به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام عبدالله حسینی، دبیر سومین جشنواره شعر حوزه(اشراق) در نشست خبری این جشنواره با اشاره به تاریخچه برگزاری آن گفت: کنگره شعر حوزه در سال 1367 برای نخستین بار در مشهد با پیام رهبری انقلاب برگزرا شد و با رحلت امام(ره) به "در سوگ آفتاب" تغییر نام داد.
وی ادامه داد: این کنگره در سال های بعد تبدیل به کنگره شعر و قصه طلاب شد تا ین که این میراث در اختیار دفتر تبلیغات اسلامی حوطه علمیه قم قرار گرفت و امروز سومین جشنواره شعر حوزه(اشراق) برگزار می شود.
حجت الاسلام حسینی درباره روند برگزار ی جشنواره گفت: میزان استقبال از این دوره از جشنواره نسبت به دوره قبل 3 برابر شده است و شاعرانی از سراسر کشور و همچنین کشورهای اتریش، استرالیا، هند، پاکستان و افغانستان در جشنواره حاضر هستند.
دبیر جشنواره شعر حوزه افزود: برنامه های جشنواره از شب گذشته آغاز شده و شاعران در کارگروه های مختلف شرکت می کنند. برنامه اصلی یعنی اختتامیه نیز فردا با پیام تصویری و بیانات رهبری معظم انقلاب در ملاقات با اعضای ستاد شعر حوزه و با حضور بزرگانی چون آیت الله محمدی گلپایگانی، آیت الله صادقی رشاد، دکتر علی جنتی و حجت الاسلام امرودی در ایوان شمس برگزار می شود.
حجت الاسلام حسینی افزود: رونمایی از دو کتاب، برنامه دیگر جشنواره شعر حوزه است. بر این اساس کتاب «تذکره علمای شاعر» به تالیف استاد محمدعلی مجاهدی و «تذکره علمای شاعر خراسان بزرگ» اثر امیر مهدی حکیمی و مقدمه استاد محمدرضا حکیمی در اختتامیه رونمایی می شوند.
وی به بزرگداشت شهید «سیداسماعیل بلخی اففانستانی» در اختتامیه جشنواره شعر حوزه اشاره کرد و گفت: ایشان شاعری بود که 13 سال از عمر خود را به خاطر اشعارش در زندان ظاهرشاه گذراند. او که در نجف با امام(ره) دیدار کرده بود به نوعی موسس اولین حزب شیعی در افغانستان بود و 45 سال قبل درباره مبارزه با صهیونیزم شعر دارد اما با این همه شخصیتی کمتر دیده شده است.
بخش های جشنواره، موضوع دیگری بود که دبیر جشنواره شعر حوزه به آن پرداخت و گفت: جشنواره در سه بخش کلاسیک با 5 نفر برگزیده، نیمایی با سه برگزیده و کودک با 3 نفر برگزیده برگزار شد و یازده نفر از برگزیدگان در اختتامیه اشعار خود را برای حضار قرائت می کنند.
دبیر جشنواره در پاسخ به پرسشی درباره برنامه های جشنواره در حوزه های علمیه کشور گفت: جشنواره شعر حوزه معطوف به برنامه سه روزه در تهران نیست و برنامه هایی در ین زمینه تدارک دیده ایم. به طور مثال همزمان با جشنواره، 5 انجمن ادبی در حوزه های علمیه شهرهای مشهد، قم، تهران، سیستان و خوزستان بنیان گذاشته شده است.
وی همچنین درباره نگرش ها نسبت به شعر در حوزه علمیه و تاثیر جشنواره بر این نگرش ها گفت: هدف جشنواره بازگرداندن شعر دینی و آیینی به به خاستگاه اصلی خود یعنی حوزه های علمیه است. اگر قرار درباره مسائل معرفتی شعری گفته شود فقط حوزه های علمیه امکان تخصصی آن را دارند. در گذشته و پیش از تاسیس دانشگاه ها، مکتب خانه ها و حوزه های علمیه، محل تحصیل شاعران بوده و همه شاعران طول تاریخ ایران شاعران روحانی بوده اند. «حافظ» خود پیش از شاعر بودن حافظ قرآن و آخوند بوده است و به همین ترتیب مطرح ترین شاعران شعر فارسی طلبه بوده اند.
نظر شما