«وحید جلیلی» رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار درباره رویکرد و برنامه دوره بعدی جشنواره به خبرنگار سینمایی شبستان گفت: شعار ما «خود راه نما چون باید رفت» است یعنی اگر معلوم شود از کجا آمدیم معلوم میشود که کجا باید برویم و همین که خط جشنواره را حفظ کنیم، پیش خواهد رفت و در برنامهریزیهایمان همین که بدانیم چه کاری را انجام ندهیم به شکل خودجوش پیش می رود.
وی در ادامه بیان کرد: واقعیت این است که بخشی از پیشرفت عمار به برنامه ریزی از پایین بر می گردد که برای مثال می توان به ایده های برنامه اختتامیه اشاره کرد که از شهرستان ها می آید و تعامل وجود دارد.
جلیل خاطرنشان کرد: در واقع در بحث برنامه ریزی، سازماندهی عمار باید به شکلی باشد که استعداد بچه حزب اللهیها نه فقط در عرصه تولید آثار بلکه در حوزه گسترش سازمان تماشا و مدیریت فرهنگی شکوفا شود. با توجه به اتفاق خوبی که امسال افتاد و کمیت و کیفیت آثار قابل توجه بود و می توان گفت که جریان فیلمسازان عماری، تثبیت شده است، بیشتر نگران استعدادهایی هستم که باید فضا و امکان بهتر دیده شدن و انجام کارهای بهتر برایشان فراهم شود.
وی در پاسخ به اینکه چه راهکاری برای هدر نرفتن جوانان مستعد معتقد و جذب نشدن آنها به جریانات دیگر دارید؟ گفت: باید ظرفیت های مردمی را شناسایی کرد،چراکه بسیاری از فعالیتهای هنری و فرهنگی و معرفتی را پشتیبانی کرده اند و واقعاً اگر این جریان احساس کند که در خدمت مکتب اهل بیت و آرمان های انقلاب اسلامی و نیازهای واقعی مردم است، به نظرم در ظرفیتهای مردمی این شوق به وجود می آید.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم عمار در پاسخ به اینکه آیا در رویکردهای جشنواره توجهی به تولید ادبیات و فلسفه دینی با توجه به اینکه در دانشگاه ها بیشتر رویکرد غربی آموزش داده می شود، شده است یا خیر، توضیح داد: یکی از رویکردهای جشنواره عمار این است که ارزیابی اثر سینمایی صرفاً با توجه به فیلم صورت نمی گیرد بلکه فیلم به عنوان یک اثر هنری، اجتماعی، فرهنگی و ... مورد بررسی قرار می گیرد و شاهد آن طیف متفاوت تیم داوران از اساتید دانشگاه و نظریه پردازان تا هنرمندان است ک هذهن شان درگیر این موضوع می شود. همچنین ایجاد دیالوگ بین فیلمسازان و صاحبنظران در جریان برگزاری جشنواره از جمله رویکرد عمار است، اما در هر حال باید توجه بیشتری به موضوع تولید ادبیات و فلسفه خاص عماری شود.
نظر شما