محتوایی دینی رمز برتری ما بر صنعت نشر غربی است

دبیر کل ناشران جهان اسلام گفت: عقب ماندگی حوزه نشر جهان اسلام با غرب تنها در بعد سخت افزاری است، با تحول در این حوزه، محتوای غنی دینی بر محتوای غربی برتری می یابد.

به گزارش خبرنگار شبستان،علی زارعی نجفدری، دبیر کل ناشران جهان اسلام در نشست هم‌اندیشی ناشران داخلی با دبیر و اعضای کمیته‌های مختلف دومین اجلاس بین‌المللی گفت: در نشستی که سال گذشته برگزار شد، همه بر این نکته معترف بودند که ناشران جهان اسلام یکدیگر را نمی‌شناسند، بنابراین فلسفه وجودی این اجلاس، آشنایی ناشران مسلمان دنیا با یکدیگر است.

 

وی افزود: از زمانی که متوجه این ضعف شدیم، تلاش کردیم که به نوعی اتحاد و هم‌پوشانی در بین ناشران جهان اسلام به وجود بیاید، اگر چه اغلب ناشران و اندیشمندان بزرگ معتقد بودند که کار دشواری است، چرا که فاصله ناشران مسلمان با ناشران غرب بسیار است و گام گذاشتن در این مسیر تلاش و همت بسیاری را می‌طلبد.

 

وی ادامه داد: با برگزاری نخستین همایش اجلاس ناشران جهان اسلام، دبیرخانه دایمی اجلاس در تهران شکل گرفت و در جلسات اعضا اساسنامه و پیش‌نویس ناشران جهان اسلام نیز آماده شد و در شورای پیش‌نویس به تصویب رسید، که با همین کارها مقدمات دومین اجلاس با همت همکاران فراهم شد.

 

زارعی نجفدری، با اشاره به محورهای دومین اجلاس ناشران اسلام یادآور شد: طرح پیش‌نویس اجلاس در صورت نهایی شدن، پایه اولیه تشکیل اتحادیه ناشران جهان اسلام را تشکیل می‌دهد، البته باید گفت منظور ما از ناشران جهان اسلام افراد مسلمانی هستند که در اقصی نقاط جهان به فعالیت مشغول‌اند.

 

دبیر کل ناشران جهان اسلام در ادامه تصریح کرد: آنچه که در حوزه نشر جهان اسلام را در موقعیتی خاص قرار می‌دهد، فاصله‌ای است که در حال حاضر با غرب وجود دارد و برخی گمان می‌کنند که نمی‌توان این فاصله را پر کرد اما در مقابل برخی دیگر نیز بر این باورند که می‌شود این فاصله را پر کرد، اما سؤال اینجاست که پیشرفت حوزه نشر برای ما مدینه فاضله است.

 

وی در ادامه این مطلب عنوان کرد: جهان غرب در حوزه نرم‌افزاری تا حد زیادی توانسته به استانداردها نزدیک شود اما آنچه امروز نشر می‌طلبد تنها حوزه نرم‌افزاری نیست بلکه محتوا نیز بسیار اهمیت دارد که خوشبختانه ما از نظر محتوایی از جهان غرب جلوتر هستیم چرا که به منابع وسیع اسلامی پیوند داریم و در منابع سخت‌افزاری نیز می‌شود به راحتی به مراتب عالی دست یافت، بنابراین با این دیدگاه جهان اسلام می‌تواند در حوزه نشر از غرب جلو بزند.

 

وی گفت: همه اینها که گفته شد یک آرمان است، اما از دیدگاه کسانی که دنیا را می‌شناسند، این ادعا شدنی است، ولی رسیدن به این آرمان در گروی داشتن همت والا و ورود در همه حوزه‌هاست.

 

در این ادامه جلسه، امیرعباس تقی‌پور دبیر اجرایی اجلاس ناشران جهان اسلام از شروع فعالیت کمیته‌های مختلف اجلاس خبر داد و گفت: از چند ماه قبل کمیته‌های مختلف اجرایی فعالیت خود را شروع کردند و امسال 50 کشور هدف برای شرکت در اجلاس در نظر گرفته شده است که رشد قابل توجهی از نظر شرکت ناشران مسلمان نسبت به دوره قبل دارد. همچنین  بررسی حوزه نشر قرآن، حقوق مؤلفان، ناشران و مترجمان، نشر الکترونیک، اقتصاد شبکه توزیع کتاب، نیاز‌سنجی موضوعات فرهنگی و نشر از اولویت‌های موضوعی بررسی در این اجلاس است.

 

در ادامه مدیران تولید انتشارات و ناشران مختلف با بیان نظرات خود درباره اجلاس ناشران جهان اسلام به ارائه پیشنهاداتی پرداختند که می‌توان به ایجاد نمایشگاه‌های کتاب و شرکت ناشران در آنها، بیمه نشر و واحد قراردادها و همچنین سفر ناشران ایرانی به دیگر کشورها برای آشنایی با یکدیگر اشاره کرد.


زارعی نجفدری در پاسخ به اغلب این پیشنهادها اظهار داشت: ما فعلا در مرحله ابتدایی هستم و برای ورود به جزئیات و بحث‌های این چنینی بسیار زود است.

 

فضائلی مدیر انتشارات سروش یکی دیگر از سخنرانان این جلسه بود که به نقش برگزاری اجلاس ناشران جهان اسلام در تهران اشاره کرد و گفت: دو آسیب متوجه برگزاری چنین اجلاس‌هایی است، اول اینکه عجول بودن یکی از ویژگی های ذاتی ما ایرانی هاست و این تصور که با یک یا دو اجلاس مشکلات نشر و توزیع ما برطرف شود درست نیست.
 

وی افزود: آسیب دیگر متوجه برگزار‌کنندگان این اجلاس است که ممکن است مسائل را کاربردی نبیند من به هر دوی این قشر توصیه می‌کنیم که حد وسط را در نظر بگیرند که هم برگزار کنندگان اجلاس کاربردی‌تر به قضیه نگاه کنند و هم دوستان صبر و تحمل بیشتری داشته باشند.
 

وی همچنین در پایان به لزوم نشان دادن توانمندی‌های حوزه نشر کشور به مهمانان خارجی تأکید کرد.
 

در پایان جلسه نیز ناشران به همراه اعضای برگزار کننده اجلاس به بررسی مفاد اساسنامه پرداختند.


گفتنی است، دومین اجلاس ناشران جهان اسلام با حضور نمایندگان 50 کشور جهان و با رشدی 80 درصدی نسبت به سال گذشته در نیمه نخست مهر ماه سال جاری با حضور نمایندگان و ناشران کشورهای بزرگ اسلامی با محورهای نشر قرآن کریم، حقوق مؤلفان و مترجمان، نشر الکترونیک، سیستم توزیع و اقتصاد و ... برگزار می‌شود.

 

نشست هم‌اندیشی ناشران داخلی با دبیر و اعضای کمیته‌های مختلف دومین اجلاس بین‌المللی ناشران جهان اسلام صبح امروز دوشنبه (20 تیر) در شرکت انتشارات علمی و فرهنگی برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 51248

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha