دکتر قطب الدین صادقی، کارگردان تئاتر و مدرس دانشگاه، امروز (23 آذرماه) در حاشیه برگزاری چهارمین جشنواره تئاتر منطقه ای کاسپین در بجنورد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد گفت: تا چند سال گذشته، تولید آثار نخبه و فاخر در حوزه تئاتر قابل قبول بود، اما در سه سال اخیر با بحران اقتصادی کشور و نبود پول، متاسفانه تولید آثار نخبه به شدت کاهش یافته است.
وی افزود: از آنجا که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اکنون اعتبار کافی ندارد، سالن ها را در اختیار گروه ها می گذارد تا درآمد داشته باشد، بنابراین نمایش و تئاتر از هنر به تجارت رسیده و محتوای نمایش ها به شدت کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه مهم ترین ضربه را هنر تئاتر در دو سال اخیر به دلیل بی پولی خورده است، اظهار داشت: تئاترها و گروه های خصوصی در کشور فعال شده اند که کارگردان و یا تهیه کننده آن به سالن ها پول هنگفت می دهد و ارشاد هم کیفیت و محتوا را سوال نمی کند و فقط به اجرای آثار و درآمد فکر می کند.
این کارگردان مطرح تئاتر کشور، البته به تغییر مخاطبان تئاتر هم اشاره داشت و تصریح کرد: مخاطبان تئاتر سنین 18 تا 60 سال و دارای تحصیلات عالی بودند که دغدغه فرهنگ و تحولات اجتماعی داشتند اما اکنون مخاطبان تئاتر یک قشری اند که فقط فکر سرگرم شدن خود هستند و برایشان مهم نیست چه چیزی را می بینند.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه کسانی که دغدغه فرهنگ، هنر و هنرهای نمایشی دارند در اقلیت هستند، گفت: نیاز به مدیریت فرهنگی هنری، اتاق فکر و یک مدیریت عقلانی قوی داریم تا با باندبازی و لابی گری در حوزه تئاتر که چند سال اخیر به شدت رشد یافته است، مقابله کنیم.
این دکترای هنرهای نمایشی از دانشگاه سوربن پاریس البته به وجود مشکلات این چنینی و مسائل مالی در حوزه سینما هم اشاره داشت و افزود: وضعیت سینما هم بحرانی است و بسیاری از سالن ها ورشکسته شده اند و سالن های سینما بر اساس لابی گری به گروه های تئاتری بی محتوا اختصاص داده شده است.
صادقی با بیان اینکه وضعیت موجود سبب خستگی علاقه مندان به حوزه تئاتر و هنر می شود، عنوان کرد: با تمام این مشکلات مالی، اعتقادی به خصوصی سازی در حوزه تئاتر ندارم.
وی تاکید کرد: باید هنر نمایشی کشور در اداره دولت باشد تا فرهنگ و هنر و آرمان ها را حفظ و تقویت کند و مانع از سقوط این هنر و ورود آثار بی محتوا به عرصه تئاتر شود.
نظر شما