هیچ قدرتی نباید اهداف و منافع ایران در منطقه را نادیده بگیرد

جلیلی با تأکید بر قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران گفت: هیچ قدرتی نه می‌تواند و نه باید اهداف و منافع جمهوری اسلامی ایران در منطقه و به ویژه دریاها را نادیده بگیرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در نخستین همایش نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز در دانشگاه فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با حضور فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران و امیر دریادار سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش برگزار شد با طرح این سؤال که چه فرقی بین نهادها و ساختارها در جمهوری اسلامی ایران با نهادها مشابه‌شان در سایر کشورها است، گفت: پاسخ به این سؤال می‌تواند در راهبردهایی که نظام باید در موضوعات مختلف دنبال کند راهگشا باشد.

وی با طرح این سؤال که چه فرقی بین ارتش جمهوری اسلامی ایران و یا دستگاه‌هایی که به نوعی کار ویژه آنها کار ویژه راهبردی است با سایر دستگاه‌ها در سایر کشورها وجود دارد، اظهار کرد: ما نمی‌توانیم دو کشور را پیدا کنیم که سیاست خارجی‌شان انطباق صددرصد با یکدیگر داشته باشند. درست است برخی کشورها با یکدیگر مشابهت‌های زیادی دارند اما انطباق کامل با یکدیگر ندارند.

جلیلی با بیان اینکه از همین تفاوت‌ها است که نکات تهدید به وجود می‌آید، گفت: واقعیت این است که نقاط اشتراک می‌تواند در بین کشورها تولید فرصت کند و نقاط متفاوت نیز می‌تواند تولید تهدید کند.

 

وی ادامه داد: اگر اهداف، اصول و مبانی یک نظام و حاکمیت را در مسایل حکومتی در نظر بگیریم، همه این موارد یک پارادایم را شکل می‌دهند که آن پارادایم نقاط اشتراک و افتراق هر کشور یا حکومتی را با سایر حکومت‌ها شکل می‌دهد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه آن نظام فکری و پارادایمی که در نظام اسلامی ایران حاکم است یک تفاوت اساسی و ماهوی با سایر کشورها دارد، اظهار کرد: اگر ما بتوانیم به یک تعریف دقیق و فهم صحیح از تفاوت‌ها برسیم شاید آن موقع بهتر بتوانیم در برنامه‌های راهبردی و برنامه‌ریزی که انجام می‌دهیم دقیق‌تر عمل کنیم.

وی با بیان اینکه این تفاوت در یک تفاوت تاریخی که بین جریان حق و باطل در طول تاریخ وجود داشته، ایجاد شده است، گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران، مردم‌سالاری‌ای حاکم است از این همین رو می توان گفت مردم انتخابی که کرده‌اند انتخاب ربوبیت الهی است.

جلیلی اضافه کرد: یکی از اختلافات اساسی که در طول تاریخ وجود داشته است دعوا بر سر همین مفهوم ربوبیت بوده است و نه مفاهیم دیگری که وجود داشته است.

وی تأکید کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران نظامی است که مردم آن ربوبیت الهی را انتخاب کرده‌اند و مردم‌سالاری دینی در آن به همین معنا است و طبیعی است که این مردم‌سالاری در برابر نظام‌های دیگری که چه ادعاهای مردم‌سالاری داشته باشند و چه نظام‌هایی که شکل دیکتاتوری دارند، تفاوت عمده دارد.

 

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: چنین رویکرد و باوری به مثابه یک فرصت است یعنی رویکردی که هدایت و سیاست را از آن مقام ربوبیت می‌داند و قطعا پذیرش چنین باوری آثار خودش را هم دارد و وقتی این پذیرش صورت گیرد باورها و قدرت‌های الهی نیز با آن جامعه و فرد همراه می‌شود.

جلیلی با اشاره به تعابیری همچون «ان ینصرالله ینصرکم» در قرآن گفت: تعابیری از این قبیل این بحث جدی را مطرح می‌کند که یک تفاوت اصولی بین کسانی که به این مطلب باور دارند و کسانی که آن را باور ندارند وجود دارد و آن این است که قدرت الهی و نصرت الهی همواره با آنها همراه است.

وی با بیان اینکه سرمایه بزرگ ارتش جمهوری اسلامی ایران ایمانی است که به دنبال خودش قدرت و نصرت الهی را همراه می‌کند، گفت: اگر در ظرفیت‌ها این باور به وجود آید که قدرتی که این نیرو را دارد با قدرت الهی همراه می‌شود قطعا به تعالی یک جامعه و فرد می‌انجامد.

وی رمز ماندگاری انقلاب اسلامی ایران در طول 32 سال گذشته را همین قدرت، ایمان و باور الهی عنوان کرد و افزود: همه ما به ظرفیت‌هایی که ارتش‌های سایر کشورهای جهان به لحاظ قدرتی از آن برخوردار هستند، آشنا هستیم اما آن ظرفیتی که برای ارتش جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است با آن ظرفیتی که این ارتش‌ها در اختیار دارند متفاوت است.

 

وی با اشاره به ظرفیت‌های دریا و لزوم استفاده حداکثری از این ظرفیت‌ گفت: خداوند در قرآن در بحث اینکه دریا را آفریده است بر این مسئله که از آن بهره‌برداری حداکثری شود سفارش کرده است و این موضوع باید در برنامه‌های ما یعنی استفاده حداکثری از ظرفیت‌های دریا ساری و جاری باشد و در واقع این موضوع یعنی استفاده حداکثری از دریا باید در برنامه‌های ما ساری و جاری باشد.

وی با بیان اینکه بحث آفرینش دریا و استفاده حداکثری از آن همه مناسبات را عوض می‌کند، گفت: این بحث یک بحث شعاری نیست بلکه باید با برنامه‌ریزی دقیق عملیاتی شود و نمود پیدا کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با طرح این سؤال که آیا ما استفاده لازم و حداکثری را از ظرفیت‌های دریا برده‌ایم؟ گفت: نگاه راهبردی در استفاده از دریا اینجا است که اهمیت پیدا می‌کند و این کارویژه‌هایی که امام علی (ع) در مورد ارتش مطرح کردند. در همین بحث ظرفیت نیروی دریایی نیز می‌توان آن را مطرح کرد یعنی این نیرو باید از ظرفیت دریا به عنوان یک دژ دفاعی، افتخار حاکمیت و عزت دین استفاده کنند.

وی نگاه راهبردی به دریا و نیروی دریایی را نیازمند توجه به دریا به عنوان یک فرصت عنوان کرد و افزود: با توجه به ویژگی‌های جغرافیایی که ما در دسترسی به اقیانوس و دریا داریم باید به دریا به عنوان یک نقطه شروع کنیم و نه به عنوان یک نقطه پایان و نباید حرکت ما با دریا تمام شود.

 

جلیلی با تأکید بر اینکه دشمنان دیگر نمی‌توانند قدرت منطقه‌ای ایران را انکار کنند، تصریح کرد: یکی از شاخص‌های قدرت منطقه‌ای ایران قطعا قدرت دریایی آن است و باید به گونه‌ای عمل شود که این قدرت نیز انکارناپذیر باشد.

وی با بیان اینکه باید برنامه‌ریزی‌های ما به گونه‌ای باشد که قدرت دریایی‌مان متناسب با شأن نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه باشد، گفت: ما هر میزان از ظرفیت‌هایمان در دریا استفاده کنیم به همان میزان تهدیدها را نیز کاهش می‌دهیم و این یک نکته راهبردی در نگاه به دریاست که باید قطعا به عنوان یک نیاز ضروری دیده شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با تأکید بر فرهنگ‌سازی برای استفاده مناسب از ظرفیت‌های دریا خاطرنشان کرد: آنچه در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد پایداری در حقوق ملت، تقابل با تجاوز و خیرخواهی جمهوری اسلامی ایران برای همسایگان و مردم دیگر کشورها است که این پارادایم در کشور ما در یک تقابل جدی با دشمنان ما به ویژه آمریکا است.

وی با بیان اینکه هیچ قدرتی نه می‌تواند و نه باید اهداف و منافع جمهوری اسلامی را در منطقه نادیده بگیرد، گفت: هرگونه نادیده گرفتن اهداف و منافع جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به آن نتیجه صفر خواهد شد زیرا این یک اصل مهم است و هیچ قدرتی نمی‌تواند آن را تهدید کند و یا نادیده بگیرد.

 

جلیلی ادامه داد: هرگونه تقابل و تعامل راهبردی مخصوصا در استفاده از ظرفیت دریا باید مبنایش استفاده حداکثری از دریا باشد.

وی خاطرنشان کرد: آن مسیری را که ما تاکنون طی کرده‌ایم موجب شده است که بسیاری از دشمنان ما بدانند که تقابل راهبردی با جمهوری اسلامی ایران برای آنها نتیجه نخواهد داد و ما برای اینکه دامنه موفقیت‌مان در این عرصه افزایش یابد باید در هرگونه تقابل راهبردی عرصه‌های تقابل ایران در دریا را افزایش دهیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به برنامه‌های نیروی دریایی ارتش برای حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران در آب‌های آزاد گفت: حرکتی که اخیرا در نیروی دریایی ما برای رسیدن به آب‌های آزاد و حضور مقتدرانه در آنها شکل گرفته است یک راهبرد اساسی است.

وی خاطرنشان کرد: در واقع راهبرد ما در دریا این است که هم حضور مؤثر و قدرتمند و هم حضور بازدارنده و سازنده است.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 51224

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha