به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، همزمان با آغاز ماه ربیع الاول جای جای کردستان غرق در نور و شادی و می شود و نوای گوش نواز مولودی خوانی در سراسر استان طنین انداز می شود.
جشن های مولودی خوانی همزمان با آغاز ماه ربیع در تمامی مساجد و تکایا استان کردستان آغاز می شود و اوج آن نیز که با هفته مبارک وحدت مصادف است تا آخر ماه مولود به عنوان یک مراسم ثابت مورد توجه و عنایت ویژه مردم این استان است.
برگزاری آیین های مولودی خوانی در استان کردستان سابقه ای دیرینه دارد و هر ساله در ایام ماه ربیع الاول مردم این استان اعم از شیعه و سنی با برگزاری آیین مولودی خوانی میلاد حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) را گرامی می دارند و در محافل معنوی که در مساجد، اماکن مذهبی، تکایا و اکثر منازل شخصی برگزار می شود، نوای دلنشین مولودی خوانی و دف نوازی از کوی و برزن این دیار به عرش می رسد.
فرارسیدن ماه ربیع الاول در بین مردم کردستان جایگاه خاصی دارد و مردم مراسم های شادی و جشن خود را از ماه ها قبل به این ماه موکول می کنند و همزمان با آغاز آن با پخش نقل و شیرینی به همدیگر تبریک می گویند.
مردم کردستان به صورت خودجوش مساجد و تکایای محله خود را همزمان با آغاز ماه ربیع الاول غبارروبی و عطر افشانی می کنند و اعتقاد دارند که هر کسی مراسم مولودی خوانی برگزار کند صاحب برکت و رزق و روزی خواهد شد.
مراسم مولودی خوانی به شکلی است که اشعاری با نثر زیبا در وصف حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) از کودکی تا زمان وفات سروده شده و یک نفر که صدای خوش دارد همراه با نوای دف، دو طبل و شمشال آنها را می خواند و جمع حاضر نیز بعضی از مصراع ها را تکرار کرده و مراسم این گونه ادامه می یابد.
در این مراسم ابتدا چند آیه از قرآن مجید تلاوت می شود، بعد از بیان مقدمه ای کوتاه، فصلی از قصیده بردیه خوانده می شود، این اولین و معمولی ترین بخش از مولودخوانی است که البته همه حاضران در این محفل این اشعار را حفظ هستند و همزمان و همصدا در نوبت خود، شعرهای سربند را تکرار می کنند که نوای خوش به وسیله دف، تاس، دوطبله و گاهی شمشال نیز همراهی می شود.
در پایان با خواندن خطبه الوداع که آخرین خطبه پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) است، حاضران به احترام حضرت به پا می خیزند و رو به قبله ایستاده آوای خوش یا محمد مصطفی را می خوانند و برای حاضران، شفای بیماران، ترقی اسلام و مسلمین به طور دسته جمعی در فضایی سرشار از سرور و قلب هایی پر از محبت، ایمان، معنویت و اخلاص و عشق به پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) طلب می کنند.
اعتقاد بر این است که بنیانگذار برگزاری جشن مولود در استان کردستان سلطان مظفر ابوسعید اهل کشور عراق است و شخصیت های برجسته و عارفان زیادی از جمله شمس قریشی، ملا خضر رودباری و ملا عبدالکریم مدرس مولد نامه را تدوین کرده اند.
نظر شما