به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمدرضا جوادی یگانه، رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات امروز 29 آذر در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش گفت: در چند سال اخیر و آغاز دولت یازدهم فرصت مناسبی برای علوم اجتماعی، فرهنگ و هنر ایجاد شد و اقبال عمومی مردم نیز به علوم اجتماعی افزایش یافت.
دکتر جوادی یگانه ادامه داد: موقعیت های مناسبی در بخش های فرهنگ در دولت و وزارتخانه های آن وجود دارد، بنابراین فرصت مناسبی برای بسط مسایل اجتماعی فراهم شده است.
وی با بیان اینکه رویکرد پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات مرجعیت فرهنگی در کشور است، اظهار داشت: پژوهش و هفته پژوهش با پژوهش فرهنگی آغاز شد.
رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با اشاره به اینکه عدالت فرهنگی دغدغه آقای جنتی بوده است، بیان کرد: تمام کتب و پژوهش هایی که در پژوهشگاه تهیه شده است به صورت PDF در کتابخانه پژوهشگاه موجود است، ما طرح های ملی ارشاد را هم با اجازه آقای جنتی به تدریج روی سایت پژوهشگاه می گذاریم.
جوادی یگانه با اشاره به جشنواره پژوهش فرهنگی سال تصریح کرد: زمانی که می گفتند پژوهش جشنواره نمی خواهد جشنواره پژوهش توسط وزارت ارشاد برگزار شد. تاکنون 13 دوره از جشنواره پژوهش فرهنگی برگزار شده است، جشنواره چهاردهم هم در اسفندماه امسال برگزار می شود.
وی با بیان اینکه تلاش کردیم پژوهشگاه معرکه آرا باشد، خاطرنشان کرد: پژوهش ها در کشور قبیله گرایانه دنبال می شود، ما تلاش کردیم تمام سلایق و سطوح و نه فقط اعضای هیئت علمی بلکه پژوهشگران را درگیر کار کنیم، تمام دانشگاه ها را درگیر کردیم تقریبا با تمام انجمن های مهم فرهنگی و علوم اجتماعی کار کردیم.
رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در مورد پاسخگو بودن به پدیده های فرهنگی نوظهور گفت: کتابی در مورد رفتارهای ایران پس از توافق از سوی پژوهشگاه چاپ شده است. کتاب ایران در آستانه انتخابات هم در هفته قبل به چاپ رسید. همچنین ما مجموعه نشست هایی با عنوان چهره معصومان در سینما را در پژوهشگاه برگزار کردیم.
جوادی یگانه در خصوص حمایت از پژوهش های فرهنگی در کشور عنوان کرد: ما به برگزاری نشست های فرهنگی کمک کردیم، 38 تفاهم نامه در حدود یک سال و دو ماه منعقد کردیم، بیش از 100 نشست در یک سال اخیر برگزار کردیم که 8 نشست با حضور میهمانان خارجی برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: جدا شدن پژوهشگاه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه با تهدیدها و فرصت هایی بوده است، قطع ارتباط یکی از تهدیدهاست، ما با معاونت های مختلف ارشاد همکاری داریم تا این قطع ارتباط صورت نگیرد.
رییس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات سند الگوی نظری توسعه فرهنگی در جهان اسلام را مهمترین برندی دانست که وزارت ارشاد و پژوهشگاه داشته است.
دکتر جوادی یگانه ادامه داد: در فرصت یک ساله طرح ملی سنجش سرمایه اجتماعی را منتشر کردیم، موج سوم طرح ملی ارزش ها و نگرش ها تمام شده است، طرح سنجش ذائقه موسیقی ایرانیان هم در دست کار است. مقدمات طرح ارزش و نگرش ها سه سال طول کشید زیرا طرح های ملی زمان بر هستند.
وی با بیان اینکه در طرح سنجش ارزش ها و نگرش ها بیش از 100 استاد درگیر بودند، عنوان کرد: در طرح ملی سنجش سرمایه اجتماعی کشور تقریبا از تمام صاحب نظران این حوزه برای تهیه پرسشنامه استفاده کردیم و تلاش داشتیم دستگاه های متعدد را درگیر کنیم.
نظر شما