نماز محکم‌ترین رشته الفت میان عبد و مولاست

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نماز محکم‌ترین رشته الفت میان عبد و مولاست، رشته استواری که همه هستی و موجودیت آدمی را به ملکوت پیوند می‌زند.

به گزارش خبرنگارگروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیست و چهارمین اجلاس سراسری نماز در سخنانی نماز را عالی‌ترین تجلیِ فرهنگ و نمایش هنرِ حضور در محضرِ آفریدگار دانست و گفت: گرایش انسان به دین و معنویت ریشه در فطرت او دارد و این ریشة تناور به آسانی قطع یا پژمرده نمی‌شود. نماز و نیایش جویبارِ زلالی است که ریشة درخت خداجویی و حقیقت‌خواهی را در وجود انسان آبیاری می‌کند و جایگاهی بس عظیم در جامعه دینی دارد.

وی افزود: سخن گفتن در باب نماز از یک جهت آسان است زیرا نماز نجوا با خداست و از طرفی دشوار است زیرا ایستادن در برابر خالق هستی است و  سرشار از روح عبودیت و بندگی است.

جنتی ادامه داد: در حالت نماز به جز ستایش با معبود همه چیز فراموش می‌شود و اگر نماز در متن زندگی انسان حاضر باشد هرگز سقوط نمی‌کند و کسی که به یاد خداست هرگز به پایمال کردن حق دیگران رضایت نمی دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: نمازگزار حقیقی همیشه قلبش آرام است، هرگز احساس اضطراب و ناآرامی نمی‌کند و در سخت‌ترین شرایط زندگی جز زیبایی چیزی نمی‌بیند.

جنتی افزود: نماز محکم‌ترین رشتة الفت میان عبد و مولاست، رشته استواری که همه هستی و موجودیت آدمی را به ملکوت پیوند می‌زند. مردمی که رو به سوی خداوند دارند و دل به حقیقت دین سپرده‌اند نماز را از جان دوست‌تر دارند زیر در این گهواره است که روح می‌بالد و جان می‌شکفد و دل آرام می‌گیرد.

در فرهنگ دینی ما مرز مسلمانی نمازگزاری است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نماز جز آنکه نمازگزار را پاک و شایستة وصال می‌کند جامعه را نیز به راه سعادت می‌برد. شهری که در آن بانگ نماز بالاترین بانگ‌ها و صف‌های جماعت طولانی‌ترین صف‌ها و درهای مساجد بارزترین درها به سوی خلق خداست هرگز تن به خواری و پستی نمی‌دهد.

وی گفت: در فرهنگ دینی ما مرز مسلمانی نمازگزاری است، این مرز باید مرزبانی شود و مرزبان، هر مسلمانی است که طعم نماز را چشیده است.

جنتی گفت: همه اساتید حوزه و دانشگاه و دست‌اندرکاران حوزة فرهنگ واقفند که ترویج فرهنگ دینی از دریچه هنر سهل‌تر و موثرتر است. ابزارهایی چون کتاب، سینما، هنرهای تجسمی و دیگر محصولات فرهنگی زمینة نفوذ و نهادینه شدن فرهنگ دینی را بیش از هر ابزار دیگری فراهم می‌کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: اختصاص بخش مهمی از سبد حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آثار فرهنگی هنری از جمله کتاب، نرم‌افزار، هنرهای نمایشی و پخش فیلم با موضوع نماز از جمله فعالیت‌های صورت گرفته در این زمینه است.

وی گفت: هرگاه نتیجه فعالیت‌های شما راه یافتن نماز به بطن جامعه باشد و نمود آن را در رفتار مردم ببینیم می‌توانیم لبخند رضایت بر لب داشته باشیم .

جنتی با اشاره به پیام های مقام معظم رهبری به اجلاس های نماز افزود: آنچه مایه مباهات و افتخار این محفل است توجه و اهتمام ویژه و پیام های حکیمانه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در طول دو دهه گذشته به اجلاس نماز است، معظم له در همه دوره‌ها با ارسال پیام، راهگشای فعالیت‌های فرهنگی در راه ترویج فرهنگ نماز بوده‌اند. این پشتوانه زمینه را برای ترویج فرهنگ نماز فراهم کرده است.

لزوم استفاده از شیوه های جذاب برای ترویج نماز

وزیر ارشاد بر لزوم استفاده از شیوه های جذاب برای ترویج نماز در جامعه تاکید کرد و گفت: وضعیت امروز فرهنگی و پیچیدگی‌های آن ایجاب می‌کند از شیوه‌های جذاب برای ترویج فرهنگ نماز بهره بگیریم. جوان امروز نصیحت مستقیم و لحن تحکمی را نمی‌پذیرد و دعوت شونده باید شیرینی نماز را با عمق وجود خود بچشد و خودش در یک محیط آرام اقدام به اقامه نماز کند.

جنتی نماز را بهترین راه مصونیت بخشیدن به جوانان در برابر جنگ نرم عنوان کرد و گفت: به جرئت می‌توان گفت نماز مهم‌ترین سلاح مقابله با جنگ نرم دشمن است و جوان را به مبدا هستی وصل و او را از گزند بلاها ایمن می‌سازد. برای مقابله با چالش‌هایی که جامعه ما با آن مواجه است از قبیل شبکه‌های ماهواره‌ای، شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی و آنچه که فرهنگ دینی و اسلامی ما را تهدید می‌کند تنها مصونیت بخشیدن به جوانان است تا آنها را در برابر جنگ نرم دشمن نگه دارد.

 

وی بر فضا سازی شهری برای اقامه نماز تاکید کرد و گفت: نماز نباید به خانه‌ها موکول شود بلکه باید شرایط اقامه نماز در همة مکان‌های عمومی فراهم شود. هر روز شاهدیم که مراکز تجاری و تفریحیِ جدیدی در سراسر کشور ایجاد می‌شود و مردم را به سوی خود می‌کشد اما معمولاً فضایی کوچک و مهجور برای نمازخانه در نظر گرفته می‌شود. ضروری است که در طراحی و احداث مجتمع‌های تجاری و تفریحی، بهترین محل ساختمان و جایی که بهترین منظر و امکانات را دارد به عنوان نمازخانه تعبیه شود. بی‌تردید فضایی زیبا و با طراوت رغبت اهل دیانت را برای حضور و نیایش دوچندان خواهد کرد.

جنتی خاطر نشان کرد: علیرغم همه تلاش‌هایی که برای ایجاد فضای مناسب، احداث مساجد و نمازخانه در رستوران های بین راهی انجام می شود؛ متاسفانه درصد کسانی که نماز را در مساجد اقامه می‌کنند بسیار پایین است که باید برای آن اندیشه کرد. همکاری و همیاری تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز ضروری است، امری که در قالب تفاهم نامه با دیگر نهادها در حال انجام است.

وی گفت: ستاد عالی کانون های فرهنگی مساجد در حال حاضر حدود 20 هزار کانون فرهنگی هنری را در سراسر کشور تحت پوشش دارد و جناب حجت الاسلام ارباب سلیمانی که مسوولیت ستاد عالی کانون ها را برعهده دارد به عنوان نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ستاد اقامه نماز انجام وظیفه میکند.

کد خبر 518043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha