به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: هشتم ربیع الاول مصادف با شهادت یازدهمین امام شیعیان حضرت امام حسن عسگری(علیه السلام) است. حضرت در طول زندگانی کوتاه خود در شرایط سخت و تدبیرات شدید امنیتی و نظامی زندگی کردند و مظلومانه به شهادت رسیدند. با وجود اینکه چنین شرایطی بر حضرت عارض شد اما اهداف امامت و حفظ پرچم اسلام ممکن شد و در آن شرایط خفقان سیاسی امام حسن عسگری(ع) صاحب فرزندی شدند که منجی عالم بشریت است.
ما در این مجال و با توجه به اینکه فردا سالروز شهادت امام حسن عسگری(علیه السلام) است تصمیم گرفتیم با تنی چند از ائمه جماعاتی که نام مسجدشان امام حسن عسگری است گفت وگویی در مورد مسجد طراز اسلامی داشته باشیم.آنچه که می خوانید ماحصل این گزارش است که نظرات این ائمه جماعات را در مورد مسجد طراز اسلامی بیان می کند:
حجت الاسلام «رحیمی» امام جماعت مسجد امام حسن عسگری(ع) واقع در خیابان نعیمی، است. او در ابتدای صحبت های خود از ویژگی های یک مسجد فعال صحبت می کند و می گوید: مسجدی فعال است که برای تمامی گروه های سنی برنامه داشته باشد و همه افرادی که در مسجد حاضر می شوند بدانند که همیشه برایشان در مسجد برنامه ای وجود دارد.
حجت الاسلام رحیمی ادامه می دهد: مسجد امام حسن عسگری واقع در خیابان نعیمی از همان قدیم که تاسیس شد بنا را بر این گذاشت که بتواند در سطح محله تاثیرگذار باشد و مردم را بیش از پیش برای فعالیت های دینی به مسجد فراخواند.
واقعیت آن است که ما نیز تلاش خود را داشته ایم و تا به امروز به یاری خداوند و همراهی هیات امنا و مردم فعالیت های مسجد به خوبی پیش رفته است و ما در طول سال برنامه های مختلفی داریم از جمله در شب ولادت و شهادت امام حسن عسگری(علیه السلام) که حتما برنامه سخنرانی و مداحی در مسجد برقرار است.
امام جماعت مسجد امام حسن عسگری(ع) می افزاید: یازدهمین امام ما غریب و مظلوم است و من از زمانی که در این مسجد حضور داشته ام تلاش کردم تا در مورد امام حسن عسگری با توجه به اینکه نام مسجد نیز به نام ایشان است در مسجد برنامه های مفصلی را در مورد سیره حضرت برقرار سازم.
متولیان فعالیت های مسجد باید با هم هماهنگ باشند
او در بخش دیگری از صحبت های خود بحث را به فضای درون مساجد می کشد و در مورد لزوم هماهنگی میان ارکان دست اندرکار مسجد با یکدیگر می گوید: گاهی اوقات میان گروه های دست اندرکار در امور مسجد تضادهای سلیقه ای ایجاد می شود که البته امری طبیعی است اما نهایتا باید یک نظر به کار بسته شود و در این میان تعامل میان گروه ها و افراد اهمیت بالایی می یابد.
به اعتقاد حجت الاسلام رحیمی هرچه قدر که امور مسجد در دست مردم باشد فعالیت های مسجدی بهتر پاسخ می دهد، او بر این اعتقاد است که وقتی یک مسجد دولتی باشد حمایت هایی هم دارد ولی گاه یک محله یا شرایط حتی سخت می تواند مسجدی را با حمایت مردم اداره کند که این مسجد نگین محله شود چون با حمایت مردم پیش می رود .
امام جماعت مسجد امام حسن عسگری(ع) ادامه می دهد: بودجه مسجد ما مردمی است، این بودجه بر اساس اعتقادی است که مردم دارند. به نظر من توانایی مالی بالای یک مسجد در پیشبرد فعالیت های مسجدی اهمیت فراوانی دارد.
اما در ادامه نظرات حجت الاسلام فقیه، امام جماعت مسجد امام حسن عسگری واقع در خیابان ابوذر را جویا شدیم.
او در ابتدای بحث خود ضمن تسلیت فرارسیدن ایام شهادت امام حسن عسگری می گوید: ما هر سال در ایام ولادت و شهادت حضرت برنامه سخنرانی و مداحی مفصلی را در مسجد داریم، همچنین سعی مان آن است که با برگزاری مسابقات متعدد بتوانیم از نظر بالا بردن سطح محتوایی مامومین در مسجد برنامه ای داشته باشیم.
مسجد طراز مسجدی است برخاسته از مردم
او در ادامه با اشاره به اینکه مسجد امام حسن عسگری از مساجد فعال در عرصه انقلاب اسلامی بوده است، می گوید: مسجد ما از نظر مساحت مسجد کوچکی است و نهایتا سیصد متر مربع مساحت دارد اما به دلیل آنکه همواره فعالیت هایش بر مدار مردم می چرخیده در نتیجه جزو مساجد فعال است، این مسجد پنجاه شهید تقدیم انقلاب کرده است. همچنین بعد از جنگ نیز در مباحث فرهنگی همواره فعال بوده است و مسجد شاخصی است.
حجت الاسلام فقیه در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه مسجد ظرفیت های فراوانی دارد که در صورت احیا تاثیر فراوانی در جامعه خواهد داشت می گوید: اما برای احیای مسجد باید از ظرفیت مردم استفاده کرد، حضور مردم و گرداندن مسجد توسط مردم است که به مسجد رونق می دهد، ما در مسجد خودمان گاهی به قدری جمعیت در مراسم های مختف حاضر می شود که مجبور می شویم در کوچه مجاور داربست نصب کنیم.
او معتقد است: فارغ از تمام این مسایل باید موضوعات مختلف را برای مردم به صورت ساده بیان کرد، رفتار امام جماعت باید زمینه ساز جذب مردم به مسجد شود تا مردم به مسجد جذب شود.
نظر شما