قدرت ها خود را نبازند و فقط مقابل خدا وند خم شوند و صابر باشند که اگر خودسازی نکرده باشند بعد از رسیدن به قدرت کم کم در برابر شیطان تسلیم می شوند و از حرکت ابتدایی خود تغییر مسیر می دهند.

قریشی با بیان اینکه امروز جنگ ملت ها جنگ سخت نیست تصریح  کرد:دشمن به دنیال گرفتن سرزمین ها نیست بلکه دنبال گرفتن مغز ها و دل هاست باید مراقب دسیسه دشمنان بود، آمریکا با تمام لشکر کشی هایش توانست عراق را تصرف کند ولی امروز سراغ کتاب های دانشگاهی و برنامه تلویزیونی رفته است. دنبال ایجاد اختلاف و تفرقه میان قومیت ها و مذاهب گوناگون است.

وی بر اهمیت نقش دانشجویان در جهت دهی بر حرکت های انقلابی تاکید و کرد و گفت: دانشجویان به عنوان نخبگان جامعه باید دنبال کسب بصیرت باشند و راه های ورود دشمن را بشناسند جهان امروز پر از پیچیدگی است و شنات حق و باطل کار ساده ای نیست ،در اینترنت میلیون ها خبر وجود دارد و دلیل آن این است که با افزایش خبر های و گزاره ها قدرت تشخیص پایین می آید آنقدر خبر ایجاد می کنند تا افراد را نسبت به وقایع بی تفاوت کنند .

حجت الاسلام قریشی با اشاره به کتاب زندگی در عشق و مردن در خوشی نیل پست من خاطر نشان کرد: نویسنده این کتاب می گوید یکی از نگرانی های ما در آمریکا این است که مردم روزهای یکشنبه بی کار باشند و درباره وضع زندگیشان فکر کنند و بعد یقه حکومت را بگیرند پس برنامه ریزی کردیم که اینقدر فیلم پخش شود تا فرصت تفکر نداشته باشند.

وی با اشاره به نتیجه گیری خود پیرامون این موضوع اظهار کرد: در شرایطی که دشمن اینگونه از رسانه ها استفاده می کند ما هم باید وارد میدان شویم و با استفاده از این رسانه ها باتشریح حقانیت خود علیه دشمن اقدام کنیم. امروز دشمن سنگر ها را یکی یکی از دست می دهد و برای باز پس گیری آن دنبال ایجاد تفرقه است پس باید مراقب دسیسه های دشمن باشیم.

جنبش های اسلامی برای بقای اندیشه خود باید حکومت ایجاد کنند 


بنابراین گزارش، محمد باقر خرمشاد رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در گردهمایی سفیران بیداری با اشاره به جنبش های اسلامی گفت: جنبش های اسلامی باید برای بقای اندیشه و اهداف خود حکومت اسلامی ایجاد کنند.

وی خاطر نشان کرد: موج اول بیداری اسلامی حدود 150 سال قبل رخ داد و متفکران جهان اسلام در ملاقات با جهان غرب به این نتیجه رسیدند که عقب مانده اند، آنها با توجه به تمدن درخشان اسلامی مشاهده کردند که کشور های آن ها استعمار شده است آنها غرب را بالاتر و خود را پایین تر یافتند و از دلیل این فاصله سوال کردند.

خرمشاد تصریح کرد: سوال دیگر این بود که چه باید کرد؟جهان اسلام سال ها با این درگیر بود و پاسخ واحدی وجود نداشت، دسته ای معتقد بودند شرایط ما شبیه شرایط غرب در هنگام رنسانس است و باید مانند غرب عمل کنیم یعنی همانطور که غرب مسیحیت و دین را عامل تاریکی و جهل می دانست و آن را از صحنه خارج کرد در جهان اسلام هم باید همین را ه را امتحان کرد. تفکر دیگری معتقد بود باید تاریخ جهان اسلام را با اسلام مقایسه کرد و طبق آن ضعف ها و رشد ها را و راه حل عنوان کرد و راه حل مطرح شده را بازگشت به اسلام اصیل و سنت رسول الله می دانست.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سلسله جنبان این تفکر را سید جمال الدین اسد آبادی  خواند و گفت: بر اثر روشنگری های وی این تفکر تکثیر شد و در کشور های مختلف ریشه دواند که به این تفکر بیداری اسلامی اطلاق می شود.

 

وی ادامه داد: بیداری اسلامی یعنی بازگشت به اسلام برای احیای تمدن اسلامی و بازیافت تمدن خویش در این مقطع انقلاب های متعددی در کشورهای مستعمره غرب رخ داد مثلا در الجزایر برای رهایی این کشور از استعمار فرانسه بیش از یک میلیون نفر کشته شدند درهمین مقطع در لیبی امر مختار در سودان المهدی وغیره قیام کردند و به نام اسلام جوامع را بیدار ساختند به این ترتیب موج اول بیداری اسلامی آغاز شد و گسترش یافت.

خرمشاد موج دوم بیداری اسلامی را همزمان با انقلاب ایران دانست و افزود: تا پیش از آن متفکران اسلامی به دست آوردن حاکمیت ها را کار غیر ممکن دانستند و دنبال ایجاد جامعه اسلامی بودند نه حکومت اسلامی در انقلاب ایران فردی با لباس روحانی و اندیشه دینی علیه نظام استبدادی و استعمار ایستاد توده های مردم هم قیام کردند و کشته دادند و هر کشته ای شور دیگری به پا کرد با این انقلاب حکومت اسلامی بنا شد که نه فقط شاه را بیرون کرد بلکه آمریکا را هم از کشور اخراج کرد البته این اقدام برای مردم ایران هزینه های زیادی داشت اگر برای پیروزی انقلاب 60هزار نفر از مردم ایران به شهادت رسیدند برای بقای آن 300 هزار نفر شهید داده ایم تا این انقلاب در مقابل دشمنی های خارجی دوام بیاورد.

وی تصریح کرد: موج دوم بیداری اسلامی ثابت کرد که می توان بر خلاف تمام تبلیغات غرب جلوی آن ایستاد انقلاب ایران نیز این ایده را ثابت کرد که جنبش های اسلامی برای پا برجا ماندن اندیشه خود باید حکومتی را ایجاد کند.

این پژوهشگر جهان اسلاماظهار کرد: بعد از انقلاب ایران این سوال مطرح شد که انقلاب بعدی در کدام کشور رخ می دهد این اجماع وجود داشت که پس از ایران این اتفاق در عراق رخ خواهد داد که البته واقعیت هم داشت و نمونه های حرکت اندیشمندان مسلمان عراق در تاریخ ثبت شده است و یکی از دلایل حمله صدام به ایران هم سرکوب و توقف سرایت این جنبش از ایران به عراق بود.

بنابرگزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با توجه به وقایع اخیر کشورهای اسلامی بیان کرد: در انتهای موج دوم بیداری اسلامی این مساله مطرح بود که جهان اسلام در جست و جوی  دو چیز است یکی دموکراسی به معنی مشارکت مردم در حکومت و پایان پادشاهی های مادام العمر و دیگری اسلامی سیاسی یعنی مشخص بود که اگر به مردم آزادی انتخاب داده شود از درون صندوق های رای تفکر اسلامی به بیرون می آید که نمونه آن را در تغییرات سیاسی ترکیه و فلسطین مشاهده کردیم .

 

وی ادامه داد:پس از این موج سوم از تونس آغاز شد و گسترش یافت البته برخی معتقدند که حرکت ها بیش از آن که اسلام خواهی باشد حرکت های ضد استبدادی است اما با بررسی شاخص های این جنبش ها خلاف این نظر ثابت می شود تو نسی ها به انقلاب خود انقلاب کرامت می گویند، چه کسی کرامت آن هار گرفته بود بن علی به چه کسی وابسته بود و چرا تونسی ها انقلاب خود را در نماز های جمعه و روسری های دختران دنبال می کنند.

خرمشاد تصریح کرد: جوانان مسلمان در موج سوم بیداری اسلامی هر چند از ابزار های غربی مانند فیس بوک و...... برای پیگیری مطالبات خود استفاده کردند اما انقلاب اسلامی آفریدند وغرب اگر راست می گوید جهان اسلام را به حال خود رها کند و اجازه دهد مردم تصمیمشان را از طریق صندوق های رای اعلام کنند که این صورت همان می شود که سید جمال پیش بینی کرده بود.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 50650

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha