خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: عربستان همواره در تلاش برای ضربه به جایگاه ایران در منطقه برای حفظ جایگاه خود است از حمایت از تروریست ها تا بازی جدید کاهش قیمت نفتی که به ظن کارشناسان با هدف جلوگیری از پیشروی های ایران در منطقه آغاز کرده است. سید سعید حیدری طیب، عضو کمیسیون انرژی مجلس در این باره در گفتگویی با خانه ملت اعلام کرده بود که: "کاهش قیمت نفت توسط عربستان تنها برای منزوری کردن ایران در منطقه و بازارجهانی نفت انجام شد. کاهش قیمت نفت توسط عربستان نتیجه دو عامل جنگ و مبارزه با تولید داخلی جمهوری اسلامی ایران است. عربستان وارد بازی نفتی با ایران شد که بتواند ایران از گردونه خارج کند و این در حالی است که سیاستهای عربستان در راستای منزوی کردن ایران در زمینه نفتی مشخص بود که به شکست منجر میشود. کاهش قیمت نفت توسط عربستان منجر میشود که آل سعود در زمینه سرمایه گذاری درعرصه نفت به شدت سیر نزولی پیدا کند زیرا با این اوصاف ذخائر نفتی عربستان روز به روزکاهش مییابد در نتیجه آل سعود دیگر نمی تواند بر اقتصاد نفتی تکیه کند."
برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که بازی کاهش قیمت نفت آل سعود در بازارهای جهانی به دلیل رقابت ایران و عربستان سعودی در بازار نفت است زیرا ایران از یک سو به دنبال بازگشت به بازارهای نفت و افزایش سهم خود از صادرات این سوخت است و در مقابل عربستان سعودی حاضر نیست به تولید نفت بیش از سهمیه اوپک خود پایان بدهد
این گزارش می افزاید در همین راستا ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی «افریک پرس» گزارش داده است که: "علت لشکرکشی عربستان به یمن و تلاش این کشور برای پایین نگه داشتن بهای نفت، نگرانی این کشور از تبدیل شدن ایران به ژاندارم منطقه است. عربستان در نظر دارد با استفاده از حربه نفت و لشکرکشی به یمن، به نوعی جلوی پیشروی های ایران را در منطقه بگیرد. در گذشته نیز عربستان اقدام به چنین کارهایی کرده است. عربستان در سرنگون کردن اتحاد جماهیر شوروی نقش داشته است چون در دهه 80 قرن گذشته، تولید روزانه نفت خود را از 2 میلیون بشکه به 5 میلیون بشکه رساند و نتیجه آن کاهش شدید بهای نفت بود که تاثیر منفی بر درآمدهای نفتی مسکو داشت. از سویی دیگر عربستان با نفت شیل آمریکا نیز مشکل دارد و نمی خواهد سیطره خود را در بازارهای نفتی جهان از دست بدهد. اکنون با کاهش قیمت نفت، نفت شیل در معرض تهدید قرار دارد چون با توجه به کاهش بهای نفت و بالا بودن هزینه استخراج نفت شیل دیگر تولید این نفت مقرون به صرفه نخواهد بود. کشورهای صادر کننده نفت به خاطر کاهش بهای این ماده زیان خواهند دید و طبعا این زیان شامل کشورهابی همچون روسیه، نیجریه، ایران، ونزوئلا و عراق است که جمعیت بیشتری دارند چون کشورهای عربی خلیج فارس ذخابر مالی هنگفتی دارند. عربستان توانسته است با بازی ماهرانه با صفحه شطرنج انرژی در یکسال گذشته، قیمت نفت را بیش از 50 درصد کاهش دهد اما از بعد منطقه ای ریاض در شرایط خوبی نیست. عربستان در نظر دارد با استفاده از این حربه، جلوی پیشروی های ایران در منطقه را بگیرد چرا که بیم آن دارد این کشور در آینده به ژاندارم منطقه تبدیل شود."
نظر شما