به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، پرویز افشار، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، عصر روز گذشته (7 بهمن) در نشست با خبرنگاران گفت: براساس آخرین طرح ارزیابی سوء مصرف مواد مخدر در سال 89 حدود 2.65 درصد جمعیت کشور بین سنین 15 تا 65 سال مشکل اعتیاد دارند.
وی با بیان اینکه بیش از یک میلیون و 325 هزار نفر از جمعیت کشور به مواد مخدر اعتیاد دارند، افزود: با توجه به تغییر رویکرد الگوی مصرف و تغییر جنسیت بنا داریم طرح ارزیابی سوء مصرف مواد مخدر که هر ده سال اجرا می شد، از این پس هر 5 سال یکبار انجام شود.
افشار بیان کرد: براساس آمارهای این سال 91 درصد معتادان مرد و 9 درصد را نیز زنان تشکیل می دهند، همچنین براساس ارزیابی انجام شده 26 درصد معتادین از مواد محرک جدید استفاده می کردند.
وی با بیان اینکه الگوی مصرف و جنسیت از سال 80 تا 89 تغییر کرده است، گفت: در سال 80 حدود 3 درصد کل معتادان از مواد محرک جدید استفاده می کردند اما این تعداد در سال 89 به 26 درصد افزایش یافت همچنین در سال 80 زنان 5 درصد کل معتادان را شامل می شدند اما این تعداد در سال 89 به 9 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه براساس برنامه ششم توسعه باید کاهش 25 درصدی سوء مصرف مواد مخدر در کشور اتفاق بیفتد، گفت: در این زمینه کارها و اقدامات پیشگیرانه زیادی در سطوح مختلف پیش دبستانی، مدارس، دانشگاه ها و ... پیش بینی شده است.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به کشفیات مواد مخدر در 10 ماهه امسال اعلام کرد: 550 تن ماده مخدر توسط پلیس و سایر نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی در کشور کشف شده که 77 درصد آن تریاک و بقیه نیز شامل شیشه، گراس، حشیش و سایر روانگردان ها بوده است.
وی یکی از مهمترین مشکلات کشور در خصوص مبارزه با مواد مخدر را مجاورت با افغانستان برشمرد و گفت: این کشور هیچ نظارتی بر کاشت، داشت و برداشت مواد مخدر ندارد، از طرفی کشور ایران هم ارزان ترین و کوتاه ترین مسیر برای ترانزیت مواد مخدر است که با اقدامات مقابله ای که انجام شد و انسداد بخش اعظمی از مرزهای شرقی کشور، مسیر ترانزیت مواد مخدر تغییر کرده و به سمت قاچاق دریایی رفته است.
افشار با بیان اینکه الگوی مصرف مواد مخدر تغییر کرده است، عنوان کرد: هنوز بیشتر مصرف کنندگان از مواد مخدر سنتی استفاده می کنند و هنوز گزارش رسمی از ورود محرک جدید نداریم اما گاهی اوقات با ترکیب برخی از مواد در بازار اخیراً با نام هروئین های چینی، صوداگران مرگ قصد اغواگری دارند اما هیچ کدام ماده جدید نیستند بلکه مواد را تغییر می دهند و تنها با شکل و رنگ آن بازی می کنند.
وجود 7 هزار مرکز درمانی سرپایی در کشور
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به تعداد مراکز درمانی ویژه معتادان، گفت: 7 هزار مرکز درمانی سرپایی و هزار و 80 مرکز اقامتی و غیردارویی و هم چنین 18 مرکز ماده 16 و تعداد محدودی مراکز درمان بستر در کشور وجود دارد که 600 هزار نفر را در طول سال پوشش می دهد.
وی با بیان اینکه زنان در معرض خطر بیشتری قرار دارند، خاطرنشان کرد: برخی از زنان تحت تأثیر تبلیغات سوء قرار می گیرند و به خاطر تمرکز ذهن، تناسب اندام و بهانه های دیگر در این دام قرار می گیرند.
نظر شما