به گزارش خبرنگار شبستان، سردار علی مویدی، رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا امروز در نشست خبری با اشاره به گزارش 9 ماهه پلیس در عرصه مبارزه با مواد مخدر گفت: از 9 ماهه گذشته تا به امروز در راستای تدابیر ابلاغی و هدف گذاری های نیروی انتظامی در جهت مبارزه با مواد مخدر بخش اعظمی از این برنامه ها محقق و خروجی خوبی را به همراه داشته است.
وی اظهار کرد: از کلیه همکاران خود در پلیس مبارزه با مواد مخدر و مرزبانی در اقصی نقاط کشور که تاکنون اقدامات خوبی را در راستای مبارزه داشته اند، تشکر و قدردانی می کنم.
سردار مویدی با بیان اینکه پلیس مبارزه با مواد مخدر در سال جاری توفیقات خوبی را در عرصه مبارزه کسب کرده است، بیان کرد: در 9 ماهه گذشته پلیس مبارزه با مواد مخدر موفق به کشف بیش از 420 تن انواع مواد مخدر در سطح کشور شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نزدیک به 20 درصد کشفیات انواع مواد مخدر افزایش داشته است.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر دلیل افزایش 20 درصدی کشفیات مواد مخدر را تمرکز در شرق کشور عنوان کرد و افزود: برنامه های پلیس مبارزه با مواد مخدر در برخورد با عناصر اصلی به ویژه در شرق کشور انجام پذیرفته است.
وی با بیان اینکه در 9 ماهه سال جاری نزدیک به 2 هزار باند تا به امروز متلاشی شده است، تصریح کرد: در این راستا 42 نفر از قاچاقچیان به هلاکت رسید،ند 2 نفر از همکاران ما شهید و همچنین 45 نفر از قاچاقچیان نیز مجروح شدند.
سردار مویدی با بیان اینکه در 9 ماهه سال جاری 260 هزار نفر دستگیر شدند، اظهار کرد: از این تعداد 80 هزار نفر معتادان و مابقی قاچاقچیان خرد و کلان اعم از یک گرم تا یک تن مواد مخدر بودند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر از تشکیل 218 هزار پرونده در بحث مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور خبر داد و بیان کرد: این افراد به دستگاه قضایی تحویل داده شدند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: 80 قبضه سلاح گرم و سرد از قاچاقچیان کشف شد که این امر بیانگر این است که قاچاق مواد مخدر در کشور ما تلفیقی از تروریسم و مواد مخدر است، بنابراین مبارزه با مواد مخدر در منطقه ما به لحاظ شرایط جغرافیایی و ژئوپولوتیکی از یک پیچیدگی خاص برخوردار بوده و کاملا سازمان یافته است و اهدافی که در پشت صحنه حمل مواد مخدر مطرح می شود حکایت از سازمان یافتگی و تهدید جامعه ما دارد.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: خوشبختانه در سال جاری توفیقات بسیار خوبی در برخورد با عناصر اصلی شبکه ها و در سطح پایین با خرده فروشان که مورد توجه فرماندهی ناجا است، کسب کردیم. پلیس مبارزه با مواد مخدر تمام امکانات و عِده و عُده خود را برای مقابله با باندها و خرده فروشان در محلات قرار داده است.
سردار مویدی ادامه داد: کیفیت مبارزه با مواد مخدر با توجه به اینکه هر سال نیروهای تخصصی تر را در عرصه مبارزه با مواد مخدر تزریق می کنیم و تاکتیک ها و روش های جدیدی را اجرا می کنیم، افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه پلیس مبارزه با مواد مخدر با معتادان متجاهر داخل شهرها برنامه های ویژه ای دارد، افزود: همچنین در این راستا با جدیت گام برمی داریم که جمع آوری معتادان متجاهر در تهران ( پارک هرندی) یکی از اقدامات پلیس در این راستا بوده است؛ اجرای این طرح با رضایتمندی مردم روبرو بود و تعامل بسیار خوب ، بسیار موثر ،سازنده و ماندگاری که بین فرمانده نیروی انتظامی، شهرداری و دستگاه قضایی استان تهران در برخورد با جمع آوری معتادان وجود دارد و با توجه به شعار همدلی و همزبانی امسال این امر در همکاری این دستگاه ها تجلی پیدا کرد.
وی ادامه داد: امیدواریم اجرای این طرح ها به سایر استان های کشور هم تسری یابد تا توفیقات بهتری در این عرصه به دست بیاوریم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر از کشف شبکه ترانزیت مواد مخدر و دستگیری 10 نفر از عناصر اصلی این شبکه خبر داد و گفت: 30 تن انواع مواد مخدر از این شبکه به دست آمد.
مویدی افزود: این شبکه از استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، قم، سمنان و البرز به صورت پیچیده، مافیایی و گسترده به حمل و ترانزیت مواد مخدر دست می زدند که با تلاش فرماندهی مبارزه با مواد مخدر استان ها و همچنین فرماندهی انتظامی این استان ها این شبکه شناسایی شد.
وی تصریح کرد: امسال توفیقات نیروی انتظامی در عرصه مبارزه با مواد مخدر از نظر کمیت و کیفیت تغییراتی نسبت به سال های گذشته داشته به گونه ای که از لب مرز تا تهران عناصر شبکه ترانزیت مواد طی یک سال گذشته مورد رصد اطلاعاتی قرار گرفته و در داخل کشور شناسایی و دستگیر شده اند. برخی از عوامل این شبکه در خارج از کشور از جمله پاکستان و افغانستان هستند که تلاش داریم با همکاری پلیس این کشورها آنها را در اختیار قانون قرار دهیم.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به حذف اعدام قاچاقچیان گفت: نمایندگان برای همین انتخاب شدند که بر موضوعات مختلف مطرح شده اظهارنظر کرده و طرح ارایه دهند. ما با طرح ها و پیشنهادات ارایه شده مخالفت نمی کنیم اما معتقدیم در این مقطع پرداختن به موضوع حذف اعدام در پایان دوره مجلس فعلی ضرورتی ندارد چون احساس می شود این اظهارنظرها بر اساس کار کارشناسانه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: بحث مواد مخدر در کشور ما و منطقه شمشیر دولبه است که لازم می باشد کسانی که در این عرصه ورود پیدا می کنند کار کارشناسی انجام دهند و اظهارنظرها بر این مبنا مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: نمایندگان مجلس هنوز نظر پلیس مبارزه با مواد مخدر در رابطه با این موضوع را نخواسته چنانچه بخواهند پلیس هم بر اساس تکلیفی که در قبال جامعه داشته و سرمایه هایی که در این عرصه هزینه کرده نظر خود را ارایه خواهد داد.
سردار مویدی ادامه داد: در صورت اعلام نظر قطعی در خصوص حذف اعدام در اسرع وقت موضوعات لازم را در خصوص حذف اعدام به خبرنگاران اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی با اشاره به اعلام آشپزخانه تولید شیشه گفت: پلیس مبارزه با مواد مخدر در 9 ماهه سال جاری 140 آشپزخانه تولید شیشه را کشف و عاملان آنها را دستگیر و در اختیار مراجع قضایی قرار داده است.
وی ادامه داد: کشف آشپزخانه تولید شیشه 40 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.
وی در خصوص ورود هرویین شیشه ای به کشور افزود: چیزی به نام هرویین شیشه ای تا به حال نشنیدم، هر نوع مواد مخدری که وارد کشور می شود در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرد و تا به امروز هم موادی با این عنوان اعلام نشده است.
وی با بیان اینکه ما شاهد افزایش مواد روانگردان در دنیا هستیم، تصریح کرد: شاید انواع مختلف مواد مخدر صنعتی وارد کشور ما شود ولی به صورت اپیدمی نیست.
سردار مویدی در خصوص روانگردان های صوتی و دیجیتالی گفت: طبق بررسی های انجام شده وجود روانگردان های صوتی و دیجیتالی را تایید نمی کنیم البته این مورد در دستور بررسی علمی است.
وی ادامه داد: آرزوی ما کاهش مواد مخدر در جهان است، کاهش مصرف مواد مخدر صنعتی در کشور ما به دلیل اقدامات و سخت گیری های صورت گرفته کنترل پیش سازها و تغییرات اساسی و دسترسی و کاهش قیمت شیشه بوده است.
وی ادامه داد: با پیگیری هایی که ستاد مبارزه با مواد مخدر و پلیس مبارزه با مواد مخدر انجام داده اند اکنون شاهد برخورد با عاملان ورود پیش سازها هستیم.
وی با بیان اینکه ما هنوز به طور کامل نتوانسته ایم از ورود پیشسازها جلوگیری کنیم، افزود: شرارت های جهانی موید این است که مواد مخدر صنعتی در جهان فراگیر است و متناسب با روحیه جوانان امروز مافیا مواد مخدر صنعتی را ارایه می دهد.
وی با بیان اینکه بیشترین معتادان به سمت مواد مخدر سنتی حرکت می کنند، تصریح کرد: ولی مواد مخدر صنعتی بیشتر جوانان صنعتی بیشتر جوانان را دربر گرفته است.
وی با بیان اینکه جغرافیای مواد مخدر متناسب با فرهنگ و روحیه افراد جامعه متفاوت است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال مصرف مواد مخدر در شرق کشور متفاوت از تهران است.
سردار مویدی از کاهش مصرف کراک در کشور خبر داد و افزود: خوشبختانه نسل کراک در کشور ما نادر است و در کشورهای همجوار رو به زوال و برچیده شدن است.
وی با اشاره به همکاری های منطقه ای و بین المللی در عرصه مبارزه با مواد مخدر گفت: تاکنون آقای رحمانی فضلی وزیر کشور تلاش های خوبی را در عرصه بین المللی و همراه کردن کشورهای منطقه و فرامنطقه ای در 2 سال اخیر داشته است. کمک های بین المللی در راستای مبارزه با مواد مخدر اتفاق خوبی است که در صورت توفیق می توانیم اقدامات خوبی در این راستا داشته باشیم.
سردار مویدی با اشاره به ورود مواد مخدر به کشور گفت: ما تمام تلاش، انرژی، توان و قدرت خود را در محورهای مواصلاتی که حدس می زدیم شاید مواد مخدر از آن محورها وارد شود، تمرکز کردیم که در این راه هم توفیقات خوبی را کسب کردیم.
وی با اشاره به اقدامات پلیس مبارزه با مواد مخدر در خصوص ورود تجهیزات نوین در پسا تحریم اظهار کرد: در بحث برجام ما به عنوان پلیسی که با دنیای خارج هر لحظه به صورت آنلاین با آنها در ارتباط هستیم اقدامات خوبی صورت گرفته . اقبال در جهت همکاری نسبت به سال های گذشته بهتر شده ولی هنوز خروجی محسوسی نداشته است و موانعی که برای ورود ابزار و تجهیزات پلیسی وجود داشته تا حدودی برطرف شده است و رویکرد ما تا به امروز رویکرد مثبتی بوده است.
وی با بیان اینکه تلاش پلیس در جهت بررسی پرونده ها ادامه دارد، افزود: در این زمینه اصحاب رسانه نقش مهمی داشتند.
سردار مویدی با اشاره به عملیات های پلیس در سال جاری گفت: در 9 ماهه گذشته 1500 عملیات در مناطق شرق و جنوب شرق کشور انجام گرفته است؛ این عملیات ها نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش داشته است که این امر بیانگر تحرک و فعالیت پلیس می باشد.
نظر شما