به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از علی آبادکتول، در آغاز هفته وحدت نخستین جشنواره متمرکز موسیقی محلی اقوام گلستان که نماد همدلی و همزبانی مردم ولایی گلستان است، عصر روز گذشته(1 دی) در علی آبادکتول گشایش یافت.
در مراسم افتتاح این جشنواره موسیقی که با حضور جمع کثیری از مسئولان استانی و شهرستانی و علاقه مندان به موسیقی برگزار شد گروههای موسیقی از اقوام کتولی، ترکمن، زابلی و بلوچی به اجرای موسیقی سنتی پرداختند.
حسن دیلم، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی علی آبادکتول به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: این جشنواره موسیقی محلی در بخش های موسیقی محلی، صنایع دستی و سوغات، بازی های بومی و محلی برگزار می شود.
وی افزود: این جشنواره از یکم تا سوم دیماه در پارک انقلاب و اداره ارشاد شهرستان برگزار می شود و نشست تخصصی موسیقی مقامی کتولی از برنامه های جنبی این جشنواره است.
دیلم با بیان اینکه در بخش نمایشگاهی 22 غرفه صنایع دستی اقوام سوغات خود را در معرض دید علاقه مندان قرار می دهند، اضافه کرد: اجرای بازی های بومی و محلی و نی بیت کتولی با حضور پیشکسوتان و اجرای 15 گروه موسیقی از اقوام مختلف از دیگر برنامه های این جشنواره است.
وی یادآور شد: نمایشگاه این جشنواره نیز طی این سه روز از ساعت 15 الی 21 پذیرای بازدیدکنندگان است و گروههای موسیقی نیز از ساعت 15 الی 19 در سالن فرهنگ و ارشاد اجرا خواهند داشت.
ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان هم در این جشنواره به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: یکی از مهمترین اهدافی که ما در استان به دنبالش هستیم این است که بتوانیم جشنواره ها را به طور متمرکز برگزار کنیم تا از نظر کیفیت و کمیت به درجه مطلوبی برسد.
وی افزود: با تدبیری که به دستور استاندار محترم گلستان صادر و جلساتش برگزار شد، توانستیم 12 جشنواره را در استان گلستان برنامه ریزی کنیم که هرماه در یک شهرستان برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان بیان کرد: با توجه به ظرفیت هرشهرستان جشنواره موسیقی محلی را بر اساس نظر مدیران شهرستان به تصویب رساندیم.
کریمی گفت: افتتاحیه اولین جشنواره متمرکز ما امروز درحال برگزاری است و انشاالله بتوانیم جشنواره های متعددی را در طول سال در شهرستان با توجه به قابلیتهایی که هر شهرستان دارد و شناسایی شده است برگزار کنیم.
وی یادآورشد: خوشبختانه این طرح این جشنواره ها در کلان میراث فرهنگی هم مطرح و به تصویب رسید و فرمانداران به عنوان رئیس کارگروه های شهرستانی انجام وظیفه می کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی هم در سطح کلان به صورت دبیری کارگروه تلاش خواهند کرد که با استفاده از ظرفیت سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل تربیت بدنی، اداره کل امور روستایی، شهرداران و شوراهای شهر انشاالله شرایطی را مهیا کند که مردم شهرستان هم شناخت کافی پیداکنند و هم قابلیتهای خود را به سمع و نظر همه برسانند.
احمد تجری، فرماندار علی آباد کتول نیز ضمن تبریک ماه ربیع الاول، تولد حضرت مسیح(علیه السلام ) و شروع امامت حضرت مهدی (عجل الله فرجه الشریف) به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: با توجه به برنامه ریزی که در سطح استان در خصوص جشنواره صورت گرفته بود و استعدادی که شهرستان علی آبادکتول در زمینه موسیقی سنتی داشت این جشنواره را در ماه ربیع الا ل برگزار کردیم.
تجری در ادامه اذعان داشت: با توجه به سال همدلی و همزبانی و لزوم تداوم وحدت در بین اقوام از گروههای موسیقی اقوام مختلف در این جشنواره بهره گرفتیم که بسیار جذاب و دیدنی بود.
فرماندار علی آباد کتول با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: موسیقی های محلی برگرفته از فرهنگ و آداب و رسوم غنی اقوام مختلف این منطقه است و امیدواریم با استفاده از آن با تهاجمات فرهنگی دشمن مقابله کنیم.
گزارش و تصویر: علی فندرسکی
نظر شما