انتخاب اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۵/موافقت با کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین

خبرگزاری شبستان:مجلس با کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین موافقت کرد، اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۵ انتخاب شدند، مخالفت مجلس با کلیات ایجاد مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، مجلس با کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین موافقت کرد، اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۵ انتخاب شدند، مخالفت مجلس با کلیات ایجاد مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه از سرتیترهای مهم برخی از اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

تمامی مرخصی های هفته بعد لغو شده است/مجلس هفته بعد جلسه علنی دارد

محمدرضا باهنر نایب رییس دوم مجلس در ادامه جلسه علنی سه شنبه 6 بهمن گفت: طبق برنامه از قبل تعیین شده از هفته قبل در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه جلسه علنی داریم با توجه به اینکه سه هفته کاری را پشت سر می گذاریم یک هفته سرکشی به حوزه انتخابیه و دو هفته انتخابات است لذا به همین منظور مجلس در طول آن سه هفته جلسه ندارد.

وی تاکید کرد: هفته بعد تمامی مرخصی های نمایندگان اعم از اینکه هماهنگ شده یا از قبل گرفته شده باشد لغو می شود.

دولت موظف شد اراضی مناسبی را در اختیار سازمان بسیج برای آموزش نظامی قرار دهد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی سه شنبه 6 بهمن و در بررسی طرح تقویت بسیج مستضعفین در ماده 4 این طرح دولت را موظف کرده‌اند به منظور تقویت کمی و کیفی بسیج مستضعفین و حضور بیشتر نیروهای مردمی در صحنه‌های دفاع از امنیت کشور، پیشبرد آرمانها و مبانی اندیشه‌های انقلاب اسلامی، امکان استفاده از خدمت کارکنان بسیجی فعال شاغل را برای شرکت در آموزشها و اردوها و سایر برنامه‌های بسیج حداکثر به مدت 15 روز در سال به جای خدمت اداری فراهم سازد.

طبق تبصره 1 این ماده برنامه های آموزشی بسیج که برای ارتقای سطح آگاهی و کارایی بسیج برگزار می شود با هماهنگی دستگاههای دولتی به عنوان آموزش ضمن خدمت کارکنان محسوب شده و وفق مقررات از تمامی مزایای مربوط به آن نیز بهره مند می‌شود.

نمایندگان در تبصره 2 این ماده دولت را موظف کرده اند در اجرای اصل 151 قانون اساسی و به منظور ارتقای سهم و حضور نیروهای مردمی در استقرار امنیت و دفاع از کشور در جغرافیای هر شهرستان با حفظ مالکیت اراضی مناسبی را برای آموزش نظامی و اجرای رزمایش ها در اختیار بسیج مستضعفان قرار دهد.

نمایندگان در ماده 5 این طرح مصوب کرده‌اند داوطلبان عضویت در بسیج پایگاههای مقاومت محلی و کانونهای قشری از قبیل دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان، کارگران، اصناف، زنان، عشایر، فرهنگیان، ورزشکاران، هنرمندان، مداحان و اصحاب رسانه و متخصصان از قبیل مهندسان، نخبگان، پزشکان، اساتید، طلاب و روحانیون و حقوقدانان جذب و سازماندهی می شوند.

نمایندگان همچنین مواد 2 و 3 این طرح را که در رابطه با همکاری بسیج با دستگاههای دولتی و همچنین خصوصی و مردمی بود برای بررسی دقیقتر به کمیسیون ارجاع دادند.

راههای رسیدن بسیج به اهداف تشکیل دهنده‌اش مشخص شد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی سه شنبه 6 بهمن و در بررسی طرح تقویت بسیج مستضعفین درماده این طرح مصوب کرده اند هدف ازتشکیل سازمان بسیج مستضعفین ایجاد توانایی های لازم در تمامی افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی و سازماندهی آنان به منظور دفاع همه جانبه از کشور، نظام جمهوری اسلامی ایران و تلاش موثر و داوطلبانه در تمامی عرصه‌های حیات اجتماعی و پیشبرد اهداف و ضرورت های انقلاب اسلامی و تسریع در تحقق جامعه اسلامی، از طریق ذیل است:

الف- آموزش نظامی آحاد مردم برای دفاع از کشور و نظام جمهوری اسلامی.

ب- تعلیم و تربیت در زمینه های عقیدتی سیاسی و تخصصهای موردنیاز.

پ- جذب و سازماندهی اعضای بسیج.

ت-تهیه و اجرای طرح های دفاعی، امنیتی و جهادی با هماهنگی سایر دستگاههای مربوط.

ث- تعمیق و ترویج ارزشها، باورها و فرهنگ مبتنی بر تفکر بسیجی در جامعه.

ج- کمک به کارآمدی نظام و سازندگی کشور و پیشرفت برنامه های اقتصاد مقاومتی.

چ- کمک به توسعه و رشد علمی، فناوری، ابتکارات و اختراعات بسیجیان.

ح- کمک به مردم به هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه با هماهنگی مراجع ذیربط.

طرح تقویت بسیج مستضعفین مخالف اصل ۷۵ قانون اساسی است

احمد توکلی نماینده تهران در مجلس در ادامه جلسه علنی سه شنبه 6 بهمن و در هنگام بررسی طرح تقویت بسیج مستضعفین در اخطار قانون اساسی گفت: خودم را بسیجی می دانم و این افتخار است برای من و خدماتی که بسیج چه در طول جنگ و چه غیره به کشور داشته است بر کسی پوشیده نیست.

وی تاکید کرد: در حال حاضر بحث از حقوق قانونگذار است این طرح تماماً وظایف قوه مجریه است و این در حالی است که بسیج زیرنظر نیروهای مسلح است و زیرنظر قوه مجریه نیست.

وی با بیان اینکه این طرح با اصل 60 قانون اساسی سازگار نیست گفت: ممکن است این باعث شود که شورای نگهبان آن را رد کند و آن همه زحماتی که بسیج می کشد نیز زیر سوال برود.

توکلی تاکید کرد: این طرح مخالف اصل 75 قانون اساسی است زیرا برای دستگاه اجرایی تکلیف مشخص کرده است و این باعث می شود هزینه هایی که برای دستگاه اجرایی پیش می آید ولو کم هم باشد مشکلاتی پیش آورد پس بهتر است این طرح را به کمیسیون برگردانیم تا اشکالات ان رفع شود.

مجلس با کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین موافقت کرد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز سه شنبه 6 بهمن با کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین با 150 رای موافق، 17 رای مخالف و 9 رای ممتنع موافقت کردند.

این طرح دارای 5 ماده است و مجلس هم اکنون وارد بررسی جزییات ان شده است.

اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۵ انتخاب شدند

محمدرضا پورابراهیم، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به انتخاب هیئت رییسه این کمیسیون به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: طبق انتخابات صورت گرفته الیاس نادران نماینده تهران به عنوان رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 95 انتخاب شد.

وی اظهار کرد: محمد دهقان و احمدرضا دستغیب به عنوان نواب رییس اول و دوم این کمیسیون انتخاب شده اند.

پورابراهیم تصریح کرد: سیدسعید زمانیان و سیدهادی حسینی نیز به عنوان دبیران کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 95 انتخاب شدند.

اروپاییان نمی توانند نقش ایران را در منطقه نادیده بگیرند

عباسعلی منصوری آرانی رییس گروه دوستی و پارلمانی ایران و انگلستان با اشاره به سفر رییس جمهور به کشورهای اروپایی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این سفر از این بعد مهم است که بعد از 37 سال ما می توانیم علی رغم تهدیدات و فشارهای زیاد و علی رغم اینکه در تمامی زمینه ها عرصه را بر ما تنگ کرده اند اما امروز در نقطه ای و جایگاهی به عنوان قدرت منطقه ای و فرامنطقه ای حضور پیدا می کنیم.

وی اظهار کرد: اروپاییان در حال حاضر به عنوان یک کشور عادی با ما برخورد نمی کنند بلکه برخورد انها با ما به عنوان کشوری است که قادریم در مناسبات منطقه ای و بین المللی ایفای نقش کنیم برخورد می کنند.

منصوری آرانی تصریح کرد: در واقع نقش جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در دنیا نقش سازنده ای است و چه در مبارزه با تروریسم و چه در سرکوب و ترور پیشقدم بوده است و به عنوان کشوری است که در خط اول مبارزه با مواد مخدر است و می تواند به عنوان سدی در مقابل مواد مخدر عمل می کند.

وی تصریح کرد: در واقع اروپاییان هم موضوع مبارزه با تروریسم و هم مبارزه با مواد مخدر را به عنوان موضوعات اساسی مدنظر قرار دهند و قطعا نقش ایران در این زمینه را نقشی اساسی و تاثیرگذار می داند.

منصوری آرانی تاکید کرد: البته با توجه به اینکه ایران در یک منطقه ژئوپلوتیک و ژئواستراتژیک قرار دارند و نیروی انسانی خوبی نیز دارد می تواند برای اروپا حائز اهمیت باشد و همه اینها مولفه هایی است که می تواند به گفتگوها و تعامل میان ایران و اروپا کمک کند.

دولت لایحه دو دوازدهم را تقدیم مجلس کند

غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در مورد احتمال رسیدگی لوایح بودجه 95 و برنامه ششم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: به نظر من باید حتما دولت لایحه دو دوازدهم را برای ماههای فروردین و اردیبهشت سال 95 به مجلس تقدیم کند زیرا امکان رسیدگی لوایح بودجه 95 و برنامه ششم توسعه تاپایان امسال وجود ندارد.

وی اظهار کرد: بنده نیز امروز با اقای نوبخت صحبت کردم و این موضوع را یاداور شدم گرچه دولت انتظار دارد مجلس بتواند تا پایان امسال این موضوع را جمع کند. ولی امکان رسیدگی به این موضوع تا پایان امسال وجود ندارد.

تاجگردون یادآور شد: در واقع اگر دولت لایحه دو دوازدهم را تقدیم کند دخل و خرجهای ماههای فروردین و اردیبهشت سال 95 همانند فروردین و اردیبهشت سال 94 خواهد بود.

مناطق آزاد سکوی واردات هستند/مناطق آزاد باعث رونق اقتصادی می شوند

کلیات لایحه مناطق آزاد تجاری صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی جدید مطرح شد و مجلس با کلیات این لایحه مخالفت کرد.

سیدسعید حیدری نماینده کرمانشاه در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: هیچکدام از اهدافی که در رابطه با ایجاد مناطق آزاد داشته ایم اجرایی نشده است قطعا ما باید در مورد ایجاد این مناطق طراز مثبت صادرات را ببینیم.

وی با بیان اینکه تراز صادرات در این مناطق منفی است گفت: ما بیشترین واردات را در مناطق آزاد داریم و این مناطق هیچکدام باعث رونق اقتصادی و یا ایجاد اشتغال نشده اند.

حیدری طیب با بیان اینکه برای رسیدن به اهدافمان باید زیرساخت ها را فراهم کنیم باید زیرساختها را همانند راه اهن و نیروی انسانی و بهداشت را فراهم کنیم و به دنبال مناطق آزاد و ویژه باشیم اگر این ترتیب رعایت نشود ما نتیجه معکوس در مناطق آزاد می گیریم.

مصطفی افضلی فرد نماینده اردبیل در موافقت با کلیات این لایحه گفت: در اذهان عمومی اینگونه جا انداخته اند که دولت لایحه ایجاد مناطق آزاد را اورده است اما مجلس مخالفت کرده است این در حالی است که مجلس خواهان و حمایت کننده ایجاد این مناطق در مناطق محروم است.

الیاس نادران نماینده مردم تهران در مجلس در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: متاسفم که کمیسیون اقتصادی و عزیزان همکار در این کمیسیون در راستای وظایف نظارتی خود عمل نکرده اند و در حال حاضر به جای اینکه گزارشی از آنچه که در مناطق آزاد گذاشته اند به مجلس ارایه دهند با این لایحه موافقت کرده اند.

وی تصریح کرد: ما به جای دادن امتیازات ویژه و لازم به مناطق محروم مصوباتی را پیشنهاد می دهیم که این مصوبات برای کشور مخرب هستند.

وی با بیان اینکه چندین برابر صادراتی که قرار بوده است از مناطق آزاد انجام شود واردات داشته‌ایم گفت: مناطق آزاد به سکوی واردات تبدیل شده اند و کسی نیز پاسخگو نیست که چرا این مناطق به دروازه واردات تبدیل شده اند ما به ازای وارداتی که انجام می شود شغل از دست می دهیم.

نادران تصریح کرد: بی انضباط ترین حوزه اقتصادی دولت حوزه مناطق آزاد است این مناطق برای عده ای از مدیران قلک شده است که به کارهای سیاسی و اقتصادی شان بپردازند.

سلیمان عباسی نماینده گنبدکاوس در موافقت با کلیات این لایحه گفت: مناطق آزاد تجاری و صنعتی نقش مهمی در پیشرفت کشور و تولید ثروت صادرات و رونق اقتصادی دارند و قطعاً به کشور برای خروج از رکود نیز کمک می کنند.

وی تصریح کرد: با ایجاد این مناطق هجمه بیکاری که در کشور وجود دارد تا حدودی رفع می شود و برخی از این مناطق نه تنها در اقتصاد خودشان بلکه در اقتصاد کشور نیز تاثیر مثبت می گذارند.

علیرضا خسروی نماینده سمنان نیز در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: تاسیس مناطق آزاد راهکار مناسبی برای توانمندکردن بومیان نیست در کشور ما کالاهایی که به مناطق آزاد وارد می شوند تحت نظارت جمهوری اسلامی ایران نیست.

خسروی تصریح کرد: ساختار اداری پیچیده عدم شفافیت عملکرد و عدم نظارت کافی در دستگاههای نظارتی باعث شده است که این مناطق مطابق اهداف پیش نروند.

خسروی تصریح کرد: وجود معافیت های مالیاتی باعث شده است که هویت شرکت در منطقه آزاد باشد اما فعالیت آن در منطقه اصلی و مادر باشد و همین ایجاد مشکلات عدیده کرده است.

احمد شوهانی نماینده ایلام نیز در موافقت با کلیات این لایحه گفت: کسانی که با مناطق آزاد پیشنهادی دولت مخالفت می کنند فقط تنها دلیلشان این است که این مناطق تبدیل به سکوی واردات شده است این در حالی است که این مناطق می توانند باعث رونق اقتصادی شوند.

وی با بیان اینکه ساختار اقتصادی کشور مریض است گفت: ما باید جلوی واردات را بگیریم و این ربطی به منطقه آزاد یا غیرآزاد ندارد زیرا در حال حاضر نیز واردات از دیگر مناطق مرزی کشور وارد می شود.

شوهانی تصریح کرد: ایجاد مناطق آزاد برای ماندن افراد در مناطق محروم انگیزه لازم به وجود می‌آید و قطعاًامنیت مرزها نیز بالا می رود.

هدف دولت تبدیل مناطق آزاد به قطب تجاری کشور است

اکبرترکان رییس سازمان آزاد تجاری و صنعتی در ادامه جلسه علنی امروز 5 بهمن و در هنگام بررسی لایحه آزاد تجاری و صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی جدید گفت: مناطق جدید تجاری صنعتی و آزاد همه در نقاط مرزی واقع شده اند و نگاه دولت این است که این مناطق تبدیل به قطب تجاری برای ایجاد مراودات اقتصادی ایران با سایر کشورها شوند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر صادرات محصولاتی همچون پتروشیمی و نفت در بازار جهانی انجام می شود اما کالاهای صنعتی تولید کشور که بیشترین تقاضا برای آنها در کشورهای همسایه وجود دارد از طریق مرزهای کشور انجام شود.

وی اظهار کرد: نقدی که برخی نمایندگان در رابطه با لایحه مناطق آزاد گفته اند اما باید بدانیم که دولت در سال 92 کارش را اغاز کرد در دبیرخانه مناطق آزاد گروهی تشکیل شد که مناطق آزاد را اسیب شناسی کند این دبیرخانه طی تحقیقات خود به این نتیجه رسید که جنبه موفقیت مناطق آزاد براساس اهداف تعیین شده کم است.

وی تصریح کرد: بنده نیز براساس ان گزارش اعلام کرده ام مناطق آزاد وارداتی شده اند و باید انها را به سمت صادرات سوق داد.

ترکان تصریح کرد: چون تحریمهای ظالمانه علیه کشور ما وجود داشت به طور طبیعی امکان جلب و جذب سرمایه گذاری در اثر تحریمها وجود نداشت و نه فقط مناطق آزاد بلکه تمامی مناطق این کشور درگیر این مشکل بوده اند.

وی تاکید کرد: بنده در دبیرخانه مناطق آزاد پیشنهادی به مجمع تشخیص مصلحت نظام داده ام که بند 11 اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبری نیز بر همین اساس پیشنهاد و مصوب شد و آن در رابطه با توسعه عمل مناطق آزاد در توسعه صادرات انتقال فناوری و تامین نیازهای و کالاها از خارج بود.

مخالفت مجلس با کلیات ایجاد مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 5 بهمن با کلیات لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی جدید با 98 رای موافق، 79 رای مخالف و 25 رای ممتنع از مجموع 221 رای مخالفت کردند.

در این لایحه امده بود به دولت اجازه داده می شود در استانهای هرمزگان (جاسک) بوشهر (بوشهر) ایلام (مهران) و اردبیل (اردبیل)، گلستان (اینچه برون) کردستان (بانه و مریوان) سیستان و بلوچستان (سیستان) آذربایجان غربی (سرو – ارومیه) اصفهان (شاهین‌شهر) البرز (دارویی برکت) خراسان رضوی (خواص) زنجان (زنجان) فارس (فسا) قزوین (تاکستان) کهگیلویه و بویراحمد (گچساران) لرستان (خرم آباد) یزد (ابرکوه و میبد) منطقه آزاد تجاری صنعتی و یا منطقه ویژه اقتصادی ایجاد کنند.

لایحه شفاف سازی هزینه های انتخابات را در دستور کار قرار دهید

حمید رسایی نماینده تهران در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 5 بهمن در تذکری گفت: ل مناطق آزاد پیش از این نیز در مجلس مطرح شد و رای نیاورد و مجددا امروز در دستور کار قرار گرفته است این در حالی است که ما طرحهای مهمی همانند لایحه شفاف سازی هزینه های انتخاباتی را داریم که باید آن را مطرح کنیم.

وی اظهار کرد: در مورد طرح شفاف سازی هزینه های انتخاباتی علیه مجلس فضاسازی کرده اند و گفتند مجلس نمی خواهند هزینه های انتخابات شفاف شود. این در حالی است که مجلس با این طرح موافق بود.

رسایی گفت: ما نمی گوییم به طرح مناطق آزاد رسیدگی نشود اما می گوییم که به طرح های دیگر نیز که اولویت دارند رسیدگی کنند زیرا عده ای اعم از دولت و رسانه هاست دور هم نشسته اند و می گویند مجلس نمی خواهند هزینه های انتخابات شفاف شوند، چرا هیئت رییسه مجلس در زمین دیگران بازی می کند لطفا این طرح را در دستور کار قرار دهید.

عده ای نمی خواهند طرح مناطق آزاد مطرح شود

سیدباقر حسینی نماینده زابل در مجلس در هنگام بررسی طرح ایجاد مناطق آزاد در اخطار گفت:‌ براساس اصل سوم قانون اساسی باید بر اصل بی طرفی توجه شود و از تجهیزات و تبعیضات ناروا در کشور جلوگیری شود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر عده ای نمی خواهند طرح مناطق آزاد مطرح شود این در حالی است که ما باید برای مناطق محروم امکاناتی ایجاد کنیم که از انها رفع محرومیت شود.

ابوترابی در پاسخ به این تذکر گفت: کسی در حال حاضر این طرح را خلاف قانون اساسی ندانست و با آن مخالفت کرده اند اجازه دهید طرح مطرح شود.

طرح جرم سیاسی یک شروع است/این طرح دارای نواقصی است که باید رفع شود

غلامرضا اسداللهی، نماینده تربت جام در مجلس در مورد طرح جرم سیاسی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: وجود این طرح و تبدیل آن به قانون شروع خوبی است زیرا ما باید طبق قانون اساسی و آنچه که در قانون اساسی آمده است جرم سیاسی را تعریف کنیم و زوایای آن را ببینیم.

وی اظهار کرد: در واقع باید متخلف سیاسی و یا متخلف و مجرمی که جرم عمومی را به عهده داشته است فرق داشته باشد و در همه دنیا این تفاوت وجود داشته است و این خلاء در قوانین موضوعه ما به نوعی وجود داشت که با این طرح می تواند تا حدی این خلاء پر شود.

اسداللهی تصریح کرد: در مجموع در رابطه با این طرح کار شده است و این طرح می تواند تا حدودی خلاهای قانونی را رفع کند و در این زمینه موثر واقع شود.

وی در رابطه با بندی از این طرح که در آن توهین به نمایندگان مجلس و یا توهین به سران قوا و اعضای شورای نگهبان را نیز جزء جرم سیاسی می داند ولی مصادیق این توهین را مشخص نکرده است گفت: اینها مواردی است که باید قطعاً با دقت نظر در مجلس مورد رسیدگی قرار گیرد و مصداقها باید مشخص شود.

وی ادامه داد: جرم سیاسی به این معنا نیست که مجازات نداشته باشد بلکه بین مجرم سیاسی و متهم سیاسی و متهم عمومی فرق است که ان هم مجازات خودش را دارد.

وی تاکید کرد: در واقع باید باب این باز می شد که اگر کسی توهین به نماینده یا رییس جمهور یا افراد دیگر توهین کند باید مشخص شود که چگونه با وی برخورد شود.

اسداللهی تصریح کرد: این طرح در مجموع خوب است ولی باز هم باید موارد ابهام آن برطرف شود تا دارای پختگی لازم شود.

تشخیص سیاسی بودن اتهام با دادسرا و دادگاههاست

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 4 بهمن و در بررسی طرح جرم سیاسی در ماده 5 این طرح مصوب کرده‌اند تشخیص سیاسی بودن اتهام با دادسرا یا دادگاهی است که پرونده در آن مطرح است. متهم می تواند در هر مرحله از رسیدگی در دادسرا و تا پایان جلسه اول دادرسی در دادگاه نسبت به سیاسی بودن اتهام خود ایراد کند. مرجع رسیدگی کننده طی قراری بر این مورد اظهارنظر می کند و شیوه صدور و اعتراف به این قرار تابع مقررات آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب بر امور کیفری است.

طبق ماده 6 این طرح موارد زیر نسبت به متهمان و محکومان جرایم سیاسی اعمال می شود:

الف- مجزا بودن محل نگهداری در مدت بازداشت و حبس از مجرمان عادی

ب- ممنوعیت از پوشاندن لباس زندان در طول دوران بازداشت و حبس

پ- ممنوعیت اجرای مقررات ناظر به تکرار جرم

ت- غیرقابل استنباط بودن مجرمان سیاسی.

ث- ممنوعیت بازداشت و حبس به صورت انفرادی به جز در مواردی که مقام قضایی بیم تبانی بدهد یا ان را برای تکمیل تحقیقات ضروری بداند لکن در هر حال مدت آن نباید بیش از 15 روز باشد.

ج- حق ملاقات و مکاتبه با بستگان درجه اول در طول مدت حبس.

حق دسترسی به کتب نشریات رادیو و تلویزیون در طول مدت حبس.

یک میلیون تن سیب درختی مردم ارومیه در سردخانه است

نادر قاضی پور نماینده ارومیه در تذکری در جلسه علنی یکشنبه 4 بهمن گفت: 1 میلیون تن سیب درختی مردم ارومیه در حال حاضر در سردخانه است و آقای وزیر جهاد کشاورزی از خارج میوه وارد می کند.

وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: آقای وزیر تا میوه‌های ایرانی تمام نشده است نباید میوه‌های خارجی وارد کنید.

مجلس به منظور تامین نظر شورای نگهبان طرح نحوه فعالیت احزاب را اصلاح کرد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی یکشنبه 4 بهمن را در بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی و اصلاح این طرح به منظور تامین نظر شورای نگهبان در ماده 5 این طرح که آمده بود برخی اشخاص از حق تاسیس حزب و یا عضویت در آن محرومند مصوب کرده‌اند مظنونان به جاسوسی حسب تشخیص وزارت اطلاعات و یا سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تا قبل از صدور حکم برائت از دادگاه صالح نیز نمی توانند حزب تاسیس کنند.

همچنین نمایندگان در تبصره 5 ماده 5 مصوب کرده‌اند جلسات کمیسیون ماده 10 احزاب با حضور 5 نفر از احزاب رسمیت می یابد و تصمیمات آن با رای حداقل 4 نفر از اعضا معتبر است.

بیانیه نشست شورای همکاری کشورهای اسلامی هیچ خروجی ندارد/بیانیه ای پشت میزی

محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به بیانیه ضدایرانی نشست همکاریهای کشورهای اسلامی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: این بیانیه هیچ خروجی ندارد و فقط جنبه سیاسی و ژورنالیستی دارد.

وی اظهار کرد: این بیانیه برای ما هیچگونه اهمیتی ندارد و فقط چیزی است که پشت میز نوشته شده است و خبر داریم که برای صدور این بیانیه بین کشورهای اسلامی نیز اختلاف بوده است.

آصفری تصریح کرد: باعث تاسف است که در حالیکه جنایات عربستان در یمن، سوریه و بحرین محرز و مشخص است هیچ نشست اضطراری برای آن موضوعات برگزار نمی شود اما شاهدیم که نشستی برگزار می شود که طی آن نیز بیانیه علیه ایران صادر می شود.

آصفری تاکید کرد: این بیانیه تحت اجبار و با زور عربستان به کشورها تحمیل شده است و قطعاً ملت های منطقه نیز اعتمادشان به دولتهایی که در این نشست شرکت کرده اند برمی گردند.

کد خبر 518685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha