به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، آئین اختتامیه نخستین جشنواره استانی و سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، شب گذشته(۲۹دی) با حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجتمع سینمایی ۲۲ بهمن تبریز برگزار شد.
علی مرادخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم اظهار داشت: هنر موجب تعالی جامعه می شود بر این اساس در وزارتفرهنگ و ارشاد اسلامی هر چه از دستمان برمی آید در راه پیشرفت و توسعه هنرهای مختلف بکار می گیریم.
وی افزود: برای گشودن بیشتر راه پیشرفت تئاتر،در آینده نیز گروه های نمایشی استان ها را به دیگر شهرستان های مختلف می فرستیم تا تبادلات هنری و تجربی بین آنها انجام شود.
مرادخانی همچنین گفت: آمادگی داریم تا با استانداری آذربایجان شرقی و شهرداری تبریز با انعقاد تفاهم نامه به منظور پیشرفت هنرهای نمایشی همکاری کنیم.
اتابک نادری، مدیر هماهنگی تئاتر استان های امور هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این آئین گفت: بخش استانی سی و چهارمین جشنواره بین آلمللی تئاتر فجر در ۲۰ سالن نمایشی در ۶ استان کشور برگزار شد.
وی افزود:۷۱ نمایش از ۱۷شهر ایران و یک نمایش از جمهوری آذربایجان در سه بخش نمایش صحنه ای، خیابانی و مجسمه تئاتر در این جشنواره به روی صحنه رفت.
تئاتر آذربایجان شرقی ظرفیت بالایی برای تولید آثار ماندگار دارد
همچنین علی اکبر صفی پور، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، گفت: تئاتر این استان دارای ظرفیت بالا برای پرداختن به این هنر به خصوص تولید آثار ماندگار است.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد: این جشنواره با رویکرد ایجاد نشاط اجتماعی و با محوریت ترویج زندگی شاد و اسلامی برگزار شد.
صفی پور با تقدیر ازهمکاری های صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی و شهرداری تبریز به خاطر همکاری نزدیک در برگزاری این جشنواره گفت: ۴۹ اجرا از ۲۶ استان و جمهوری آذربایجان با شرکت ۳۵۰ هنرمند کشور در این جشنواره به صحنه رفت.
وی با اشاره به جشنواره های برگزار شده در ۲ سال اخیر گفت: برگزاری جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران با گستره سراسری، جشنواره تئاتر در شهرستانهای مرند، بناب، اهر، و همچنین برگزار جشنواره تئاتر استانی و ویژه برنامه اردیبهشت تئاتر ایران از جمله فعالیت های انجام شده در حوزه تئاتر استان است.
رامین راستی، دبیر استانی این جشنواره نیز گفت: ۱۷ نمایش از استان های آذربایجان شرقی،قزوین،همدان و شهرهای لنگرود و مغان و یک نمایش از جمهوری آذربایجان به روی صحنه رفت.
احداث بزرگترین سالن همایش و اجرای نمایش در تبریز
صادق نجفی، شهردار تبریز از احداث و بهره برداری بزرگترین سالن همایش و اجرای نمایش در تبریز در دهه ی فجر سال آینده خبر داد.
وی با انتقاد از کمبود زیرساخت های فرهنگی و هنری این کهن شهر،گفت: متاسفم در شهری با قدمت تاریخی بسیار به عنوان پایتخت فرش و تشیع جهان و شهر نمونه گردشگری جهان در سال ۲۰۱۸ و ظرفیت بالای فرهنگی و هنری، در شان مردم تبریز در حوزه فرهنگ و هنر اقدامات شایسته ای انجام نگرفته است.
شهرداری تبریز افزود: در این شهر سالن مناسب و خوب برای برگزاری برنامه های هنری و فرهنگی مثل تئاتر وجود ندارد و به دلیل زیرساخت های نامناسب فرهنگی این شهر، شرمنده مردم هستم.
وی با تقدیر از هنرمندان به خاطر کار در شرایط سخت گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر کل فرهنگ استان و خود بنده و همه به این نیاز شهر و استان اذعان داریم و همه برای همکاری برای ایجاد این زیرساخت ها آمادگی داریم.
نجفی خاطر نشان کرد: من از همین تریبون استفاده کرده و به تمامی اهالی فرهنگ و هنر قول می دهم که در دهه فجر سال آینده، بزرگترین سالن همایش ها با چند سالن هزار نفری ساخته و آماده بهره برداری کنیم.
وی گفت: در حدود ۵۰ سال گذشته سالن مناسب در تبریز برای استفاده هنرمندان احداث نشده است.
در این مراسم همچنین از مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی توسط معاون امور هنری وزیر تجلیل شد؛ بخش استانی سی و چهارمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر از ۲۵ آغاز تا ۲۹دی ماه جاری در برگزار شد و اجرای ۱۷ گروه نمایشی با نمایش هایی شامل، ایلان سولطان، تفکرات یک سنگ شکست خورده، گرگ، رعنا، نوزاد، طیاره پاگنده، سرباز و آقاسرباز، سایه ها و بادها، تنها راه ممکن، آخرین نامه، نده آ، دختری بر آب خروشان حیدربابا، چول، ناریش بالا، کروکودیل، روبینسون کروزو از جمله برنامه های این جشنواره بود.
نظر شما