خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: یکی از هیاتهای بزرگ و عالیرتبه دریایی از کشور دانمارک 14 و 15 دی ماه (برابربا چهارم و پنجم ژانویه 2016) با مقامات ارشد کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت ملی نفتکش ایران، اتحادیه مالکان کشتی، سازمان بنادر و دریانوردی و مدیران نفتی و گازی کشور دیدار کرد. در راس این هیات عالیرتبه کریستین جنسن، وزیر امور خارجه کشور دانمارک حضور داشت. مدیر سیاستگذاری دریایی و مدیر اجرایی و مدیر سیاستگذاری اتحادیه مالکان کشتی دانمارک نیز در این سفر وزیر امورخارجه دانمارک را همراهی کردند.
بنابراین گزارش، در این هیات نماینده شرکت مرسک(A.P Moller Maersk ) و روسای دو شرکت زیرمجموعه شرکت کشتیرانی Lauritzen نیز حضور داشتند. شرکت Lauritzen که شرکت قدرتمندی در زمینه حمل نفت و انرژی و حمل کالا و فله فعال است دارای ناوگانی متشکل از 150 فروند کشتی است و در کشورهایی مانند ایالات متحده، چین، سوئیس، سنگاپورو فیلیپین نیز دفتر نمایندگی دارد. از دیگر اعضای این هیات دانمارکی میتوان به معاون مدیرعامل شرکت Evergas فعال در زمینه حمل و نقل فرآوردههای پتروشیمی و مدیرعامل شرکت Ultabulk شرکت کشتیرانی خصوصی که تقریبا 100 فروند کشتی در اختیار دارد، اشاره کرد.
این گزارش می افزاید: در این جلسه مذاکراتی درباره همکاری دریایی ایران با دانمارک در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و کشتیرانی انجام و پیشنویسهایی از توافقات و تفاهمات دوجانبه ایران و دانمارک نیز امضا شد. در این جلسه علی اکبر صفایی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران؛ محمد سعیدی مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، مهدی شریفی نیکمنش مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی، محمدحسن پیوندی معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، احمد فروغی مدیرعامل شرکت هدایتکشتی، سعید حافظی مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، شعبانلو مدیرعامل شرکت نفت و گاز فارس، بهمن سلیمانی معاونت اکتشاف نفت شرکت ملی نفت ایران، حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت گاز ایران، محمد راستاد معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی،حسین عباسنژاد مدیرکل سازمانهای تخصصی و بینالمللی سازمان بنادر و دریانوردی و کاپیتان حسن تیمورتاش، دبیر اتحادیه مالکان کشتی ایران حضور داشتند و با طرفهای دانمارکی در موضوعات پیش بینی شده رایزنی و مذاکره کردند.
این در حالی است که محمد سعیدی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران درمورد جزئیات این دیدار به فارس گفته است که طی این جلسه قرار شد تا از توانمندیهای شرکت کشتیرانی دانمارکی (مرسک) استفاده کنیم، چراکه یکی از مزایای این شرکت، خطوط کانتینری است که میتوانیم بهطور مشترک در خطوط بینالمللی با دانمارکیها همکاری داشته باشیم. همچنین فراهم کردن سرویسهای بندری و ترمینالی، از جمله دیگر تفاهماتی است که شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به خط کشتیرانی دانمارک در کشورمان ارائه خواهد کرد و برقراری خطوط منظم کشتیرانی بین دو کشور نیز در دستورکار قرار خواهد گرفت."
محمد سعیدی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در مورد برنامه کشتیرانی در دوران پساتحریم و تقویت خطوط کشتیرانی نیز در این گفتگو بیان کرده است که: "در زمان تحریم کشتیهای ما نمیتوانست به بنادر اروپایی رفت و آمد داشته باشد و ارتباط آنها با بنادر ایران، کاملاً قطع شده بود، اما پس از برجام روند اجرایی و امکان تردد کشتیها آغاز شده است. هماهنگی لازم برای فعالیت دوباره دفاتر و آژانسهای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در نقاط مختلف اروپا را ایجاد کردهایم، تا به محض اجرا شدن برجام، بتوانیم کالاهای صادراتی را به بنادر اروپایی، منتقل کنیم. تا از این پس کشتیهای ایرانی با پرچم جمهوری اسلامی ایران و استفاده از بیمههای ایرانی بتوانند به خطوط اروپایی تردد کنند. طی دوران 7 سال گذشته، سیستم ناوگان کشتیرانی کشور بهروز نشده و نتوانستهایم آن را مدرن کنیم، اما طی یک ماه گذشته برنامه جامعی را تنظیم کردهایم تا این امر محقق شود."
نظر شما