آغاز پنجمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی قاریان

خبرگزاری شبستان: قایم مقام شورای عالی قران تصریح کرد: طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی، نقشه ی راه رشد و شکوفایی استعدادهای برتر کشور و بستری برای تکمیل توانمندی های قاریان و اساتید قران کریم است.

 

به گزارش خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان سید علی سرابی، قایم مقام شورای عالی قران، پیش از ظهر امروز در نشست خبری پنجمین دوره طرح ارزیابی اعطای مدرک تخصصی به قاریان و مدرسان قرائت قران کریم که با هدف ساماندهی جامعه قاریان و مدرسان قران کشور اجرا می شود ، گفت: طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قران از قریب به 5 سال پیش در شورای عالی انقلاب فرهنگی وشورای توسعه فرهنگ قرانی به تصویب رسید و برای اجرا به شورای عالی قران واگذار شد که تا کنون 4 دوره متوالی آن اجرا شده و تعدادی از قاریان و مدرسان قران در آن شرکت کرده و موفق به اخذ امتیازات لازم شده و مدرک دریافت کرده اند.

وی افزود: این طرح اگر در ظاهر منجر به دریافت مدرکی معادل توانمندی های قاریان و مدرسان می شود، اما مهمتراز این موضوع، این است که طرح ارزیابی بستری است برای رشد و تکمیل توانمندی های قاریان و اساتید معزز قرآن کریم.

دبیر طرح ارزیابی تصریح کرد: تاریخچه این طرح به سال 76- 75 باز می گردد که مقام معظم رهبری در جلسه ای که با قاریان داشتند فرمودند: بایستی حد قاری عالی معلوم باشد، تا یک فرد علاقمند بداند که برای رسیدن به قله ی این راه باید از چه مسیری حرکت کند؟ نقشه راه چیست؟ بداند چه مختصاتی دارد؟ چه عواملی در کامل شدن توانمندی های قاری قران موثر است؟ چه عواملی به عنوان علوم پایه لازم است ؟ و چه مهارت هایی را باید کسب کند تا اثرگذاری کاملی از قرائت خود در جامعه به منصه ظهور برساند؟

سرابی تصریح کرد: بنابراین می توان گفت این طرح نقشه راه برای رشد و شکوفایی استعدادهای برتر کشور است. از همین رو شورای عالی قران با تشکیل جلسات متعدد کارشناسی و جمع آوری نظرات علما و کارشناسان حوزه قران به شناسایی مهارت ها و دانش هایی که برای کامل شدن یک قاری از حیث قرائت لازم است اقدام کرد و این کار کارشناسی در سال 90 به ثمر نشست و طرح ارزیابی مدرسان و قاریان به تصویب رسید و تا امروز ما موفق شده ایم 4 دوره از طرح را اجرا کنیم.

وی در ادامه با اشاره به تقویم اجرایی این طرح خاطرنشان کرد: بر اساس تقویم اجرایی طرح، کار ما از اول دی ماه آغاز می شود و تا پایان آبان سال بعد ادامه دارد. از انجا که موضوعاتی مانند «مهارت در صوت»، «لحن قرائت» ، «حسن قرائت » و ... همه در ارزیابی مد نظر قرار می گیرند به همین دلیل زمان زیادی برای ارزیابی قاریان و مدرسان لازم است.

قایم مقام شورای عالی قران افزود: طرح ارزیابی در دو بخش عمده ی «ارزیابی قاریان» و« ارزیابی مدرسان » برگزار می شود و در هر بخش درجات متعددی تعریف شده که معادل مدارک دانشگاهی هستند. در دوره ی پیش این طرح 249 نفر شرکت کننده و ثبت نام کننده داشتیم که پس از مراحل ارزیابی 44 نفر موفق به اخذ مدرک شدند. 21 نفر از این تعداد قاری  و 23 نفر مدرس هستند همچنین 7 نفر از خواهران و 36 نفر از برادران می باشند. از نظر پراکندگی جغرافیایی نیز شامل 14 استان کشور می شود که بیشترین تعداد شرکت کنندگان از استان تهران بوده اند.

سرابی تصریح کرد: دوره 5 طرح از فردا(سه شنبه اول دی) و با ثبت نام از متقاضیان آغاز می شود و علاقمندان و داوطلبان می توانند با مراجعه با درگاه اینترنتی شورای عالی قران به صورت اینترنتی ثبت نام کرده و اثر قرائت خود را ارسال کنند. مراحل بعدی نیز طبق تقویم اجرایی به تدریج انجام می شود.

وی ضمن توضیح مراحل مختلف ارزیابی و تقویم اجرایی طرح گفت: مرحله اطلاع رسانی و ثبت نام و آزمون ورودی غیر حضوری در قالب ارسال اثر صوتی هر سال در دی و بهمن ماه انجام می شود. اسفند ماه زمان اعلام نتایج اولیه پس از ارزیابی اساتید است. فروردین و اردیبهشت ماه زمانی است برای آمادگی شرکت کنندگان و خرداد ماه آزمون مرحله دوم یعنی آزمون عملی تلاوت به صورت حضوری برگزار می شود. در این مرحله عزیزانی که تحصیلات متناسب دارند می توانند از بخشی از آزمون ها معاف شوند و مدرسان قران نیز باید سوابقی را که برای تکمیل پرونده لازم است ارائه و ارسال کنند.

تیرماه زمان اعلام نتایج دومین مرحله ارزیابی است. داوطلبین مجددا خرداد ماه را فرصت دارند تا برای مرحله بعد آماده شوند و شهریور ماه، آزمون نظری و کتبی به شکل متمرکز برگزار می شود. اعلام نتایج آزمون در مهر ماه اتفاق می افتد و بررسی صلاحیت های عمومی شرکت کنندگان نیز در مهر ماه به پایان می رسد و ماه آبان زمان اعطای مدارک تخصصی شرکت کنندگان است.

دبیر طرح ارزیابی قراریان و مدرسان قران در ادامه تصریح کرد: با توجه به این که ارزیابی ها جامع و سخت است طبعا مخاطبان و شرکت کنندگان درطرح کم هستند. اما در بخش مدرسان که در 5 درجه و رتبه مختلف برگزار می شود انتظار ما این بود که تعداد بیشتری شرکت کنند چرا که بسیاری از مربیان قرانی که مشغول آموزش هستند، توانمندی های فراوان دارند اما این توانمندی ها ، استانداردسازی و معادل سازی علمی نشده است. انتظار ما این بود که تعداد بیشتری از مدرسان قران شرکت کنند اما استقبال در حد انتظار نبود.

وی در بیان دلایل استقبال کم قاریان و مدرسان گفت: شاید مهمترین دلیل این است که زمینه ای برای اشتغال رسمی آنها فراهم نیست بنابراین انگیزه ای وجود ندارد. از همین رو طرحی پیشنهاد شده که از سال آینده اجرا می شود. در این طرح پیشنهادی برای کسانی که مایل هستند مدارک طرح ارزیابی را دریافت کنند، دوره های آموزشی طراحی می شود که در اجرای این طرح موسسات و مراکزی که کار آموزش وبیان را برعهده دارند نیز با ما همکاری میکنند و به فارغ التحصیلان این دوره ها مدرک اعطا می شود.

         

کد خبر 509406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha