۲۴ موسسه و مرکز تحقیقات ملی در سطح کشور فعالیت می کنند

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و کشاورزی کشور گفت: این سازمان ۲۴ موسسه و مرکز تحقیقات ملی در سطح کشور دارد که در زمینه های مختلف تحقیقاتی در بخش کشاورزی فعالیت می کنند لذا تحقیقات کاربردی مورد نیاز این بخش را انجام می دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، اسکندر زند بعدازظهر ديروز (24 دی) در جمع خبرنگاران گفت: بازدید امروز در ادامه بازدیدهای ادواری از مراکز تحقیقات آموزش کشاورزی است و این مرکز وضعیت مطلوبی دارد.

 

وی اظهار کرد: فعالیت های مرکز تحقیقات جیرفت که یکی از مراکز قدیمی است در زمینه بذر و نهال، اصلاح گیاهان باغی و زراعی، گیاه پزشکی، اب و خاک ابیاری و فنی مهندسی گلخانه فعالیت می کند لذا امیدواریم این فعالیت ها در افزایش کار ایی و بهروری این بخش موثر باشد.وی اظهار کرد: فعالیت های مرکز تحقیقات جیرفت که یکی از مراکز قدیمی است در زمینه بذر و نهال، اصلاح گیاهان باغی و زراعی، گیاه پزشکی، اب و خاک ابیاری و فنی مهندسی گلخانه فعالیت می کند لذا امیدواریم این فعالیت ها در افزایش کار ایی و بهروری این بخش موثر باشد.

 

وی افزود:در زمینه تولید رقم  400نوع زراعی را تا کنون اصلاح کردیم وسالیانه 25 تا 30 رقم زراعی وباغی را هم ارایه می کنیم.



رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به نشست روسای مراکز تحقیقات و اموزش منطقه پنج کشور در مرکز تحقیقات جیرفت گفت: امروز در این نشست برنامه های سال آینده و ارزیابی سال کاری گذشته این سازمان را ارزیابی می کنیم.


وی خاطرنشان کرد: سازمان تحقیقات، اموزش و ترویج کشور با قدمت یک قرن در بخش کشاورزی، قدیمی ترین موسسات  تحقیقاتی کشور را در این بخش دارد و برای نمونه موسسه رازی که 99 سالگی این موسسه را گرامی داشتیم.



وی خاطرنشان کرد: یکی از 25 نقشه مهم که در سازمان تحقیقات کشاورزی کشور تهیه شده نقشه پوشش گیاهی ایران است که توسط موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع تهیه شده که دائما اطلاعات آن به روز رسانی می شود.

 

زند افزود: این موسسه نقشه بیابان ها، پوشش گیاهی، گیاهان در معرض خطر انقراض و مواد موثر گیاهان دارویی را تهیه کرده که مهم ترین فعالیت آن تهیه نقشه پوشش گیاهی است که توسط بخش گیاه شناسی این موسسه انجام شده است و مورد استفاده بخش اجرایی و دانشگاهی قرار گرفته است.



وی گفت: در زمینه بذر یکی از وظایف اصلی  این سازمان تولید رقم وتولید بذر مادری( پایه) است که عملکرد خوبی داشته است.


وی تصریح کرد: این سازمان 24 موسسه و مرکز تحقیققات ملی در سطح کشور دارد که در زمینه های مختلف تحقیقاتی در بخش کشاورزی فعالیت می کنند لذا تحقیقات کاربردی مورد نیاز این بخش را انجام می دهد و همه از محصولات تحقیقاتی این موسسات استفاده می کنند.

 

وی در ادامه افزود: امسال جشنواره تولید رقم این 400 رقم را برگزار کردیم و سال اینده جشنواره ارقام جدید را داریم لذا رویکرد این سازمان ارغامی که متحمل به خشکی، با طول دوره رشد کوتاه و با رویکرد کاهش بالای مصرف اب است در دستور کار قرار داده است.

 

وی بیان کرد: در زمینه بذر یکی از وظایف این سازمان تولید بذر (مادری پایه) است که سالانه با حضور اکثر محصولات زراعی در حال تهیه  این بذزهستیم که امسال 80 درصد تهیه هسته اولیه بذر گندم، 40 درصد هسته های اولیه  بذرجو و در اکثر محصولات رشد داشتیم.



رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل افزایش تولید گندم تهیه هسته های اولیه توسط موسسات تحقیقاتی ارایه شده است.


وی تصریح کرد: در زمینه سموم رویکرد اصلی استفاده از عوامل کنترل بیولوژِک است که تا الان شش عامل کنترل بیولوژیک را معرفی کردیم که در 300 هزار هکتار سطح پوشش مبارزه با افات است و چهار عامل دیگر در دست معرفی است.



وی اظهار کرد: رویکرد بعدی این سازمان معرفی سموم کم خطر با کمک سازمان حفظ نباتات است که سموم پرخطر را حذف کنیم و از سموم کم خطر استفاده کنیم.


وی افزود: در کشور بیش از هزار نوع سم را ازمایش کرده ایم که  445 نوع کم خطرثبت شده که از این بین پرخطرها را حذف می کنیم و کم خطرها را به بهینه سازی مصرف انها کمک می کنیم.


زند  بیان کرد: برنامه کاهش مصرف سم با همکاری سازمان حفظ نباتات با ایجاد تنوع سم موجود در کشور و تجاری سازی سموم موجود در کشور است که این برنامه بلند مدت است.


وی با اشاره به بیماری های مرکبات در جنوب کرمان افزود: در زمینه بیماری جاروئک خوشبختانه با تولید رقم پرشین در حال تکثیر و توزیع این رقم در بین کشاورزان هستیم که در کوتاه مدت این برنامه اجرا می شود.


وی افزود:در بلند مدت در گام اول ذخایر مقاوم را شناسایی کردیم و کلیکسیونی از این ارقام را ساماندهی کردیم.


رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: الان دنبال بهنژادی و تولید ارقام مقاوم هستیم که امیدواریم با کمک معاونت علمی فن اوری رییس جمهور به سرانجام برسد و راهکار مدیریتی در زمینه این بیماری ها بصورت مفصل در اختیار مدیران است که در حال اجرا است.


وی افزود: در زمینه بیماری گرینینگ دستورالعمل مدیریتی داریم ولی ارقام مقاوم نداریم که طرحی در این زمینه در دست اقدام دارم ولی هنوز شروع نشده است لذا امیدواریم بتوانیم منابع مالی این طرح را تامین کنیم.


وی در ادامه افزود: در زمینه بیماری زوال مرکبات که در شمال هرمزگان و بخشی از مناطق مرکبات خیزبوجود آمده در حال بررسی می باشیم لذا عامل این بیماری تا حدودی ناشناخته است  و محقیقین نظرات متفاوتی دارند که عمدتا بهم خوردن اکولوژیک خاک را عامل این بیماری می دانند.


وی بیان کرد: بنظر عامل این بیماری عامل ثانویه می آید که اول گیاه ضعیف می شود بعد دچار بیماری می شود و محقیین در حال بررّسی این مشکل هستند تا عامل را شناسایی کنند ولی دستور العمل مدیریتی برای هر سه نوع بیماری در حال اجراست

 

.
 

کد خبر 515239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha