گفتمان طب اسلامی در جامعه باید ایجاد شود/ طب جدید و سنتی مکمل یکدیگرند

خبرگزاری شبستان: یکی از اساتید برجسته طب اسلامی در ایران بر ایجاد گفتمان طب اسلامی در جامعه تاکید کرد و گفت: انتظار می رود مسئولان در ترویج طب اسلامی تلاش بیشتری کنند و فعالان این عرصه را هم مورد حمایت قرار دهند.

خبرگزاری شبستان - سنندج:

 

انسان‌ها در طول تاریخ همواره با درد و رنج و بیماری مواجه شدند و همین مسئله هم منجر شده که درمان به شیوه‌ها و روش های متعدد را دنبال کنند.

 

در روزگاران گذشته تنها راه درمان بیماری‌ها طب سنتی بود که  ایران و یونان خاستگاه این طب بودند که بعداز گذشت این دوران و پیشرفت علم پزشکی و ایجاد طب جدید متاسفانه  استفاده از ظرفیت طب سنتی در کشورمان برای درمان بیماری ها مورد غفلت قرار گرفت.

 

هرچند شاهد کم‌توجهی دولتمردان به ترویج طب سنتی اسلامی در طول سالیان گذشته و حتی درحال حاضر هستیم ولی در این میان مردم چند سالی است که گرایش بیشتری به استفاده از این طب برای درمان ناراحتی‌ها و بیماری‌های خود پیدا کردند و افزایش تعداد عطاری‌ها در سطح استان‌‌های مختلف از جمله کردستان گواهی براین مدعاست.

 

حجت الاسلام محمد سلطانی، استاد طب اسلامی است که 13 سال است در ارتباط با داروهای گیاهی کار می کند در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان در سنندج با اشاره به اینکه طب اسلامی مجموعه ای از طب یونانی و ایرانی است، گفت: طب سنتی معتقد است از هر چیزی در طبیعت برای درمان می‌توان استفاده کرد ولی در طب اسلامی حلال و حرام بودن مواد مدنظر است و در دین اسلام تاکید شده که شفا در مواد حلال وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه شناخت درد موثرترین کار در درمان است، عنوان کرد: در طب اسلامی چون براساس مزاج کار می کند شناسایی و درمان درد هم برهمین اساس صورت می گیرد.

 

وی بیان کرد: از آنجا که داروی شیمیایی نسبت به گیاهی اثرگذاری آن سریع تر است بنابراین برای درمان بیماری‌هایی نیاز است که از داروی شیمیایی استفاده شود تا بیمار زودتر معالجه و از درد و رنج رهایی یابد.

 

این استاد طب اسلامی با بیان اینکه طب اسلامی بر شناسایی و مشخص کردن منشاء درد تاکید دارد، اظهارداشت: متاسفانه در طب جدید مصرف داروهای شیمایی که برای درمان بیماری مشخص تجویز می شود منجر به ایجاد ناراحتی و مشکلات دیگری در بدن می شود و از این معایب این داروها است.

 

حجت الاسلام سلطانی ادامه داد: براساس تحقیقاتی که انجام دادیم شربت اکسپکتورانت(ضدسرفه) 70 اثر مخرب در بدن ایجاد می کند.

 

وی عنوان کرد: البته  مصرف داروهای گیاهی هم بدون ضرر نیست و این داروها هم اگر خودسرانه و بیش از حد لازم مصرف شوند بسیار مضر خواهند بود.

 

وی افزود: یکی از مشکلاتی که امروز هم در طب اسلامی و هم طب جدید با آن مواجه هستیم خود درمانی است که همواره عواقب ناگواری را به دنبال داشته است.

 

این استاد طب اسلامی بیان کرد: در دین مبین اسلام تاکید شده که برای حل مشکلات خود باید به اهل خبره مراجعه کنید که متاسفانه تعدادی از مردم نسبت به این مهم بی توجه اند و خود بدون شناخت از نیازهای جسمی و روحی شان اقدام به استفاده از داروها اعم از شیمایی و گیاهی می کنند.

حجت الاسلام سلطانی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان که در طب اسلامی از چه طریق درد بیماران شناسایی می شود، خاطرنشان کرد: در طب اسلامی باوری وجود دارد که تمام دردها را از چشم و صورت می توان تشخیص داد و البته این کار توسط هر کسی امکان پذیر نیست و باید فردمعالج شناخت و آگاهی لازم را در این رابطه داشته باشد.

 

وی بیان کرد: طب صنعتی و طب سنتی برعلیه هم نیستند بلکه این دو مکمل یکدیگرند و نباید نسبت به هریک از این طب ها بی توجهی صورت گیرد و در راستای ترویج و توسعه هردو باید تلاش شود اقدامی که امروز در بیشتر کشورهای توسعه یافته دنیا شاهد آن هستیم.

 

وی اظهارداشت: البته نسبت به هفت، هشت سال گذشته در کشورما هم تعداد عطاری ها بیشتر شده و این نشان می دهد که مردم باردیگر به درمان بیماری های خود از طریق طب سنتی اسلامی باور و روی آوردند.

 

این استاد طب اسلامی عنوان کرد: در برهه کنونی می طلبد که گفتمان طب اسلامی در جامعه رواج پیدا کند و این مهم نیاز به همت و تلاش مسئولان و حمایت آنها از بخش خصوصی در این رابطه دارد.

 

گزارش: چنور صادقی

 

 

کد خبر 515769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha