به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان جولیو ویناچا اظهار داشت: هنرمندان صنایع دستی در ایران باید با شناخت سلیقه و نیاز مخاطبان جهانی، به تولید آثار کاربردی متناسب با نیاز مخاطبان بپردازند.
وی در حاشیه بازدید از کارگاه های صنایع دستی استان سمنان تاکید کرد: تولیدکنندگان صنایع دستی در ایران تنها در صورت توجه به نیاز و سلیقه گردشگران و مسافران و تولید آثار کاربردی، قادر به ارتباط گیری با بازارهای جهانی هستند.
ویناچا افزود: هنرمندان صنایع دستی در صورتی که به سلیقه مخاطب توجه نداشته باشند، نه تنها بازارهای داخلی را از دست می دهند، بلکه به بازارهای جهانی نیز راه نمی یابند.
وی اینترنت را بستر مناسبی برای ورود هنرمندان صنایع دستی به عرصه های جهانی عنوان و خاطرنشان کرد: هنرمندان باید با استفاده از ظرفیت اینترنت، نیاز و علاقه مردم جهان را شناسایی کنند.
مشاور صنایع خلاق سازمان توسعه صنعتی ملل متحد با بیان اینکه سفرش به ایران به دعوت دولت ایران بوده است، افزود: در این سفر نقش مشاور و ایده پرداز برای ارایه فرصتهای جدید در حوزه صنایع دستی و گردشگری را برای ایران دارد.
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار است که به ایران سفر می کند، تصریح کرد: تاکنون برای ایده پردازی و کمک به رونق صنایع دستی و گردشگری، به 20 کشور دنیا سفر کرده است.
ویناچا از تولید برخی تولیدات نمدی کاربردی در استان سمنان مانند فرش و گلیم ابراز رضایت کرد و گفت: کیفیت و تنوع این آثار تولیدی بالاست و در برخی موارد نیز برخی آثار نیاز به ارتقای کیفیت به منظور کاربردی شدن دارند.
مشاور صنایع خلاق سازمان توسعه صنعتی ملل متحد تاکید کرد: رونق تولیدات صنایع دستی، در کنار توسعه این آثار فرهنگی، رونق اشتغالزایی را برای کشورها به همراه دارد.
جولیو ویناچا در سفر به استان سمنان از بازارچه صنایع دستی گرمسار، کاروانسرای ده نمک آرادان، کارگاه صنایع دستی و فرش دست باف سمنان و ... بازدید کرد و چند برنامه بازدید و نشست با فعالان حوزه صنایع دستی در شهرستانهای دامغان و شاهرود دارد.
بیش از چهار هزار هنرمند صنایع دستی در 52 رشته فعال صنایع دستی در استان سمنان فعالیت دارند.
نظر شما