به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق امروز (6 بهمن) با حضور فیلمسازان، طلاب هنرمند و علاقمندان در عرصه هنر در سینما وتوس آغاز به کار کرد.
ملاک هیأت داوران در سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق، نوآوری و خلاقیت بود
در این مراسم، مهدی بنکدار، دبیر سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق عنوان کرد: بحث نقد و پژوهش در فراخوان این جشنواره اضافه شد و این جشنواره از لحاظ رشد کمی و کیفی و همچنین حرفهای در جایگاه هنری و تخصصی کشور قرار گرفته است.
دبیر سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق اظهار داشت: هدف از برگزاری این جشنواره صرفا برگزاری مراسم ویا تبلیغات نبوده است، بلکه از مرحله اول تا کنون مابین این جشنواره اول و دوم و همچنین جشنواره دوم و سوم، کارگاهها و دورههای آموزشی ویژه برگزیدگان این دو جشنواره و با حضور اساتید مجرب برگزار شد.
بنکدار یادآور شد: در سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق، آثاری که نوآوری و خلاقیت داشتند، انتخاب شدند، همچنین در این جشنواره، سعی بر این بود که تمام آثار راه یافته به جشنواره اکران شود، به همین دلیل دو سالن برای نمایش آثار در نظر گرفته شد.
سینما و هنر جای شعار دادن نیست/هنر ابزاری برای ماندگاری اندیشههای بشری است
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین عبدالله حسن زاده آملی، عضو هیأت انتخاب سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق تصریح کرد: جشنواره فیلم حوزه اشراق این فرصت را برای طلاب و فیلمسازان عرصه تبلیغ علوم دینی ایجاد کرده است تا بتوانند اندیشههای خود را با زبان سینما به مردم انتقال دهند.
عضو هیأت انتخاب سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق تصریح کرد: این دوره آثار و حرفهای تازه ای داشت و توانست اندیشهها و موضوعات روز در عرصه دین را با زبان هنر سینما به مخاطب انتقال دهد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده آملی با بیان این که سینما و هنر جای شعار دادن نیست، تأکید کرد: فردی که اندیشه، فکر، ایده و حرف تازه ای دارد، به دنبال زبان هنر است و هنر برای این است که اندیشه ای را ماندگار کند.
وی بیان داشت: در طول تاریخ، آنچه که در تاریخ بشریت بر جای مانده است و ماندگار شده است، لباس فاخر هنری پوشیده است، آن اندیشه ای که زبان هنر برای انتقال آن به کار گرفته شده است، ماندگار شده است.
عضو هیأت انتخاب سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق با بیان این که یکی از خصوصیات سینما و فیلم، فراملی وجهانی بودن آن است، عنوان کرد: اگر در طول تاریخ اندیشه ای در میان مردم انتشار یافته است و اکنون نیست، برای این است که زبان آن، زبان هنری نبوده است و لباس هنر بر قامت آن پوشیده نشده بود.
وی با بیان این که در سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق، چند تن از بانوان شرکت کرده بودند و آثار خود را ارائه داده بودند، گفت: موضوع روحانیت و آموزههای دینی در برخی از آثار دیده نمی شد، اما آموزههای انسانی وجود داشت، بنابراین پیشنهاد میشود که یک بخش آزاد و خارج از موضوعات جشنواره در نظر گرفته شود و از برگزیدگان این بخش نیز تجلیل شود.
صاحبان قدرت رسانه، اذهان عمومی را هدایت میکنند/سینما و رسانه، سحر دنیای امروز است
همچنین محمد حسنی، رئیس شورای سیاستگذاری سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق با اشاره به اهمیت اهمیت و قدرت رسانهها در سالهای اخیر، گفت: در عصر اشباع رسانه ای واقعیت ساخته میشود، عصر امروز، عصر بازنمایی جهان است و جنگ، جنگ قدرت است، اما جنگ پیچیده و عمیق بر سر قدرت بازنمایی است.
وی با بیان این که صاحبان قدرت رسانه، اذهان عمومی را هدایت میکنند، عنوان کرد: اگر صاحب قدرت بازنمایی تصمیم بگیرد که یک حادثه کوچک را بازنمایی کند، آن موضوع به عنوان موضوع مهم جهان تلقی میشود.
رئیس مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که سینما و رسانه سحر دنیای امروز است، گفت: اگر ما بتوانیم سحر دنیای امروز را که سینما و رسانه است، رمزگشایی کنیم، سربلند میشویم، بنابراین اگر موسی نیستیم، لااقل ساحران در لحظه درنگ باشیم.
ساعات اکران فیلمها در سومین جشنواره فیلم حوزه اشراق
در ادامه این جشنواره، فیلمهای مستند و داستانی کوتاه در 4 سانس از جمله یک سانس قبل از ظهر و 3 سانس از ساعت 14 الی 22 در سالن شماره یک و همچنین فیلمهای مستند بلند در 3 سانس از جمله یک سانس قبل از ظهر و سه سانس از ساعت 14 الی 20 در سالن شماره 2 سینما وتوس به اکران در میآید.
لازم به ذکر است که بقیه آثار راه یافته به جشنواره در روز چهارشنبه (7 بهمن) از ساعت 9 و سی دقیقه الی 22 در سینما وتوس اکران میشود، همچنین در این روز، بخش بین الملل جهان اسلام شامل 6 فیلم مستند از ساعت 18 الی 22 در سینما وتوس اکران میشود و عموم هنرمندان میتوانند از فیلمهای این جشنواره بازدید کنند.
نظر شما