خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: عربستان، سرکرده نبرد اطلاعاتی علیه ایران، سفرهای هوایی ایران و قزاقستان، برداشت ۱.۵۷ میلیارد دلار از حساب های بلوکه شده ایران، اعطای اعتبار صادراتی ۲.۲ میلیارد دلاری روسیه به ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
توافق یک شرکت روسی و ایرانی برای استفاده از ارز ملی در روابط دوجانبه
«الکسی تیوپانوف» مدیر اجرایی آژانس بیمه سرمایهگذاری و اعتبار صادرات روسیه موسوم به «اکسیار» (EXIAR) امروز چهارشنبه اعلام کرد این شرکت روسی با شرکای ایرانی خود در خصوص ضمانتهای متقابل برای انجام مبادلات تجاری با استفاده از ارزهای دو کشور به توافق رسیدهاند.
بنا بر گزارش خبرگزاری «تاس» روسیه، شرکت بیمه صادرات اکسیار روسیه یکی از شرکتهای فرعی بانک توسعه «وی ای بی» روسیه است که پوشش بیمهای برای مبادلات سرمایهگذاری و صادراتی در قبال ریسکهای سیاسی و اقتصادی فراهم میآورد. این شرکت در ایران با صندوق ضمانت صادرات همکاریهای دوجانبه دارد.
تیوپانوف در ادامه اظهارات خود گفت: ما توافق کردهایم تا ریسکهای این سری اقدامات را تقسیم کنیم. اگر ما پروژههایی در ایران داشته باشیم، آنها ضمانت پروژه های ما را برعهده خواهند داشت و برعکس.
وی افزود: ما در خصوص این طرح به گفتوگوها ادامه خواهیم داد تا به یک نتیجه نهایی دست یابیم. در این مرحله از مبالغ کوچک تر در حدود 10 تا 20 میلیون دلار فعالیت خود را آغاز میکنیم.
بنا بر این گزارش، روسیه و ایران در نظر دارند تا مبادلات تجاری خود را از میزان فعلی به ارزش 1.7 میلیارد دلار افزایش داده و به رقمی معادل 10 میلیارد دلار برسانند. این در شرایطی است که جدیترین مسئله در این زمینه و برای انجام این حجم مبادلات تجاری میان دو کشور، غیرممکن بودن انجام پرداختها به دلار یا یورو در شرایط فعلی و با وجود تحریمهای غرب علیه تهران است.
بنا به گفته این مقام روسی، افزایش حجم مبادلات با استفاده از ارزهای ملی دو کشور و بدون حضور بانکهای کشور سوم یکی از راههایی است که میتوان این محدودیت پرداختی با ایران را دور زد.
مدیر اجرایی آژانس بیمه صادرات روسیه تأکید کرد: وظیفه اصلی ما تضمین این مسئله است که جریان صادرات ایران به روسیه مشمول محدودیتهای پرداختی اعمال شده از سوی بسیاری کشورهای غربی نمیشود و به صورت تبادل روبل-ریال در بانکهای روسیه انجام میگیرد.
وی افزود: مهم نیست که چه میزان کالا به ایران میفروشیم، نکته حائز اهمیت این است که ایران چه میزان مبادلات تجاری در واحد ارزهای ملی دو کشور با ما دارد.
بنا بر این گزارش، «دنیس مانتوروف» وزیر صنعت و تجارت روسیه روز گذشته مذاکراتی را با مقامات بانک مرکزی ایران در خصوص ایجاد روابط میان بانکهای تجاری دو کشور برگزار کرد.
«ولیالله سیف» رئیس کل بانک مرکزی ایران روز گذشته در دیدار با هیأتهای روسی در ایران گفته بود، ایران آمادگی دارد تا معاملات تجاری خود با روسیه را با ریال انجام دهد.
وی در این رابطه گفته بود: ایران مقدماتی را برای تأسیس بانک مشترک با روسیه برای تسهیل تجارت بین دو کشور و با ارزهای ملی فراهم کرده است.
پیش از این مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه گفته بود: تهران و مسکو روی طرحی کار میکنند که مبادلات تجاری خود را با ارزهای دو کشور انجام دهند.
سفیر ایران در روسیه همچنین از تاسیس بانک مشترک هم خبر داده بود.
80 نفر از هیئت تجاری روس از دیروز در تهران هستند تا مبادلات تجاری خود را با ایران افزایش دهند. پیش از این قرار بود تفاهمنامهای برای صادرات مرغ و گوشت و محصولات غذایی به روسیه منعقد شود.
226 نماینده کنگره آمریکا خواستار برداشت 1.75 میلیارد دلار از حساب بانک مرکزی ایران شدند
قانونگذاران کنگره آمریکا و دولت باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در ادامه اقدامات ضد ایرانی خود در حال فشار بر دیوان عالی آمریکا جهت صدور رأی برای برداشت پول از داراییهای مسدود شده بانک مرکزی ایران هستند.
جمعی از قانونگذاران آمریکا، با تهیه طرحی موسوم به «دادگاهیار»، (Amicus curiae)، در حال انجام اقداماتی برای برداشت 1.75 میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده بانک مرکزی ایران و پرداخت آن به عنوان غرامت به کسانی شدهاند که «قربانیان تروریسم ایران» خوانده شدهاند.
«گروه مشورت حقوقی فراحزبی» در مجلس نمایندگان آمریکا، که هیئتی شامل رئیس این مجلس و رهبران حزب اکثریت و اقلیت آن است، روز چهارشنبه 23 دسامبر (دوم دیماه) طرح «دادگاهیار» را ارائه کرده و آن را به امضای 226 قانونگذار کنگره، از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکایی رساندهاند.
هدف از تهیه طرحهای دادگاهیار در نظام حقوقی آمریکا کمک به دادگاه در فرایند رسیدگی به یک پرونده حقوقی با ارائه اطلاعات تخصصی است.
226 قانونگذار آمریکایی با امضای این سند اصطلاحاً مشورتی، از دیوان عالی آمریکا خواستهاند فرجامخواهی بانک مرکزی ایران در پرونده برداشت 1.75 میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده این بانک را رد کرده و به پرداخت این مبلغ به «قربانیان بمبگذاری سال 1983 بیروت» و «بمبگذاری برجهای خبر، در سال 1996 در عربستان» حکم دهد.
ایران هر گونه دخالت در انفجار سال 1983 در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بیروت که به مرگ 241 سرباز آمریکایی منجر شد را رد کرده است.
اتهامپراکنی درباره نقش ایران در بمبگذاری برجهای خبر هم در حالی مطرح شده که «ویلیام پری»، وزیر دفاع آمریکا در زمان ریاستجمهوری «بیل کلینتون»، در سال 2007 اعلام کرد به این نتیجه رسیدهاند که بمبگذاری کار القاعده بوده و نه ایران.
بانک مرکزی ایران پیشتر اقدامات مشابه نمایندگان کنگره برای ورود به این پرونده را ناقض اصل تفکیک قوا دانسته است. کنگره آمریکا، در مقابل مدعی است با ایفای نقشهای مشورتی در پروندههایی از این دست از محدودههای اختیاراتش به موجب قانون اساسی آمریکا فراتر نرفته است.
«پاول رایان»، رئیسمجلس نمایندگان آمریکا، روز چهارشنبه در بیانیهای که روی وبسایتش قرار گرفته از دیوان عالی آمریکا خواست طرف 1300 آمریکایی که به ادعای او «قربانیان تروریسم ایران» هستند را بگیرد. وی همچنین از 226 عضو کنگره که طرح مورد نظر را امضا کردهاند، تشکر کرد.
شبکه خبری «بلومبرگ» نیز روز چهارشنبه در گزارشی، این پرونده را یکی از حوزههای مورد توافق میان کاخ سفید و کنگره آمریکا درباره ایران دانسته است.
«باراک اوباما» مرداد ماه سال جاری، در پاسخ به «دیوان عالی آمریکا» که خواستار اظهار نظر دولت واشنگتن درباره این پرونده شده بود از این دادگاه خواسته بود درخواست تجدید نظر بانک مرکزی ایران را رد کرده و مبلغ 1.75 میلیارد دلار را از حساب این بانک برداشت کند.
شرکتهای آمریکایی آماده ورود به بازار ایران پس از رفع تحریمها هستند
شرکتهای بزرگ آمریکایی از جمله شرکت تولید تجهیزات رایانهای «اچپی» و «ژنرال الکتریک»، فعالانه در حال بررسی ورود به بازار ایران، در آستانه رفع تحریمها علیه این کشور هستند.
شرکتهای آمریکایی، غیر از شرکتهای غذایی، قطعات یدکی هواپیما و تجهیزات پزشکی، هنوز از انجام مبادلات مستقیم مالی با ایران منع شدهاند.
یک مقام دولت آمریکا به روزنامه والاستریتژورنال گفت اداره کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا در روز «اجرای برجام» با صدور مجوزی به بخشهای امور خارجی شرکتهای آمریکا اجازه ورود به فعالیتهای اقتصادی با ایران را خواهد داد.
به نوشته والاستریتژورنال، برخی شرکتهای آمریکایی هراسان از واگذار کردن عرصه به شرکتهای رقیب اروپایی و آسیایی در کوران رقابت خود را آماده ورود به بازار ایران به محض رفع تحریمها علیه این کشور کردهاند.
با این وجود، وزارت خزانهداری آمریکا تأکید میکند تحریمها علیه ایران هنوز لازمالاجرا هستند.
به گفته یک مقام وزارت خزانهداری آمریکا، شرکتهای آمریکایی در حال رایزنی با وزارت خزانهداری و وزارت خارجه این کشور هستند تا مطمئن شوند که رایزنیهای شرکتهای تابعه غیرآمریکایی آنها با طرفهای ایرانی، نقض قوانین تحریمی آمریکا نمیشود.
این مقام امریکایی میگوید شرکتهای آمریکایی اکنون شرکتهای تابعه غیرآمریکایی خود را مأمور ارزیابی شرایط کردهاند.
منابع آگاه میگویند در یکی از جدیدترین موارد یکی از شرکتهای تابعه شرکت اچ پی در سوئیس، ماه گذشته اقدام به پخش نسخههای پیشنویس قرارداد با توزیعکنندگان ایرانی جهت فروش محصولاتش در تهران کرد.
عربستان، سرکرده نبرد اطلاعاتی علیه ایران /اقدام هدفمند آمریکا، اسرائیل و برخی اعراب منطقه در سوریه
برخی منابع مطلع از جنگ شدید و تمام عیار اطلاعاتی عربستان سعودی و برخی دیگر از بازوان این رژیم علیه ایران در منطقه خبر میدهند.
بر اساس این گزارش، کارشناسان مطلع امور منطقه شهادت برخی مستشاران ایران در سوریه را پیرو جنگ اطلاعاتی ریاض علیه تهران میدانند.
«ولادیمیر جوزف» کارشناس سیاسی، نظامی روسیه در این باره گفت: «کشته شدن (شهادت) مستشاران ایران در سوریه اقدامی هدفمند است.»
بر این اساس، گفته میشود دستگاههای اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل و برخی کشورهای عرب منطقه (عربستان و قطر) در پشت این ماجرا قرار دارند به ویژه اینکه اخیرا در واکنش به برخی رویدادها در منطقه، 26 قطری در منطقه السماوه در جنوب عراق (منطقهای که ایران در آنجا نفوذ دارد) ربوده شدند. گفته میشود در جریان این ماجرا گروه مسلح شبه نظامی در نیمه شب به شکارچیان قطری حمله کرده و آنها را همراه 2 مامور عراقی محافظ گروگان گرفتند..
کارشناسان مطلع همچنین از تیرگی نسبی روابط تهران، دوحه به دلیل ماجرای سوریه خبر میدهند. رابطه سیاسی قطر با روسیه نیز پس از دخالت نظامی روسیه در سوریه تیره شد و امیر قطر سفر خود به روسیه را لغو کرد.
قطر در ژانویه 2015 به ائتلاف عربستان سعودی علیه شیعان انصارالله یمن پیوست و به تازگی نیز به ائتلاف جدید به رهبری عربستان علیه تروریسم پیوسته است. اقدامی که قطر را با این موضع گیری سیاسی، نظامی در صف مخالفین جمهوری اسلامی قرار میدهد.
این گزارش میافزاید، پس از حملات خرابکارانه اخیر در فرانسه و آشکار شدن برخی پشتیبانیهای مادی کشورهای ترکیه، عربستان و قطر به گروههای خرابکار در خاورمیانه، موج منفی علیه عربستان، ترکیه و قطر به ویژه در اروپا ایجاد شده به طوریکه نهاد اطلاعاتی آلمان سیاست خارجی عربستان سعودی را عامل بی ثباتی در خاورمیانه یاد کرد.
پرداخت غرامت به گروگانهای لانه جاسوسی آمریکا از محل جرایم ناقضان تحریم ایران
بودجه سال 2016 آمریکا که هفته گذشته به تصویب رسید خواستار پرداخت غرامت به هر یک از گروگانهای لانه جاسوسی آمریکا از محل جرایم دریافت شده از نقض تحریمهای ایران شده است.
پیش از در اردیبهشتماه سال جاری گزارش شده بود سناتور «جانی ایساکسون»، نماینده ایالت جورجیا با ارائه طرحی خواستار پرداخت غرامت به این نفرات از محل این جرائم شده بود.
گروهی از دانشجویان ایرانی در آبانماه سال 1358 سفارت امریکا در تهران را که به «لانه جاسوسی» معروف بود تسخیر کردند.
این دانشجویان عقیده داشتند سفارت آمریکا به مرکزی برای جاسوسی با هدف سرنگونی دولت ایران مبدل شده است. اسنادی که بعدها در محل سفارت آمریکا پیدا شد ادعاهای این دانشجوها مبنی بر استفاده واشنگتن از سفارت خود برای توطئه علیه دولت جمهوری اسلامی و سرنگونی آن را تایید کرد.
مطابق مفاد لایجه بودجه آمریکا، هر یک از 38 گروگان لانه جاسوسی که اکنون زنده هستند، به ازای هر یک روز «اسارت»، مبلغ 10 هزار دلار غرامت دریافت خواهند کرد. علاوه بر این به افرادی که در طول دوران 444 روز حضور در ایران همسر یا فرزند آنها بودهاند نیز 60000 دلار پرداخت میشود.
به گزارش «واشنگتنهرالد»، آقای «ایساکسون» گفته بخشی از جریمه وضع شده علیه بانک فرانسوی «بیانپی پاریبا» به اتهام نقض تحریمهای ایران، سودان و کوبا به این امر اختصاص خواهد یافت.
دولت آمریکا این بانک فرانسوی را سال گذشته با رقم بیسابقه نزدیک به 9 میلیارد دلار جریمه کرده بود.
لایجه بودجه آمریکا برای کسانی که به طور کل «قربانیان حملات تروریستی» خوانده شدهاند، 1 میلیارد دلار در نظر گرفته است. یک نماینده کنگره گفته از این رقم، 300 میلیون دلار به گروگانهای لانه جاسوسی تعلق خواهد گرفت.
ائتلاف به اصطلاح اسلامی عربستان برای رقابت با ایران تشکیل شده است
عربستان این ماه میزبان نشست گروههای سیاسی و نظامی معارض سوری بود، که در پایان آن نشست رویکرد مشترکی از سوی معارضان برای مذاکره احتمالی با دولت سوریه به شرط کنار رفتن بشار اسد طی یک مرحله انتقالی ایجاد شد.
پایگاه خبری «الوعی نیوز»، گزارش داد که تنها چند روز بعد از این نشست بود که عربستان از تشکیل یک ائتلاف جدید نظامی تحت عنوان «ائتلاف اسلامی» خبر داد که 34 کشور در آن حضور دارند؛ ریاض ادعا کرد که این ائتلاف برای مبارزه با تروریسم تشکیل شده و «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان اعلام کرد که رایزنی برای ارسال نیروی ویژه به سوریه صورت میگیرد.
یک دیپلمات که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفت استراتژی فعلی عربستان به شکلی تنظیم شده که با سیاستهای ایران در اربتاط است و ریاض به دنبال با نفوذ منطقهای ایران است که از لبنان تا یمن کشیده شده است.
در حالی که ایران و روسیه از زمان آغاز بحران سوریه از دمشق حمایت کرده و شواهد حاکی است عربستان در مقابل تلاش کرده با متحد کردن معارضان سوری در زمانی که حل بحران سوریه بیش از هر زمان دیگری ممکن به نظر میرسد نقشی برای خود دست و پا کند.
از سوی دیگر با توجه به توافق هستهای و رفع تحریمها از ایران، یک دیپلمات بین المللی اعلام کرده که عربستان میخواهد دوستان و همپیمانان خود را پیش از اینکه ایران از بند تحریمها رها شود دور خود جمع کند اما این کشور در صورتی که بخواهد کاری را انجام دهد نباید به دیگران تکیه کند.
بر همین اساس او معتقد است که رقابت منطقهای با تهران نقش زیادی در مخالفت عربستان با بشار اسد بازی میکند و شمار بالای کشورهای سنی مذهب در ائتلاف سعودی (اسلامی) را توجیه میکند.
مهر:
۱.۵۷ میلیارد دلار از حساب های بلوکه شده ایران برداشت می شود
سایت مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار گزارشی از مسدود کردن دارایی های بانک مرکزی ایران در آمریکا خبر دادند. ۲۲۶ نماینده کنگره به برداشت ۱/۵۷ میلیارد دلار از حسابهای بلوکه شده بانک مرکزی رای دادند.
نمایندگان کنگره آمریکا خواستار مسدود کردن بخشی از دارایی های بلوکه شده بانک مرکزی شدند تا غرامت قربانیان اقدامات تروریستی ایران از طریق آن جبران شود.
پیش از این نیز نمایندگان کنگره طرحهایی برای بلوکه کردن دارایی های ایران پیشنهاد داده بودند.
روز چهارشنبه نمایندگان احزاب جمهوری خواه و دموکرات در طرحی ضدایرانی خواستار برداشت از منابع مالی متعلق به بانک مرکزی ایران شدند که توسط آمریکا مسدود شده است.
این طرح موسوم به کمک به دادگاه از سوی کنگره برای پشتیبانی از فرآیند ادعایی رسیدگی به پرونده اقدامات تروریستی ایران تصویب شده است.
پل رایان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز در بیانیه ای ضمن حمایت از این قانون مدعی شد: ۱۳۰۰ شهروند آمریکایی از جانب اقدامات تروریستی ایران آسیب دیده اند و باید به آنها غرامت پرداخت شود.
اعطای اعتبار صادراتی ۲.۲ میلیارد دلاری روسیه به ایران
«ایگور شوالوف» معاون «دیمیتری مدودف» نخست وزیر روسیه از تصمیم کشورش برای اعطای ۲.۲ میلیارد دلار اعتبار صادراتی به ایران در سال ۲۰۱۶ خبر داد.
به گفته وی این اعتبار، بخشی از وام ۵ میلیارد دلاری روسیه به ایران خواهد بود. بر این اساس از مجموع این میزان وام، ۲.۲ میلیارد دلار در سال آینده میلادی ارائه می شود.
روز سه شنبه نیز «دنیس مانتوروف» وزیر صنایع و بازرگانی روسیه که در تهران به سر می برد از احتمال اعطای اعتبار دولتی به ارزش پنج میلیارد دلار به ایران در پایان چهار ماهه اول سال ۲۰۱۶ خبر داد.
وی در این باره به خبرنگاران گفت: اگر کلیه تشریفات در چهار ماهه نخست سال ۲۰۱۶ طی شود، احتمالا این وام دولتی در سال آینده به ایران واگذار خواهد شد.
بررسی روابط رو به رشد ایران با چین و روسیه و پیامدهای آن بر منطقه
پایگاه اینترنتی موسسه خاورمیانه و برنامه مدیریت مناقشات در دانشکده مطالعات پیشرفته بین المللی جان هاپکینز امروز از برگزاری میزگردی به منظور بحث و بررسی پیرامون روابط رو به رشد ایران با چین و روسیه و آثار آن بر منطقه خبر داد.
بنا بر اعلام پایگاه اینترنتی این مؤسسه، میزگرد مذکور قرار است در هفتم ژانویه سال آتی میلادی (۱۷ دی ماه) برگزار شود.
این پایگاه اینترنتی در ادامه دلیل برگزاری نشست فوق را به اینگونه مطرح کرد: پکن و مسکو با اعمال فشار برای لغو تحریم های ضد ایرانی در قالب توافق هسته ای ۱۴ جولای (۲۳ تیر ماه) میان کشورهای ۱+۵ با ایران موسوم به «برجام»، در حال رقابت برای گسترش همکاری های نظامی و تجاری خود با تهران هستند. در این راستا، چین احتمالاً واردات نفت خود را از ایران به سرعت دو برابر کرده و ایران نیز احتمالاً به زودی به عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای درمی آید که در نتیجه نفوذ این کشور در یک مجمع اوراسیایی افزایش خواهد یافت؛ مجمعی که واشنگتن در آن حضور ندارد. رقابت چین و روسیه بر سر ایران چه تأثیری داشته و چطور این رقابت پویایی منطقه و اولویت های آمریکا را در خاورمیانه شکل می دهد؟
باشگاه خبرنگاران جوان:
تشدید اختلافات در آمریکا بر سر قانون ضدایرانی روادید
کوین مککارتی، رئیس اکثریت مجلس نمایندگان گفت: «هیچ ابهامی در کار نیست. دولت باید از این قانون به همان نحوی که تهیه شده و با آن موافقت شده است پیروی کند.»
این قانون مقررات مربوط به سفر بدون ویزا به آمریکا را تشدید میکند. این اقدام بخشی از یک لایحه بودجه مصرفی است که کنگره آمریکا هفته گذشته تصویب کرد و به امضای باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا رسید.
این قانون که پاسخی به حملات تروریستی در پاریس بود در برابر برنامه حذف روادید تصویب میشود که به شهروندان 38 کشور اجازه میداد بدون اخذ روادید وارد آمریکا شوند.
اکنون این قانون از کسانی که از عراق، سوریه، ایران یا سودان در پنج سال گذشته بازدید کردهاند یا دارای تابعیت دوگانه این کشورها و آمریکا هستند میخواهد برای ورود به آمریکا مجددا روادید بگیرند.
این قانون موجب خواهد شد مسافرت به آمریکا برای ایرانیان دارای تابعیت دوگانه و نیز اروپاییهایی که با ایران معاملات تجاری دارند دشوار شود.
مقامات ایران در روزهای اخیر گفتهاند چنین مقرراتی مخالف توافق هستهای است که سال جاری حاصل شد.
این توافق کشورهای امضاکننده را متعهد کرد از سیاستهایی که بر عادیسازی روابط تجاری با ایران تاثیر منفی بگذارد اجتناب کنند.
جان کری وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این اظهارات در نامهای به محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود اطمینان داد این قوانین بر منافع مشروع تجاری دولت ایران تاثیری ندارد.
وی تلویحا گفت از این گونه منافع در اجرای این قانون صرف نظر خواهد شد. این مساله موجب انتقاد مقامات ارشد حزب جمهوریخواه شد که می گویند با هرگونه چشم پوشی مخالفند.
این قانون از اجرای کنترلها درباره سفرهای مقامات نظامی و دولتی چشمپوشی میکند اما درباره سفرهای تجاری خیر.
مشاوران حزب جمهوریخواه میگویند وزارت امنیت داخلی آمریکا خواهان مستثنیشدن سفرهای تجاری شده بود اما نمایندگان با این پیشنهاد مخالفت کردند.
مککارتی و روسای چند کمیته در مجلس نمایندگان در نامهای به کری و جه جانسون، وزیر امنیت داخلی این کشور که چهارشنبه منتشر شد گفتند «عمیقا نگران هستند» که دولت از اختیارات خود برای چشمپوشی از کسانی استفاده کند که برای مقاصد تجاری به ایران سفر کردهاند.
آنها گفتند: «این نامه برای ردکردن هرگونه نظریه درباره این است که کنگره اجازه استفاده از این اختیارات را در سفرهای تجاری میدهد.»
ایرنا:
واشنگتن پست: انعطاف پذیری و کرنش اوباما و کری در برابر ایران
روزنامه واشنگتن پست در بخش نامه ای به سردبیر نوشت که رفتار باراک اوباما رئیس جمهوری و جان کری وزیر امورخارجه امریکا حکایت از انعطاف پذیری و کرنش کاخ سفید در مقابل ایران دارد.
در یکی از این نامه ها با اشاره به یک مقاله واشنگتن پست با عنوان ' ایران را همین حالا متوقف کنید ' که در 21 دسامبر انتشار یافت، آمده است که در این مقاله به درستی اشاره شده است که ایران در حال برداشتن گام های ضروری مشخص شده در توافق هسته ای برای کاهش تحریم ها است.
هنگامی که کنگره طرح محدودیت ویزا را تصویب و اوباما آن را امضا کرد ، ایرانیان اعتراض کرده و آن را نقض توافق هسته ای دانستند.
بنوشته نگارنده نامه ، پاسخ کری نیز قابل پیش بینی بود و وی با اعلام این که دولت وی می تواند محدودیت ها را لغو کند در صدد تسکین ایرانیان بر آمد.
در این نامه اضافه شده است که اقدام عاقلانه این بود که رئیس جمهوری امریکا در مقابل ایران محکم می ایستاد. اکنون ایران به کاهش تحریمها دست خواهد یافت.
سفرهای هوایی ایران و قزاقستان افزایش می یابد
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری قزاقستان از امضای توافق افزایش سفرهای هوایی بین این کشور و ایران در بیست وششم و بیست وهفتم دی ماه خبر داد.
بگین کانالوویچ سیدآخ ماتوف در پایان سومین نشست وزیران حمل و نقل کشورهای حاشیه دریای خزر افزود: بر اساس این توافق سفر هوایی بین دو کشور به 14 پرواز در هفته می رسد و منطقه های پروازی نیز افزایش می یابد.
وی تسهیل تردد بازرگانان بین کشورهای حاشیه دریای خزر را خواستار شد و افزود: بدون شک افزایش تعامل اقتصادی، همکاری در بخش حمل و نقل را نیز توسعه خواهد داد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری قزاقستان دستاوردهای سومین نشست وزیران حمل و نقل کشورهای حاشیه خزر در تهران را «مثبت» خواند و گفت: مقرر شد چهارمین نشست در «آستانه» پایتخت قزاقستان برگزار شود.
وی همگان را برای از بازدید نمایشگاه اکسپو 2017 در قزاقستان فراخواند.
«آنادور دارکینوویچ کاسایف» معاون وزیر حمل و نقل ترکمنستان، نیز در جمع خبرنگاران گفت: حمل و نقل یک جریان دائمی بین کشورها و جوامع است که شیوه های مختلف آن بر توسعه تجارت بین کشورها تاثیر بسیاری می گذارد.
کاسایف افزود: در نشست تهران پنج کشور بر گسترش همکاری در بخش حمل و نقل و کریدورهای ترانزیتی منطقه تاکید کردند و مقرر شد توسعه زیرساخت ها و دسترسی بدون تبعیض به خدمات بندری و دریایی بین کشورهای منطقه عملی شود.
به باور او، در صورتی که موافقتنامه تهیه شده در نخستین نشست سران کشورهای حاشیه دریای خزر در ترکمنستان (اردیبهشت 13۸۱) بین این کشورها به امضا برسد شاهد تسریع در توسعه همکاری های حمل و نقل در منطقه خواهیم بود.
سومین نشست وزیران حمل و نقل کشورهای حاشیه دریای خزر با حضور نمایندگانی از جمهوری آذربایجان، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران با هدف تقویت همکاری حمل و نقلی در بخش های هوایی، دریایی، زمینی و ریلی بین کشورهای این منطقه در تهران برگزار شد.
بیانیه پایانی سومین نشست وزیران حمل و نقل کشورهای حاشیه دریای خزر در تهران بر ضرورت مدرن سازی زیرساخت های حمل و نقل هوایی، دریایی، زمینی و ریلی موجود و راه اندازی و ساماندهی سرویس های مسافری میان کشورهای این منطقه تاکید کرد.
دو نشست پیشین وزیران حمل و نقل کشورهای حاشیه دریای خزر در باکو و آستاراخان روسیه برگزار شد.
نظر شما