به گزارش خبرنگار شبستان، حمید قبادی، مشاور و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس که در موزه هنرهای معاصر برگزار شد، گفت: پیشنهاد بنده به جهاد دانشگاهی و وزارت علوم و دستگاه های مربوطه این است که به راه اندازی اتحادیه دانشجویان طراح کشورهای اسلامی در کنار همه ظرفیت های داخلی توجه کنند؛ این امر اتفاقی است که می تواند هم امید را در میان دانشجویان طراح ما افزایش دهد و هم ظرفیت های جدید را از طریق کشور ایران به دنیا معرفی کند. خلق اثری که در این جشنواره توسط طراحان ما صورت گرفته بسیار ارزشمند و مهم است.
قبادی با بیان اینکه راه اندازی اتحادیه دانشجویان طراح در کشورهای اسلامی در دنیا بسیار مهم و اساسی است، افزود: ما باید الگوهای دینی خود را که مطابق با ارزش های اسلامی ماست به دنیا معرفی کنیم.
مشاور و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در بسیاری از مواقع مد از کشورهای خارجی وارد کشور می شود که اگر بتوانیم اتحادیه دانشجویان طراح در کشورهای اسلامی را راه اندازی کنیم از ورود بسیاری از مدهای غربی به کشورمان جلوگیری کردیم.
وی از خانم مهاجرانی دبیر جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس خواست که از هفته آینده استارت دومین جشنواره مد و لباس را بزنند؛ این جشنواره شروع ،توجه ملی کشور به مقوله مد و لباس است که بسیار خوب و پیشرفته است.
قبادی با بیان اینکه توجه هنرمندان به بازار یکی از نیازهای اساسی حوزه دانشجویی است، تصریح کرد: هم جهاد دانشگاهی و هم سایر نهادهای مرتبط با مقوله مد و لباس برای بین المللی کردن مد و لباس ایرانی اسلامی اتحادیه دانشجویان طراح کشورهای اسلامی را راه اندازی کند. دانشگاه شریعتی و جهاد دانشگاهی در این زمینه به شدت فعال هستند.
وی گفت: همواره از نداشتن نگاه بازار محور در حوزه طراحی گلهمند هستیم و امیدواریم با بازنگری در سرفصلهای دستی این خلاها را پر کنیم و مباحث علمی حضور در بازار را فراهم کنیم.
مشاور و معاون وزیر فرهنگ و ارشاد خاطرنشان کرد:جشنواره ملی دانشجویی مد و لباس به سمتی میرود که در گام اول با بخش مسابقه طراحی لباس فجر همپایی داشته باشد.
وی ادامه داد: در این جشنواره اتفاقات مهمی را شاهد بودیم که یکی از آنها استفاده از ظرفیت های موجود در کشور بود که توانستیم به یک هم افزایی علمی دست یابیم.
قبادی با بیان اینکه مجموعه مد و لباس کشور در بخش دانشجویی ادامه خواهد داشت، افزود: قطعا نگاه ویژه ای به این حوزه خواهد شد تا این حوزه جایگاه خود را در کشور تسبیت کند.
وی با بیان اینکه نگاه به ظرفیت دانشجویی در کشور نگاه جریان ساز و پیشرویانه است، بیان کرد: ما باید به سمت فراگیر شدن مقوله مد و لباس ایرانی و اسلامی گام برداریم و این نگاه، نگاه به مشکلات دارد که باید با اتخاذ تصمیمات و اقدامات لازم مسایل را مرتفع کنیم .
قبادی با بیان اینکه هزینه اقتصادی مد و لباس در کشور ما 20 میلیارد دلار معادل یک سوم بودجه کل کشور است، خاطرنشان کرد: این عدد ،بسیار بزرگ و کلان است.
وی تصریح کرد:سال گذشته بیش از 7 میلیون و 250 هزار نسخه لباس مبتنی بر اصول طراحی ،توسط این دانشجویان وارد بازار کار شد.
وی ادامه داد: در چند سال اخیر تاثیرات زیادی در حوزه مد و لباس در کشور ما رخ داده است و این بی انصافی است که کسی منکر این قضیه شود، این تاثیرات محصول تلاش دوستان و همکاران در اواخر دولت دهم و آغاز دولت یازدهم با حمایت آقای جنتی بوده است.
وی با بیان اینکه در سراسر دنیا ورود برندها بر سر درب تابلوها به عنوان یک قدرت نرم محسوب می شود، گفت: متاسفانه مجموعه برندهای رسمی در کشور ما بیش از 5 تا نیست که این فاجعه بزرگی است.
وی با اشاره به جنس پوشاک در پیشگیری از بیماری ها بیان کرد: ارایه جنس خوب برای پوشاک وظیفه ما می باشد ولی تبلیغ و ترویج آن باید توسط شهرداری ها و وزارت ارشاد صورت گیرد.
نظر شما