به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، وحید احمدی، معاون پژوهشی وزارت علوم، فناوری و تحقیقات صبح امروز در مراسم افتتاحیه هفته پژوهش که با حضور جمعی از صاحب نظران و اساتید دانشگاه در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، ضمن گرامیداشت این هفته اظهار کرد: یکی از بزرگترین دغدغه های من مشخص شدن بحث جایگاه علوم انسانی در توسعه کشور و توسعه علمی بوده است که این مسئله با حضور خود اصحاب علوم انسانی قابل بررسی است.
وی رونق علوم انسانی را به اصحاب آن وابسته دانست و در ادامه گفت: خوشبختانه کشور ما از لحاظ بنیاد علمی و بنیاد فرهنگی بر پایه علوم انسانی ظرفیت های بسیار بالایی دارد و تاریخ ما مملو از این آثار، شخصیت ها، زوایا و اندیشه های مختلف علوم انسانی است. هرچند چالش های موجود در این زمینه نیز کم نیست و باید اندیشه های در این زمینه راهبردی شده و به مدل اجرایی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه در دنیای پیشرفته غرب کشورهایی همچون انگلیس که مبنای علمی پایداری دارند علوم انسانی نقش مهمی در توسعه علمی آنها داشته است، ادامه داد: این دغدغه فرصت مناسبی برای اصحاب علوم انسان ها است تا چالش های موجود در این زمینه را پر کنند.
احمدی در ادامه با اشاره به چالش های موجود در تحول علوم انسانی بیان کرد: باید بررسی کرد علوم انسانی آن نقش بنیادی و عملکردی را دارد یا نقش بین رشته ای را ایجاد کرده یا خیر؛ علوم انسانی شالوده و بنیان بسیاری از رشته های علوم مهندسی است که از جمله می توان به مهندسی صنایع و برنامه ریزی اشاره کرد که مبتنی بر علوم اجتماعی و روانشناسی و مسایل شناخت حقوقی و ارتباط انسانی استوار شده اند.
وی توضیح داد: اگر ما به سمت مسایل ارزش افزوده علمی رویم معنای آن این نیست که علم را کالا می کنیم بلکه در حقیقت علم را تبدیل به امری می کنیم که اثر آن در زندگی مشخص می شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم، فناوری و تحقیقات افزود: این علوم امروز باید با مدل و فرم دیگری وارد زندگی ما شوند که ما بر این امر در وزارتخانه اهتمام خاصی داریم و دوره های توسعه و فناوری علوم انسانی در وزارتخانه تشکیل شده که در بالاترین سطح کشور و با حضور وزیر قابل بررسی و پیگیری است اما در واقع فکر و موتور محرکه تحول علوم انسانی با خود اصحاب علوم انسانی است.
وی با اشاره به طرح "اعتلای علوم انسانی معطوف به پیشرفت کشور" بیان کرد: این طرح یکی از اقداماتی است که می تواند در مسیر تحول علوم انسانی کمک کرده و آن شالوده و خمیرمایه ای که باید علوم انسانی را حرکت دهد پی ریزی کند ضمن آنکه نگاه جوانان ما به این مجموعه علمی باید متفاوت شده و برجستگان علمی وارد این طرح شوند.
احمدی با تاکید بر اینکه رقابت باید در زمینه علوم انسانی افزایش پیدا کند، تاکید کرد: با توجه به سال هایی که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است نباید حرف ها و سخنان تکراری را بر زبان جاری کرد و باید مدلی ناظر به تجربیات به دست آمده و کاربردی طراحی و اجرا کرد.
معاون پژوهشی وزارت علوم، فناوری و تحقیقات در پایان سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر صادق آیینه وند، رییس اسبق پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از طرح جامع اعتلای علوم انسانی معطوف به پیشرفت کشور رونمایی کرد.
نظر شما