خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اقدامات آمریکا علیه ایران بر برجام تاثیر می گذارد، نگرانی ایران و روسیه از سیاسی کاری سازمان ملل، برگزاری دومین مجمع مشترک همکاریهای ایران و ترکیه، هیچ نظامی ایرانی درخاک عراق نیست از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
اشتاینمایر: علیرغم اختلاف با ایران و روسیه، علیه داعش متحد شویم
فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان، روز جمعه گفت که بین مواضع کشورهای غربی با ایران و روسیه درباره مبارزه با داعش اختلاف وجود دارد.
وی همچنین، در ادامه بیانیههای ضد و نقیض دولت آلمان درباره نقش عربستان سعودی در تقویت داعش یا مبارزه با آن گفت که نقش این کشور در مبارزه با این گروه تروریستی محوری است.
اظهارات آقای اشتاینمایر، در حالی مطرح شده که پیشتر دستگاه اطلاعاتی دولت آلمان از نقش ریاض در تولید اندیشههای وهابی و تقویت تروریسم انتقاد کرده بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان در پاسخ به این سوال که آیا عربستان، روسیه و ایران، شریکان خوبی برای مبارزه با داعش هستند گفت: «همه ما قبول داریم که داعش، تهدید بزرگی ایجاد میکند و باید با آن مبارزه کرد.»
وی افزود: «اینکه بین کشورهایی که شما نام بردید، اختلاف نظر وجود دارد بر کسی پوشیده نیست. اما هدف ما باید همگرایی برای مبارزه موفق با داعش باشد.»
اشتاینمایر تصریح کرد: «ما همیشه گفتهایم که برای گرفتن زمینههای پرورش ایدئولوژیک را داعش بگیریم. در این راستا، قدرتهای اصلی جهان اسلام، مانند عربستان، نقش کلیدی دارند.»
دومین مجمع مشترک همکاریهای ایران و ترکیه در تهران
دومین مجمع مشترک همکاریهای ایران و ترکیه روز شنبه در دفتر مطالعات سیاسی و بینالملل وزارت امور خارجه آغاز به کار میکند.
نخستین مجمع «عمق بخشیدن به همکاریهای بین بخشی و مالی ایران و ترکیه» با همکاری دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران IPIS، مرکز پژوهشهای استراتژیک ترک آسیا (تاسام TASAM) استانداری وان و آژانس توسعه آناتولی شرقی آبان ماه 93 در شهر وان برگزار شد.
انتقال سامانه اس-۳۰۰ به ایران از دریای خزر
خبرگزاری ایتارتاس روسیه به نقل از یک مقام ارشد نظامی امروز جمعه گزارش داد که تحویل سامانه اس 300 به ایران در ماه ژانویه آغاز میشود.
این منبع نظامی گفته است که تحویل اولین سامانه از اس 300 در ماه ژانویه آغاز و در ماه فوریه(یک ماه بعد) به پایان میرسد. به گفته وی، ایران دومین سامانه را در ماه اوت یا سپتامبر 2016 دریافت خواهد کرد.
وی تاکید کرد که روسیه تمام تعهدات خود را در زمینه تجهیز ایران به سامانه پدافند هوایی اس 300 انجام خواهد داد.
به گفته این مقام ارشد روسیه، حدود 80 متخصص ایرانی در زمینه نحوه استفاده از این سامانه در آکادمی هوای فضای موژیسکی روسیه آموزش خواهند دید. متخصصان ایران از ماه ژانویه آموزش خود را در این آکادمی آغاز خواهند کرد و به مدت 4 ماه به طول خواهد انجامید. براساس این گزارش، هزینههای این دوره آموزشی 4 ماهه در قرارداد پیش بینی شده است. پس از آن متخصصان ایران در ماه مه به خانه بازخواهند گشت.
به گفته این منبع روس، براساس قراردادی که میان دو طرف در ماه سپتامبر 2015 امضا شد، اولین سامانه از اس 300 برای انجام مراحل تست و آزمایش فورا به منطقه «کاپوستین یار» منتقل شد. در حال حاضر مراحل تست آن رو به اتمام است و منتظر تاییدیه نهایی و کسب مجوزهای لازم است.
به گفته این منبع نظامی روس، اولین سامانه به بندری در سواحل دریای خزر منتقل و از طریق دریایی به ایران تحویل داده خواهد شد.
قرارداد تحویل سامانه های اس-300 در اواخر سال 2007 میلادی امضا شد و قرار بود روسیه 5 آتشبار از این سامانه های موشکی پدافند هوایی به ارزش حدود800 میلیون دلار را به ایران تحویل دهد اما در ماه سپتامبر سال 2010 دمیتری مدودف رئیس جمهور وقت روسیه با صدور فرمانی تحت عنوان تدابیر مربوط به اجرای قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد، مورخه 9 ژوئن سال 2010 میلادی، تحویل سامانه های اس ـ 300، تسلیحات زرهی و هواپیما، بالگرد و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع کرد. بعد از آن ایران به خاطر عدم تحویل اس-300 از شرکت روسی «روس آبارون اکسپورت» به دادگاه بین المللی حکمیت ژنو شکایت کرده و تقاضای 4 میلیارد دلار غرامت نمود.
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه 13 آوریل امسال با صدور حکمی ممنوعیت تحویل سامانه های موشکی پدافند هوایی اس-300 را به ایران لغو کرد.
ایران قرار است بعد از دریافت اولین سامانه شکایت خود را پس بگیرد.
مهر:
ظریف شخصیت سال ۲۰۱۵ در «ریسک سیاسی» شد
موسسه گلوبال ریسک اینسایتز در گزارش اخیر خود «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران را به عنوان ریسک پذیرترین سیاستمدار جهان در سال ۲۰۱۵ معرفی کرد. این موسسه که مقر آن در لندن است سال گذشته این عنوان را به «نارندرا مودی» نخست وزیر هند داده بود.
بر این اساس وزیر خارجه ایران به خاطر مشارکت فعال در مذاکرات هسته ای با قدرت های جهانی و تلاش برای حل بیش از یک دهه اختلاف بین ایران و غرب بر سر برنامه هسته ای کشورش، حائز چنین عنوانی شده است.
این گزارش همچنین حاکی است سال ۲۰۱۵ به عنوان سالی پر از اتفاقات مهم از لحاظ ریسک سیاسی بوده اما در این میان توافق هسته ای ایران از جمله مهمترین این اتفاقات به شمار می رود.
گلوبال ریسک اینسایتز در گزارش خود مهارت های ظریف در زمینه مذاکره و دیپلماسی را عامل نشستن ایران و آمریکا بر سر میز مذاکرات و لغو تحریم های اقتصادی ایران دانسته است.
این موسسه تحقیقاتی در تعریف خود، تصمیم های سیاسی، اقدامات و وقایع موثر بر روی تجارت و اقتصاد کشورها را به عنوان «ریسک سیاسی» ارزیابی می کند.
نگرانی ایران و روسیه از سیاسی کاری نهاد حقوق بشری سازمان ملل
سرگئی لاوروف در سخنانی نگرانی دولت روسیه و ایران را از سیاسی کاری سازمان حقوق بشر ملل متحد اظهار کرد. وی گفت سازمان ملل از این نهاد خود برای نفوذ و دخالت در امور داخلی کشورها استفاده می کند.
بر اساس این گزارش نشستی مشاوره ای با موضوع حقوق بشر بین ایران و روسیه در ۲۱ دسامبر در تهران برگزار شد و طی آن دو طرف درباره مسائل مختلف مربوط به حقوق بشر در سطح بین الملل بحث و گفتگو کردند.
به گفته وزارت خارجه روسیه طرفهای حاضر در این نشست بر اهمیت همکاری و گفتگو درباره حقوق بشر با سازمانهای محلی و بین المللی تاکید کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
حیدر العبادی: هیچ نظامی ایرانی درخاک عراق نیست
حیدر العبادی در گفت و گو با الشرق الاوسط ، تاکید کرد: مقام های ترکیه می گویند که نیروهای نظامی خود را به عراق فرستاده اند تا نیروئی نظامی در مقابل نیروی نظامی ایران تشکیل بدهند ولی واقعیت اینست که ایران به عنوان کشوری همسایه و چه بسا دارای نوعی نفوذ به علت داشتن طولانی ترین مرز با عراق هیچ نیروی نظامی خود را در خاک کشور ما مستقر نکرده است.
نخست وزیر عراق اعلام کرد: گروه تروریستی داعش هیچ منطقه ای را در مرز عراق و ترکیه اشغال نکرده است تا امنیت ترکیه را به خطر بیندازد.
وی یادآور شد: اکثر تروریست های بیگانه از خاک ترکیه وارد سوریه و از آنجا وارد عراق می شوند.
نخست وزیر عراق افزود: داعش از خاک عراق هیچ تهدیدی برای ترکیه ایجاد نمی کند زیرا هیچ منطقه ای که در مرز این دو کشور باشد ، اشغال نکرده است و اگر ترکیه داعش را تهدیدی برای خود می داند ، باید بداند که این گروه تروریستی مناطقی را در مرز سوریه و ترکیه اشغال کرده است.
العبادی گفت: همانگونه که اکثر تروریست های بیگانه از طریق ترکیه ابتدا وارد سوریه سپس وارد عراق می شوند، بسیاری از محموله های نفتی مسروقه و غیره نیز از طریق ترکیه قاچاق می شود.
مقام ارشد امنیتی تلآویو: ایران بزرگترین تهدید برای اسرائیل
"ماکورریشون"، عاموس گلعاد - رییس دایره سیاسی و امنیتی وزارت امنیت رژیم صهیونیستی - ادعا کرد: مهمترین چالش فراروی ما آن است که تهدید ایران را زیر نظر بگیریم زیرا امکان تحقق یافتن تهدید هستهای از سوی این کشور علیه ما همچنان وجود دارد.
گلعاد در ادامه مدعی شد: دستیابی ایران به توافق هستهای با کشورهای بزرگ به ایرانیان منابع بیشتری برای ایجاد یک قدرت نظامی بزرگ خواهد بخشید. توافق هستهای برای تهران یک گام تاکتیکی است. مهمترین موضوع رویکرد راهبردی ایران یعنی تقویت امپراطوری فارس و تقویت اصول آن است.
گلعاد درادامه با اشاره به ارتباط ایران و حزب الله مدعی شد: حزب الله 100 هزار موشک در اختیار دارد و هیچگاه در طول تاریخ همانند امروز بیش از صد هزار موشک به سمت اسراییل نشانه نرفته بود.
وی افزود: حزب الله به دلیل سیاست بازدارنده تل آویو و درگیر بودن در جنگ جاری در سوریه به اسراییل حمله نمی کند.
گلعاد در پایان درباره روابط میان رژیم صهیونیستی و روسیه گفت: ما از مسکو خشنود نیستیم زیرا روسها تسلیحات پیشرفته در اختیار ایران و سوریه قرار میدهد که این تسلیحات به دست حزب الله میرسد. البته میان تل اویو و مسکو گفت وگوهای نامحدودی در تمامی زمینهها جریان دارد و گفت و گوی ما با روسها روشن و بیپرده است.
ایرنا:
روسیه: رایزنی ها با ایران در عرصه حقوق بشر را ارج می نهیم
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود خاطرنشان کرده است: روز 21 ماه دسامبر جاری (روز سی ام آذر ماه) دور دوم رایزنی مقامهای وزارت خارجه ایران و روسیه در عرصه دفاع از حقوق بشر در تهران انجام گرفت. در این نشست دوجانبه، طیف وسیعی از موضوعات و مسایل بین المللی مربوط به حقوق بشر مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
در بیانیه آمده است: دو طرف به مطابقت رویکردها در بسیاری از موضوعات و مسایل کشوری اشاره و بر ضرورت توجه به فرهنگ ها و سنت ها و مذاهب و سایر ویژگی ها و خصوصیات کشورها در بررسی مسایل مربوط به دفاع از حقوق بشر تاکید کردند.
در این نشست (در تهران) همچنین بر اهمیت توسعه همکاری ها و گفت و گوها در عرصه حقوق بشر در چارچوب سازمان ها و گروه های بین المللی و منطقه ای و در قالب دوجانبه تاکید شد.
طرف های ایرانی و روس از سیاسی شدن مسایل مربوط به حقوق بشر در دستور کار سازمان ملل و تلاش برای استفاده از این مسایل برای مداخله در امور داخلی کشورها ابراز نگرانی کردند.
آنها همچنین برای ادامه همکاری در سازمان ملل در عرصه مسایل حقوق بشر توافق کردند.
وزارت خارجه روسیه در پایان بیانیه خود رایزنی با طرف ایرانی را صریح و سودمند عنوان کرد که در شرایط خوب و توام با اعتماد متقابل انجام گرفت.
کشورهای غربی و به ویژه آمریکا از مسایل مربوط به حقوق بشر برای اهداف سودجویانه و مقاصد سیاسی خود سوء استفاده می کنند و این مسایل را به عنوان ابزاری برای انتقاد و فشار بر کشورهای مخالف سیاست های خود در عرصه بین المللی بکار می گیرند.
ایران و روسیه بارها از این رویکرد غرب به ویژه مداخله جویی های در امور داخلی کشورهای دیگر با استفاده از مسایل حقوق بشر انتقاد کرده و ازجمله گزارش های سالانه حقوق بشر آمریکا را دور از واقعیت خوانده که در آن مسایل موجود در کشورهای دیگر بزرگنمایی اما در باره مشکلات و مسایل آمریکا و متحدانش در عرصه های حقوق بشر با توجه به وجود تبعیض های قومی و نژادی سکوت می شود.
آپا: اقدامات آمریکا علیه ایران بر برجام تاثیر می گذارد
اخیرا تلاش های دیپلماتیک در راه به دست آمدن توافق تاریخی بر سر برنامه های هسته ای ایران پس از چندین سال نتیجه بخش بوده است از این رو دولتمردان امریکا یی و ایرانی به صورت مستقیم و کاملا شفاف ارتباط خوبی به دست آوردند.
این خبرگزاری تاکید کرد: اقدامات آمریکایی ها در خصوص برداشت پول از حساب های بلوکه شده ایران برای پرداخت غرامت به گروگان های آمریکایی، ممکن است به توافق هسته ای لطمه بزند.
در لایحه بودجه که هفته گذشته در کنگره آمریکا به تصویب رسید، چهار میلیون و چهارصد هزار دلار برای هر یک از این گروگان ها اختصاص داده شد.
بر این اساس، به ازای هر روز اسارت این افراد، 10 هزار دلار و به خانواده آنان، ششصد هزار دلار پرداخت می شود.
به گفته یک مقام آمریکایی بیش از 60 دیپلمات، کارمند سفارت و شهروند آمریکایی در چهارم نوامبر 1979 در سفارت آمریکا در تهران گروگان گرفته شدند.
برخی از آن ها کمی بعد آزاد شدند اما 52 نفر از این افراد به مدت 444 روز گروگان بودند.
نظر شما