لزوم بومی سازی شبکه های اجتماعی در کشور/ شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شود

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان بر لزوم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در جهت بومی سازی شبکه های اجتماعی در کشور تاکید کرد و گفت: با راه اندازی این شبکه ،بسیاری از مشکلات ما در شبکه های اجتماعی حل می شود.

حجت الاسلام محمدرضا آقامیری، مدیرعامل موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه شبکه های اجتماعی یک ابزار کاملا مورد نیاز برای جامعه ماست ولی باید بومی شود، گفت: شبکه های اجتماعی خارجی به چند دلیل قابل اعتماد نیستند، اول اینکه اطلاعاتی که توسط ما تولید می شود به آنها تحویل داده شده و سپس روی سرورهایشان قرار می گیرد که ما باید دوباره برای بازخوانی اطلاعات خود، آنها را خریداری کنیم که این امر از لحاظ اقتصادی برای ما هزینه بر است.

 

وی با اشاره به مشکل دیگری در شبکه های اجتماعی خارجی بیان کرد: مشکل غیر اقتصادی شبکه های اجتماعی خارجی این است که وقتی مسایلی مانند هتک حرمت، نقض حریم خصوصی، کلاهبرداری و سایر تخلفات در شبکه های اجتماعی رخ می دهد ما نمی توانیم با شرکای خارجی مجرم را شناسایی کنیم.

 

حجت الاسلام آقامیری با اشاره به دیتافیشینگ به عنوان مشکل دیگر در شبکه های اجتماعی خارجی تصریح کرد: هدف آنها از ایجاد شبکه های اجتماعی جمع آوری اطلاعات مورد لزوم خودشان از میان اطلاعات است که از طریق دیتافیشینگ این اقدام را انجام می دهند.

 

مدیرعامل موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان بر لزوم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در جهت بومی سازی شبکه های اجتماعی در کشور تاکید کرد و افزود: با راه اندازی این شبکه ،بسیاری از مشکلات ما در شبکه های اجتماعی حل می شود.

 

وی با اشاره به فیلترینگ شبکه های اجتماعی در جامعه اظهار کرد: هرچند گاهی مواقع محدودیت هایی در شبکه های اجتماعی ایجاد می شود و ما هم موافق نیستیم، اما مردم ایران، مسلمان و دارای سابقه طولانی در تاریخ و فرهنگ هستند که اگر به راحتی مورد خدشه و هجوم بیگانگان قرار گیرند مسئله جالبی نیست. در حال حاضر کشورهای غربی و حاشیه خلیج فارس دشمنی های زیادی علیه ایرانیان داشته و دارند که امروزه نیز از طریق شبکه های اجتماعی سعی در مخدوش کردن امنیت و حیثیت کشورمان دارند، بنابراین لازم است کاربران اینترنت بدانند که از این قضیه، سهل و ساده عبور نکنند و صرفا به خاطر اینکه شبکه های اجتماعی کار آنها را راه می اندازد آن را ابزار خوبی ندانند.

 

حجت الاسلام آقامیری با بیان اینکه مردم احساس می کنند در شبکه های اجتماعی خارجی اعتماد و امنیت کامل وجود دارد، گفت: البته این را هم بدانیم ،همه مردم خطاکار نیستند، یک درصد کمی از آنها متخلف هستند، آن درصد کم هم چه شبکه های اجتماعی باشد و چه نباشد، شبکه خاص خود را دارند. پس نباید تصور کنیم که در شبکه های اجتماعی خارجی امنیت کامل وجود دارد.

 

وی با اشاره به اقدامات موسسه فرهنگی تبیان در بومی سازی شبکه های اجتماعی بیان کرد: راه اندازی قاصدک، شبکه های اجتماعی تبیان (پی سی و وب)، شبکه های اجتماعی تصویرمحور (aksam.com)، شبکه های اجتماعی ویدیومحور (کلیپ ها)، شبکه تنافس (دانشمندان)، شبکه مدرسه فقاهت (برای طلاب) از جمله برنامه های ما در جهت بومی سازی شبکه های اجتماعی است که در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام دادیم ولی باید مورد توجه قرار گیرد.

 

حجت الاسلام آقامیری با اشاره به تاثیر شبکه های اجتماعی (تلگرام و واتس آپ و ...) بر مخاطبان موسسه تبیان گفت: شبکه های اجتماعی مانند تلگرام بر کمیت مخاطبان ما تاثیر منفی داشته و باعث کاهش و ریزش آنها شده است؛ در کل ما باید در هر دوره ای یک بازنگری در زمان داشته باشیم.

 

وی در ادامه افزود: به عنوان مثال موبایل های هوشمندی که در حال حاضر در دست مردم است در سال های گذشته جایگاه و قابلیت فعلی را نداشتند ولی اکنون جای کامپیوتر را گرفته اند طبعا وقتی این موبایل ها وارد بازار شد پی سی را کمرنگ و سرشکن کرد. بنابراین مشتری ها صاحبان خاص خود را می یابند. اگر ما با این تکنولوژی همراه بودیم می توانیم باشیم اگر همراه نباشیم ،می شود قضیه برخی روزنامه هایی که 70 سال پیش چاپ می شدند و اکنون روزانه 30 هزار مخاطب دارد.( به دلیل آگهی های درج شده در آن)

 

مدیرعامل موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان ادامه داد:اما کانالهای تلگرامی که ما در تبیان راه اندازی کردیم به توسعه و افزایش مخاطبان ما در تبیان بسیار کمک کرده است.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا موسسه تبیان برنامه مفید و مستمری برای آینده دارد، خاطرنشان کرد: ما یک سیاست، مبنی بر حرکت بر روی لبه تکنولوژی داریم، به عبارت دیگر ما باید در تارک تکنولوژی قرار بگیریم و به بالاترین جایگاه در این زمینه دست یابیم. این شعار بسیار بلندپروازانه است ولی در حد توان، سعی خواهیم کرد از بهترین ابزار استفاده کنیم.

 

 

کد خبر 516126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha