به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، فرزاد جهانبین، مدیر هفته علمی تمدن نوین اسلامی در نشست خبری نخستین هفته علمی تمدن نوین اسلامی که صبح امروز چهارشنبه، 25 آذرماه با حضور جمعی از اصحاب رسانه در مرکز پژوهشهای صدرا برگزار شد اظهار کرد: ما اگر بتوانیم یک تعریف روشن از تمدن نوین اسلامی به عنوان چشماندازی که قرار است به آن برسیم، داشته باشیم، این امر میتواند در برنامهریزی های ما موثر باشد.
وی با بیان اینکه ما در آینده پژوهی روشی داریم به نام پسنگری که کمتر به آن توجه شده است ادامه داد: در این روش باید مطلوب را مشخص کرده و اکنون خود را براساس آن مدیریت کنیم؛ لازمه این امر آن است که در ارتباط با مطلوب اجماع داشته و همه متفق باشند که قرار است به کجا برسیم. بنابراین، توجه به تمدن اسلامی بحث تشریفاتی نیست و اگر در این راستا غفلت کنیم دچار اعوجاج خواهیم شد.
جهان بین افزود: بنابراین اولاً باید مفهوم یاد شده را شناسایی کرده سپس در سیاستگذاری های خود این مفهوم را بگنجانیم و بعد از آن نقش مردم و نخبگان را در این عرصه تعریف کنیم، لذا این امر برخورد علمی میخواهد نه سیاسی که هفته تمدن نوین اسلامی در این راستا طراحی شده است.
وی در ادامه سخنان خود در توضیح این مطلب که چرا عنوان هفته علمی بر همایش تمدن نوین اسلامی نامگذاری شده است، گفت: در کشور ما «هفته» متداول نیست اما در کشورهای دیگر این روند رایج است؛ ما میتوانستیم همایشی یک روزه در این راستا برگزار کنیم اما در این هفته، تجربه جدیدی را میخواهیم رقم بزنیم که در این راستا 14 مرکز علمی و پژوهشی با یکدیگر همکاری خواهند داشت.
مدیر هفته علمی تمدن نوین اسلامی در ادامه بیان کرد: مراسم افتتاحیه هفته تمدن در مسجد جمکران ساختمان امام خمینی (ره) از ساعت 30/8 تا 12 سی ام آذرماه با سخنرانی حججاسلام رحیمیان و سقای بیریا برگزار می شود که در این مراسم حجتالاسلام الویری و موسی نجفی و آیتالله اراکی به ارایه دیدگاه های خود خواهند پرداخت، همچنین گزارش مفصلی از هفته علمی تمدن مطرح می شود.
وی با یادآوری اینکه مراسم اختتامیه هفته علمی تمدن نوین اسلامی هفتم دی ماه در دانشگاه علامه طباطبایی (ره) برگزار میشود، گفت: در این برنامه آیتالله هاشمی شاهرودی و حسین سلیمی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی (ره) سخنرانی کرده و همچنین گزارشی از کمیسیونها تشریح می شود.
جهانبینی با اشاره به دیگر برنامههای این هفته علمی بیان کرد: 10 نشست علمی نیز در طی این هفت روز برگزار می شود که عناوین آنها عبارتند از: نشست تمدن علمی در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (قزوین) با عنوان آیندهپژوهی تمدن نوین اسلامی که ساعت 8 و سی دقیقه صبح روز سی ام آذرماه برگزار می شود، همچنین در همین روز دانشگاه عالی دفاع ملی کمیسیون سیر تکوین تمدن نوین اسلامی را برگزار و به ارایه 9 مقاله می پردازد؛ دانشگاه شاهد نیز ساعت 10 صبح روز یکم دی ماه نشستی در این زمینه برگزار خوامی کند، همچنین ساعت 8 صبح همین روز سالن همایش های بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی میزبان نشست دیگری در همین زمینه است.
جهانبین اظهار کرد: اول دیماه نیز پژوهشگاه علوم و معارف اسلامی نهاد رهبری همایش نیمروزه در سالن همایش های بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می کند که این همایش ساعت 8 صبح با سخنرانی شعبانی و ارایه 4 مقاله برگزار میشود.
وی در ادامه تشریح برنامههای هفته علمی تمدن نوین اسلامی ابراز کرد: دوم دی ماه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از ساعت 8 و نیم تا 12 همایشی در همین خصوص برگزار می کند و همچنین موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ساعت 8 صبح پنجم دی ماه همایش تمدن نوین اسلامی را با سخنرانی آیتالله مصباح یزدی برگزار می کند؛ دانشگاه شیراز نیز هفتم دیماه همایشی در همین زمینه از ساعت 14 برگزار می کند.
جهانبین با یادآوری اینکه 24 پیش نشست تاکنون در زمینه هفته تمدن نوین اسلامی برگزار شده است، تاکید کرد: هر یک دانشگاه هایی که در همین زمینه همکاری با ما دارند، متعهد شدهاند یک فصلنامه به این موضوع اختصاص داده و مقالات هفته را در فصلنامههای خود منتشر کنند.
مدیر هفته علمی تمدن نوین اسلامی در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه 75 مقاله به دبیرخانه هفته علمی تمدن نوین اسلامی ارسال شده است، یادآور شد: از این میان 15 مقاله رد شده و 60 مقاله در سطوح علمی پژوهشی، علمی ترویجی و علمی تخصصی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند که در مراسم افتتاحیه این هفته علمی به ده تن از صاحبان مقالات برتر جوایزی اهدا می شود.
نظر شما