طرح ملی رحله، حرکت جهادی در حوزه قرآنی

خبرگزاری شبستان:مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت، گفت: از مزیت‌های این طرح جریان‌سازی ترویج فرهنگ حفظ قرآن در میان توده مردم بود ما در این زمینه تا حدودی به اهداف خود دست پیدا کردیم.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حسن محمدی مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت، عصر سه‌شنبه اول دیماه در نشست بررسی و آسیب‌شناسی طرح ملی «رحله»، که در اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت ارشاد برگزار شد، گفت: نهادها و سازمان‌های زیادی هر کدام به بضاعت خویش پس از مطالبه رهبر معظم انقلاب در خصوص تربیت 10 میلیون حافظ، وارد عمل شدند.

وی افزود: در سال جاری اتحادیه قرآن برای نخستین بار به صورت مستقیم از شورای توسعه فرهنگ قرآنی بودجه دریافت کرد تا درباره تربیت حافظان ورود جدی پیدا کند، ما نیز فراخوانی را منتشر کردیم تا موسسات دارای شرایط اعلام آمادگی کرده و احراز صلاحیت شوند، که در نهایت 35 مؤسسه برای برگزاری طرح اعلام آمادگی کردند و طی ارزیابی‌های به عمل آمده حدود 20 مؤسسه اجرای این طرح را برعهده گرفتند.

اتحادیه 480 میلیون تومان برای اجرای طرح رحله اختصاص داده است

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت، عنوان کرد: با توجه به اهمیت این طرح، اتحادیه به میزان 480 میلیون تومان برای اجرای آن اختصاص داد، که حدود یک چهارم بودجه دریافتی از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی می‌شود.

وی افزود: البته لازم به ذکر است که این بودجه را مستقیم به مؤسسه بیت‌الاحزان ارائه نکردیم با قرارداد، شرایط و ضوابط در خصوص عملکرد هر مؤسسه و تعداد قرآن‌آموزان، مبلغی را اختصاص دادیم.

مهم‌ترین مزیت طرح رحله ایجاد هم‌افزایی بین دستگاه‌های دولتی و موسسات مردم‌نهاد بود

محمدی بیان داشت: در حوزه نقد و بررسی انجام شده بسیاری از معایب و نقایص این طرح برطرف شد، اما یکی از مهم‌ترین مزایای آن ایجاد هم‌افزایی بین دستگاه‌های دولتی و موسسات مردم‌نهاد بود، که سازمان اوقاف در این زمینه ورود بسیار خوبی داشت، امید که در آینده معاونت قرآن و عترت نیز ورود خوبی داشته باشد.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت، اظهار کرد: از مزیت‌های این طرح جریان‌سازی برای ترویج فرهنگ حفظ قرآن در میان توده مردم بود ما در این زمینه تا حدودی به اهداف خود دست پیدا کردیم.

وی با اشاره به اینکه طرح ملی رحله در 32 مرکز از 16 استان کشور برگزار شد، افزود: در حفظ قرآن کریم خواهران مشارکت سازنده دارند اما برادران به شکل گسترده و منسجم به بحث حفظ نمی‌پردازند اما طرح ملی رحله مخصوص برادران، توانست تا حدی از این خلا را پر کند.

مهمترین هدف طرح ملی رحله، حرکت جهادی در حوزه قرآنی است

محمدی ابراز کرد: مهمترین هدف طرح ملی رحله، حرکت جهادی در حوزه قرآنی است، بنابراین تلاش کردیم در این خصوص به صورت جهادی وارد شده و افراد را به سمت و سوی حفظ کل قرآن کریم هدایت کنیم.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت، افزود: در طرح ملی رحله بستر جذب مخاطبان به حفظ قرآن کریم فراهم شده و موفقیت‌های خوبی نیز به دست آمد اما باید با انتقال تجربیات موفق در عرصه حفظ به سمت فراگیری چنین برنامه‌هایی رفت.

وی گفت: این طرح در بخش اجرا با وجود مزایای فراوان معایبی نظیر برگزاری همراه با شتابزدگی، اطلاع‌رسانی‌ و برنامه‌ریزی ضعیف، فشردگی و سخت‌گیری، ضعف تعامل میان استادان و مجریان بومی طرح، عدم تثبیت حفظ شرکت‌کنندگان و عدم پوشش رسانه‌ای آن به‌ خصوص توسط صدا و سیما بود.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت، در پایان خاطرنشان کرد: اگر بنا است کاری انجام شود باید دبیرخانه طرح رحله در تهران مستقر شود و با عضویت صدا و سیما در طرح ملی رحله تبلیغات و اطلاع رسانی به صورت بهتری انجام شود همچنین بهتر است برای آشنایی بیشتر اشخاص با این طرح، نمایشگاه عکسی از فعالیت‌های آن در سال آینده برگزار شود.

 

 

 

 

کد خبر 509836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha