امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی آسیب اجتماعی گفت: جامعه دچار آنومی فرهنگی شده است.
وی افزود: ارزشها و هنجارها دگرگون شده شده است و ارزش های معنوی و اعتقادی کمرنگ تر شده است. انسانی که دچار آنومی شده از نظر ذهنی عقیم می شود و تنها به تمایلات خود توجه دارد و مسئولیت هیچ کس و هیچ چیزی را نمی پذیرد بنابراین می تواند تصمیمات غیر منطقی و بد بگیرد.
وی تاکید کرد:: امید به آینده در نوجوانان و جوانان ضعیف شده است، فضای شادی و نشاط سالم کمتر وچود دارد و آن ها دلخوشی ندارند و خود را از لحاظ اقتصادی و شرایط خانوادگی شکست خورده می دانند.
این جامعه شناس تصریح کرد: فروریختگی فرهنگی موجب می شود تا خودکشی نیز افزایش یابد البته خودکشی خودخوهانه و دیگر خواهانه است.
قرایی مقدم بیان کرد: اکثر نوجوانان خودکشی خود خواهانه بدون توجه به دیگران انجام میدهند تا شرایطی که از نظر آن ها سیاه است و مطلوب نیست با مرگ از بین برود.
وی بیان کرد: تعامل، ارتباط های اجتماعی، پیونده های خانوادگی موجب می شود تا افراد کمتر به سمت خودکشی بروند، برخی از آیین ها همانند یلدا، عید نوروز و دیگر مناسک و مراسم ها موجب می شود تا افراد بیشتر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند وهمین عامل پیوند خانواده ها را زیاد می کند و آسیب های اجتماعی کمتر می شود.
وی خاطر نشان کرد: فروریختگی فرهنگی موجب شده تا صبر و تحمل افراد جامعه نیز کمتر شود و آستانه تحمل آن ها نسبت به مشکلاتی که در زندگی پیش می آید کم شود.
نظر شما