به خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، ظهر امروز(20 دی) در جمع کارکنان دبیرخانه کانون های کهگیلویه و بویراحمد، گفت: فلسفه برپایی این نشست بررسی فعالیت های انجام گرفته توسط کارشناسان دبیرخانه استانی است.
وی ضمن تشکر از فعالیت های صورت گرفته توسط کارشناسان و مسئول دبیرخانه استان، افزود: همکاران ما در دبیرخانه کهگیلویه و بویراحمد علیرغم مشکلات در دورترین نقطه این استان فعالیت های خوبی انجام داده اند.
جعفری در ادامه، اظهار داشت: امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) با فعالیت های خود تذکر جدی به انسان های باوجدان دادند و به نوعی وجدان های آنان را بیدار کرد.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، به ابزارهایی که خداوند در وجود انسان قرار داده اشاره و عنوان کرد: این ابزارها شامل فطرت، عقل و وجدان هستند.
وی فطرت را مرتبط با خداوند دانست و یادآور شد: خداوند وقتی فطرت را در وجود انسان قرار داد، طبق آیه قرآن به نوعی از انسان تعهد بندگی گرفت.
جعفری، عقل را یکی دیگر از ابزارهایی دانست که خداوند برای تکامل در اختیار انسان ها قرار داده و ادامه داد: خداوند متعال عقل را برای مهار کردن به انسان داده تا به وسیله آن بتواند در مواردی که عقل حکم می کند وارد شود.
این مسئول کشوری، از وجدان به عنوان سومین ابزار اهدایی خداوند به انسان یاد کرد و افزود:خداوند وجدان را در وجود انسان قرار داده که احساس داشته و نسبت به مسائل به وجدان خود مراجعه کند.
وی عنوان کرد: آن چیزی که خداوند در بحث عقل و وجدان داده این است که انسان ببیند چه چیزی به خداوند مربوط است، در راه آن گام بردارد.
جعفری، خاطرنشان کرد: یکی از جاهایی که وجدان انسان ها باید بیدار باشد همین ظلم هایی است که در کشورهای مختلف صورت می گیرد و بیشتر انسان ها نسبت به آنها بی تفاوت هستند.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، با اشاره به اینکه اصل نباید فدای فرع شود، اظهار داشت: عقل باید برای تشخیص مسیر صحیح ائمه به کار گرفته شود.
وی اصلی ترین هدف ائمه را تشکیل حکومت اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: اگر حکومت اسلامی شکل نگیرد، انحراف در جامعه به وجود می آید.
جعفری، با اشاره به اینکه ما در حال حرکت در مسیر انقلاب اسلامی هستیم، تصریح کرد: انقلاب اسلامی به وجود آمده ؛ ولی حکومت اسلامی هنوز تشکیل نشده و نیازمند طی مراحلی است.
این مسئول آموزشی و پژوهشی کشور افزود: اصل اسلام شناسی در دست حوزه های علمیه بوده و افراد این حوزه ها شاگردان امام صادق(علیه السلام) هستند.
وی در ادامه، خاطرنشان کرد: یکی از مکان هایی که به انسان تذکر داده و انسان را در مسیر تکامل قرار می دهد، مساجد هستند؛ زیرا در راس این مکان ها یک اسلام شناس فعالیت می کند.
جعفری، خطاب به کارکنان دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه و بویراحمد، یادآور شد: شما از جایگاه بزرگی برخوردار هستید و تلاش کنید میزان معنویت خود را بسنجید.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، یکی از اهداف سفرهای استانی را نظارت بر فعالیت ها دانست و اظهار داشت: در این سفرها علاوه بر نظارت بحث های آموزشی نیز مدنظر قرار دارد.
وی با بیان اینکه دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد برای آبادی معنوی مساجد ایجاد شده، خاطرنشان کرد: منظور از آبادی، عمران معنوی مساجد نه ساخت و ساز مسجد است.
جعفری، عمران فیزیکی مساجد را وظیفه ای مردمی و با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه دانست و اذعان کرد: یکی از دستگاه هایی که نقش اصلی را در عمران معنوی مساجد برعهده دارد، دبیرخانه های استانی هستند.
این مسئول کشوری، به فلسفه تشکیل کانون های فرهنگی و هنری مساجد اشاره و یادآور شد: طبق مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی، احیای نقش واقعی و کارکردهای اصلی مساجد برعهده کانون های فرهنگی و هنری است.
وی کارکرد عبادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، قرآنی، مطالعاتی، پژوهشی، تربیتی، هنری و... را از کارکردهای مساجد دانست و گفت: باید تلاش کرد کارکردهای تبلیغی و فرهنگی مساجد به فعلیت برسند.
جعفری، گفت: تا زمانی که مساجد کارکرد ذاتی خود را نداشته و ما با این مکان ها انس نداشته باشیم، معضلات و مشکلات اجتماعی در جامعه وجود خواهد داشت.
نظر شما