محمدابراهیم طریقت، سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در نشست خبری به مناسبت روز ثبت احوال گفت: در هفتم اسفندماه سال جاری 2 انتخابات مهم در ایران برگزار می شود که شامل انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی است.
وی گفت: سازمان ثبت احوال کشور مسئولیت تایید هویت ثبت نام شنوندگان و رای دهندگان را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه شناسنامه مهمترین سند هویتی افراد جامعه است، گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته در هنگام اخذ رای و با سامانه آنلاین سازمان ثبت احوال کشور هویت افراد بررسی می شود و هیچکس امکان رای با شناسنامه و کارت ملی فرد دیگری را ندارد و رای گیری از هر فردی در سامانه به صورت آنلاین ثبت می شود و امکان رای دادن در حوزه دیگری نیز وجود نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه به همراه داشتن کارت شناسایی ملی یا کارت هوشمند ملی یک الزام فنی است، گفت: دلیل الزامی فنی به همراه داشتن کارت ملی استفاده از بارکد کارت ملی توسط بارکدخوان است که منجر به حذف خطا و شناسایی دقیق افراد می شود.
وی افزود: در این انتخابات سامانه آنلاین سازمان ثبت احوال کشور به اعتبار سلامت انتخابات در کشور کمک شایانی می کند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که تاکنون کارت شناسایی ملی یا کارت هوشمند ملی دریافت نکرده اند نیز می توانند در انتخابات شرکت کنند که میزان این افراد هم اکنون کمتر از دو میلیون نفر می باشند که برای استعلام شماره ملی بزودی شماره اس ام اسی برای آنها اعلام می شود.
طریقت با بیان اینکه هم اکنون مهمترین ظرفیتی که کارت ملی هوشمند می سازد احراز وضعیت فرد در فضای مجازی است چرا که فضای مجازی وضعیت بسیار بزرگی برای ارایه خدمات است و در کنار آن نیز می تواند تهدیدی برای مردم باشد.
سخنگوی سازمان ثبت احوال افزود: کارت هوشمند ملی برای شناسایی افراد برای دریافت خدمات است و در کنار آن ما امضاء دیجیتال را قرار داده ایم که برای عدم انکار به کار می رود و این کارت از سلامت بالایی از مرحله پیش ثبت نام تا مرحله استفاده است.
وی در خصوص هرم سنی کشور گفت: هم اکنون جمعیت کودک و نوجوان کشور که زیر 15 سال هستند 17.5 میلیون نفر - جمعیت جوان کشور، 23 میلیون نفر و جعیت میانسال کشور 29.5 میلیون نفر و سالمندان کشور که 65 سال و بیشتر از آن را شامل می شود 4.2 میلیون نفر هستند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به هرم سنی جمعیت کشور گفت: جمعیت کودک و نوجوان کشور که شامل افراد زیر 15 سال میشوند 23.4 درصد ( 17.5 درصد)، جمعیت جوانان متشکل از افراد 15 تا 29 ساله ،31.5 درصد ( 23.7 میلیون نفر) و میانسالان شامل افراد 30 تا 64 سال شامل 39.3 درصد (حدود 30 میلیون نفر) و سالمندان متشکل از افراد 65 سال به بالا 5.7 درصد ( 4.2 میلیون نفر) میشوند.
وی با اشاره به آمار ولادت در کشور نیز گفت: در 9 ماهه سال جاری یک میلیون و 189 هزار و 367 واقعه ولادت به ثبت رسیده است که 611 هزار و 44 نفر پسر و 578 هزار و 323 نفر دختر هستند. در هر ساعت به طور متوسط 180 واقعه ولادت ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه در سال 93، 4.5 درصد افزایش یافته است که 4.7 درصد ولادتهای شهری و 4.1 درصد ولادتهای روستایی افزایش داشته است.
طریقت با اشاره به نامگذاری یک روز در تقویت رسمی کشور به عنوان روز ملی جمعیت گفت: بر اساس تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و به درخواست سازمان ثبت احوال، 30 اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی جمعیت اعلام شد و با ابلاغ وزیر کشور شورای راهبردی به مسئولیت استانداران در کشور به همین منظور تشکیل میشود و به رصد مستمر فعالیتهای جمعیتی و بررسی گزارش های تحلیلی و فرصت و تهدیدها در حوزه جمعیت در این روز پرداخته میشود.
وی با اشاره به اهداف توسعه پایدار اظهار کرد: قرار است تا 2030 در جهان کسی ناشناخته باقی نماند و این مورد در زمینه شناسایی الکترونیک نیز اهمیت زیادی دارد.
نظر شما