به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله نوری همدانی امروز (5 دی) در دیدار معاونین تهذیب مدارس علمیه استان قم با اشاره به این که معارف اسلامی به سه قسمت اعتقاد، اخلاق و عمل تقسیم بندی می شود، عنوان کرد: معارف اعتقادی مربوط به ایمان، اعتقاد و ایجاد باورهاست که یک امر قلبی است و به درون سازی مربوط می شود.
مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: ایمان و عقیده به خداوند ریشه همه سعادت هاست و انسان موظف است که در این مسیر که فصل اول از معارف دین است، گام بردارد.
آیت الله نوری همدانی با اشاره به این که اخلاق در ارتباط با ملکات روحی است، گفت: در روح انسان، ملکات و صفاتی وجود دارد که برخی پسندیده و برخی ناپسند است و انسان باید اخلاق ناپسند را از مزرعه وجود خویش ریشه کن و وجود خود را به اخلاق نیک متصل کند.
وی افزود: کتاب معراج السعاد از ملااحمد نراقی از جمله کتب اخلاقی به زبان فارسی است که به خواندن آن توصیه می شود، همچنین کتاب جامع السعادات و المهجه البیضاء از دیگر کتب اخلاقی ارزشمند در دین اسلام است.
مرجع تقلید شیعیان با بیان این که پس از معارف اعتقادی و به دست آوردن اخلاق نیک، عمل به آنها مهم است، تصریح کرد: معاونین تهذیب افرادی هستند که در راه احیای اخلاق گام برمی دارند که کار بسیار شایسته ای است.
آیت الله نوری همدانی ادامه داد: از ابتدای تأسیس حوزه های علمیه، کتابهایی در حوزه اخلاق وجود داشته است و افرادی نیز بودند که در این راه اجتهاد داشتند، از جمله کتاب «آداب المتألمین» نوشته خواجه نصیرالدین طوسی است که سعی کرده است که اخلاق در جامعه نهادینه شود.
وی با بیان این که باید نسبت به علمای اخلاق در دین اسلام، شناخت کافی داشته باشیم، گفت: حوزه علمیه باید نسبت به طلبه های جوانی که تازه وارد حوزه شدند، شناخت داشته باشند تا بر اساس شناخت آنها به احیای اخلاق در این قشر بپردازند.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به اهمیت نظم در زندگی، تصریح کرد: مردم باید نظم و برنامه ریزی را از طلاب و حوزویان یاد بگیرند، بنابراین اوقات خود را تنظیم کنید و مناجات با خداوند، معاشرت با صالحان، زمان برای ایجاد معیشت و زمانی برای تفریح ایجاد کنید.
وی با اشاره به این که نهج البلاغه یکی از مسائل مهم در زندگی طلاب است، گفت: مطالب اخلاقی در نهج البلاغه فراوان است که باید این مطالب استخراج و در جامعه به کار گرفته شود.
مرجع تقلید شیعیان در پایان تصریح کرد: ما در شرایط خاصی زندگی می کنیم و باید با اخلاق متناسب با زمان با مردم برخورد کنیم.
نظر شما