روایت انسانی «بهمن» قابل درک است

خبرگزاری شبستان: نمایش بهمن نوشته و کار افروز فروزند که از اواخر آذرماه روی صحنه رفته است به مشکلات یک گروه تئاتری قبل از اجرا در جشنواره تئاتر فجر می پردازد.

پژمان عبدی مدیر تولید نمایش بهمن درباره ی استقبال تماشاگران از این اثر نمایشی به خبرنگار تئاتر شبستان گفت: به لحاظ کمی، با استقبال خوبی مواجه شدیم. به طوری که جز سه، چهار اجرای اول در بقیه ی روزها سالن اجرای ما پر بوده و گاه خارج از ظرفیت هم بلیت فروخته ایم.

 

بازیگر نمایش بهمن با بیان اینکه نمایش هایی که چهره ی سینمایی ندارند، معمولاً در اجراهای اول با کمبود تماشاگر مواجه اند، اذعان کرد: اگرچه ما از بازیگران شناخته شده ی تئاتر بهره می بریم، اما چند روزی زمان نیاز داشتیم تا کیفیت نمایش به گوش علاقمندان برسد و بتوانیم تماشاگران را به تالار سایه بیاوریم.

 

وی با بیان اینکه نظرات تماشاگران نشان از رضایت آنها دارد، اضافه کرد: اینکه تماشاگران اذعان می کنند متوجه گذر زمان صد دقیقه ای اجرا نشده اند، تعریف خوبی از نمایش است. اگرچه سلیقه ی تماشاگران متفاوت است اما با توجه به نظر تماشاگران در فضاهای مجازی و آنچه که با ما در میان گذاشته اند، اکثریت راضی بوده اند.

 

دستیار کارگردان و برنامه ریز بهمن درباره ی نگرانی عوامل گروه از اینکه پشت صحنه ی نمایش ممکن است برای تماشاگران غیر تئاتری جذاب نباشد، توضیح داد: پیش از اینکه با مخاطب مواجه شویم، واقعاً نگران بودیم که چقدر این فضا برای مخاطب می تواند جذاب باشد. به هر حال آن دسته از تماشاگران که تئاتر را می شناسند با این فضا آشنا هستند و شاید به نوعی درگیر این ماجراها هم بوده اند، اما نگرانی ما تماشاگری بود که پشت صحنه ی تئاتر را ندیده بود.

 

عبدی با بیان اینکه پوسته ی بهمن، نمایشِ مشکلات یک گروه تئاتری است اما روایت انسانی آن قابل درک است، ادامه داد: مواجه با تماشاگر نگرانی ما را بر طرف کرد. چرا که متوجه شدیم مشکلاتی که برای آدم های نمایش بهمن اتفاق میفتد، برای غیر تئاتری ها هم قابل درک است. در واقع تماشاگر ظاهر نمایش را نادیده می گیرد و ما به ازای این مشکلات را در حرفه ی خودش تصور می کند.

 

پژمان عبدی درباره ی شکل خاص واقع گرایی نمایش، توضیح داد: از ویژگی های نمایشنامه نویسی فروزند، مهارت در ایجاد فضای واقع گرایانه است. در واقع او به حدی در دیالوگ نویسی و نوشتن صحنه ها به جزییات دقت می کند که بازیگر چاره ای جز بازی واقع گرایانه ندارد. در کارگردانی هم، بازیگر را کم کم  به سمت اتفاقی که باید بیفتد سوق می دهد. گاهی حتی بازیگر متوجه چگونگی شکل گیری نقش نمی شود، در حالیکه خانم فروزند آگاهانه این مسیر را پیش گرفته و ایده ی کارگردانی از پیش مشخصی دارد.

 

گفتنی است نمایش بهمن با بازی سیما تیرانداز، نگار عابدی، علی عطایی پیرکوه، پژمان عبدی، محمدعلی حسینعلی پور، غزاله جزایری، علی باروتی، جواد پولادی، پژند سلیمانی، تایماز رضوانی، علیرضا زارع پرست، حامد فعال، فرهاد رشیدی و مهسا طهماسبی تا 25 دی ماه هر روز ساعت 19 در تالار سایه ی مجموعه ی تئاتر شهر روی صحنه می رود.

کد خبر 513886

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha