به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری کنگره ملی 2000 شهید هنرمند با حضور «دکتر غلامرضا منتظری» رئیس سازمان بسیج هنرمندان، «محمد خزاعی» دبیر و «یزدان عشیری» مدیر روابط عمومی کنگره ملی 2000 شهید هنرمند در مجتمع فرهنگی اسوه برگزار شد.
محمد خزاعی در این نشست در سخنانی گفت: در ابتدا که اولین کنگره را برگزار کردیم، واقعاً چیزی در دست نداشتیم و نمیدانستیم که چند هنرمند شهید داریم و شروع به شناسایی کردیم تا ببینیم در 8 سال دفاع مقدس، چه هنرمندانی حضور داشتند.
وی با بیان اینکه این یکی از بهانههای ایجاد و شکلگیری این کنگره، همین مساله بود، تشریح کرد: در ابتدا هیچ ذهنیتی نداشتیم، اما با واکاویهایی که انجام شد، فهمیدیم که شهدای هنرمندی داریم که در گمنامی به شهادت رسیدند. در ابتدا شناسایی را با کمک سازمان بسیج هنرمندان آغاز کردیم و تا به امروز 2060 شهید هنرمند در رشتههای مختلف هنری همچون موسیقی، سینما، تئاتر و... شناسایی شدند که از این تعداد ۳۳۴ شهید شاعر بودهاند، ۲۵۷ فعال ادبی هستند، ۴۸۸ هنرمند تئاتر، ۴۹۰ هنرمند تجسمی که ۳۰۷ هنرمند در حوزه خوشنویسی و ۱۱۳ شهید عکاس شناسایی شدند. در حوزه فیلم و سینما نیز ۱۳۱ شهید و در حوزه موسیقی اطلاعات ۸۰ شهید هنرمند ثبت و ضبط شده است. بیشترین آمار شهدا در اصفهان با ۲۹۱ شهید بوده است و طبق آمار به ترتیب تعداد شهدا، در خراسان ۲۸۱ شهید، در خوزستان ۲۲۴ شهید، در فارس ۱۵۶ شهید و در کرمان ۱۰۹ شهید بوده است.
خزاعی با اشاره به برگزاری ۸ کنگره تخصصی در مراکز استانها گفت: هنرمندان شهید به نماد ایثار و مقاومت برای عصرها و نسل ها مبدل شده اند و ما وظیفه داریم شکوه اندیشه آنها را در قالب هنر نمایان کنیم. برگزاری ۸ کنگره تخصصی در استانها که نماد ۸ سال دفاع مقدس بود، نخستین گام برای نشان دادن اندیشه های والای شهدای هنرمند بوده است. تفاوت این کنگرهها با این کنگرهای که در حال برگزاری است، این است که در شهرستانها تنها به هنرمندان شهید همان شهرستان پرداختیم، اما در تهران این اتفاق کمی وسیعتر رخ داده است.
وی با اشاره به اهداف برگزاری ۸ کنگره تخصصی در استانها اظهار کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان یک فرهنگ عزت آور، زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا، بیان خاطرات و پیام های عبرت آموز از ژرفای اندیشه شهدا، ارائه تصویر روشن از نقش هنرمندان در عرصه های دفاع مقدس، ابهام زدایی از اندیشه های ناثواب و ایجاد بانک اطلاعات جامع از هنرمندان از جمله اهداف برگزاری ۸ کنگره تخصصی در مراکز استانها بوده است.
دبیر کنگره ۲۰۰۰ شهید هنرمند با اشاره به اینکه سازمان بسیج هنرمندان متولی برگزاری این کنگره ملی بوده است، گفت: دبیرخانه کنگره ملی شهدای هنرمند در سال ۱۳۸۷ آغاز به کار کرد. این کنگره واکاوی هایی را در حوزه شهدای هنرمند به انجام رساند و تا امروز ۲ هزار و ۶۰ شهید هنرمند در حوزه های مختلف تجسمی، عکاسی، خوش نویسی، موسیقی، سینما، تئاتر، شعر و ادبیات شناسایی کرده است و بنا دارند شهدای مدافع حرم را که آثار هنری دارند، در این کنگره ثبت و ضبط کنند.
وی از برگزاری این کنگره از ۲۳ دی تا اول بهمن ماه خبر داد و گفت: یکی از ویژگی های مهم این کنگره، شناسایی و شناساندن شهدای هنرمند و اندیشه های والای آنها در عرصه هنر متعهد است. اولین کنگره مربوط به کنگره موسیقی است که علیرضا پاشایی دبیر این کنگره است و قرار است در سالن سوره حوزه هنری برگزار شود.
دومین کنگره مربوط به شعر و ادبیات است که توسط حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به دبیری علیرضا قزوه برگزار میشود.
کنگره تئاتر هنرمندان به دبیری عبدالحسینی و همچنین کنگره فیلم و سینما با دبیری حجتالاسلام رستگاران در سالن کوثر صدا و سیما برپا میشود.
حوزه هنرهای تجسمی به دبیری مجید رجبی معمار در خانه هنرمندان برگزار میشود و قرار است نمایشگاه تجسمی به مدت سه روز در خانه هنرمندان برپا شود.
رونمایی از ترانه «هنرمند شهید» با آواز حامد زمانی
خزاعی با اشاره به اینکه کنگره «۲۰۰۰ شهید هنرمند» در حوزه تولید آثار ورود پیدا کرده است، گفت: در این کنگره علاوه بر شناسایی و معرفی شهدای هنرمند، اقدام به تولید فیلمهای مستند نیز کردهایم. به این ترتیب که ۱۲ فیلم مستند با موضوع هنرمند توسط بسیج هنرمندان، ۱۴ فیلم توسط سازمان سینمایی اوج، ۲ نماهنگ، ۳ آلبوم موسیقی، ۶ عنوان تئاتر، ۴۰ کلیپ با موضوع شهدا و ۳۰ عنوان کتاب و دایرهالمعارف ویژه شهدای هنرمند تولید شده است.
وی همچنین خبر داد: ترانه «هنرمند شهید» با آواز حامد زمانی تهیه و تولید شده که برای نخستین بار در کنگره «۲۰۰۰ شهید هنرمند» رونمایی میشود.
برگزاری مراسم تجلیل از آیتالله شیخ نمر در کنگره
دبیر کنگره ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند با اشاره به برگزاری مراسم تجلیل از آیتالله شیخ نمر در این کنگره، توضیح داد: مراسم تجلیل از آیتالله شیخ نمر از جمله برنامههای اختتامیه است و محمد حمیدیمقدم به عنوان کارگردان مراسم، مقدمات برگزاری این همایش را فراهم کرده است.
وی همچنین درباره شهدای اقلیت نیز بیان کرد: در حوزه شهدای اقلیت نیز فعالیتهایی را انجام دادهایم و طی بررسی، اگر شهید اقلیت مسیحی یا سنی وجود داشته باشد، در لیست آمار شهدای هنرمند آورده شده است و به هیچ خطکشی و ممیزی قائل نیستیم.
محمد خزاعی در پایان گفت: هنر انقلاب مدیون شهداست و در حوزه شهدا و مضامین مرتبط با آن کمکاری کردهایم و امیدواریم این کنگره گام موثری در معرفی ۲۰۰۰ شهید هنرمند باشد. ناگفته نماند که قرار است از خانواده شهدای هنرمند و هنرمندان متعهد انقلابی معاصر نیز تقدیر به عمل آوریم.
نظر شما