همایشی «ملی» در قامتِ محلی/ یاد کم رنگِ آیت الله تهرانی(ره) در همایشی به نام ایشان

خبرگزاری شبستان: نخستین روز «همایش ملی فلسفه اخلاق»، درحالی برگزار شد که خبری از حضور ملی فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی نبود.

خبرگزاری شبستان: گروه قرآن و معارف: در دورانی که همه از کمبود اعتبار و بودجه می نالند، همان ها مدام همایش و نشست، برگزار می کنند. کمبود منابع، محرز است اما نباید کم کاری کرد. مقام معظم رهبری در این باره فرمودند:

«بنده هم می دانم که ما دچار کمبود منابع ایم و تحریم هم تاثیر داشته است در این کمبود منابع - اینرا ما شکی نداریم - لکن وقتی انسان کمبود منابع دارد، باید چه کار کند؛ باید دو دستی به سر خودش بزند؟ باید شیون کند؟ نه، راه علاج پیدا کنید. راه علاج دارد؛ یکی از راه های علاج صرفه جویی است، صرفه جویی کنید؛ در تقسیم و توزیع منابع داخلی، اولویت ها را رعایت کنید؛ اینها راه علاج است»(دیدار رییس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ 6/3/94).

 

 

معظم له در ادامه می فرمایند:

«در چنین شرایطی، در جاهایی پول هایی خرج می شود که نباید بشود، لذا باید دولت، مجلس، قوه قضاییه و نیروهای مسلح، با مدیریت صحیح و رعایت انضباط مالی، منابع را بصورت مناسب و اولویت بندی شده تقسیم کنند»(دیدار رییس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مقام معظم رهبری؛ 6/3/94).

 

رهبر انقلاب، بارها و بارها از کیفیت برگزاری برخی نشست ها و همایش ها، گلایه کردند که نباید برای همایش های بی فایده یا کم فایده، هزینه های هنگفت خرج کرد.

 

این وضعیت، انتقاد علما و مراجع را در پی داشته است. برای نمونه آیت الله گرامی قمی در دیدار با حسین اسماعیلی، دبیر کل جمعیت فرزندان شاهد و ایثارگران نواندیش خدمتگزار فرمودند:

«بسیاری از همایشهایی که برگزار می‌شود، نتیجه مشخصی ندارد. اینجانب در بسیاری از همایش‌ها به جهت این که بودجه بسیاری صرف آنها می‌شود و بازدهی کمی دارد شرکت نمی‌کنم»(24/5/94).

 

این قصه، پردرد است و شاید، تمام نشدنی. در تازه ترین مورد، «همایش ملی فلسفه اخلاق» در تهران برگزار شد، که بنابر مشاهداتِ خبرنگار گروه قرآن و معارف، اولا ملی و حتی شهری نبود بلکه درحد محلی برگزار شد. زیرا صرفا مدیران، اساتید و طلابِ چند مدرسه علمیه تهران، حضور داشتند. جالب این است که نصف آن ها نیز، پس از اتمامِ سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر صادقی رشاد، جلسه را ترک کردند. خروجی که موید این واقعیت است که عمده حضار، طلاب و اساتیدِ مدرسه امام رضا(ع) بودند.

 

اما نکته جالب اینکه، چرا مسئولان همایش اصرار داشتند طبق شواهد غیرقابل انکار، همایشِ محلی را به اسمِ ملی، به اطلاع مردم، رسانه ها و فرهیختگان برسانند! این جستار، تلنگری به مسئولان و مدیران است که با حفظ احترامِ برای مخاطب، از برگزاری همایش هایی کوچک خودداری کنند و اگر بر برگزاری آن، اصرار دارند، نامِ «ملی» بر آن نگذارند. اتفاقی که بارها برای همایش های ملی که به نام «بین المللی» اطلاع رسانی شدند، مشاهده شده است!

 

حال باید پرسید،چه منافعی در به کارگیری نام «ملی» وجود دارد که مسئولان و مدیران نظام مقدس اسلامی، حقیقت را واژگونه نمایش می دهند؟! 

نکته جالب توجه دیگر درباره محتوای این همایش است. حجت الاسلام و المسلمین دکتر امیر غنوی، دبیر علمی «همایش ملی فلسفه اخلاق»، دوشنبه ۵ بهمن 94 در کنفرانس خبری این همایش که در سالن جلسات پژوهشگاه در قم برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: «همایش ملی فلسفه اخلاق» و «نکوداشت مقام علمی و اخلاقی آیت الله العظمی مجتبی تهرانی(ره)» با همکاری دستگاه های علمی و حضور و سخنرانی چهره های علمی و صاحبنظران این حوزه در قم برگزار می شود.

 

 

این سوال به ذهن متبادر می شود که؛ چرا در روزِ اول این همایش، خبری از تجلیل و تقدیر عملی از شخصیتِ جلیل القدرِ آیت الله مجتبی تهرانی(ره)، نبود؟

 

حجت الاسلام والمسلمین غنوی، خبر از برگزاری همایشی در محورهایی مانندِ اخلاق فن آوری اطلاعات، اخلاق پژوهش، اخلاق مردم­سالاری دینی، اخلاق رسانه در محور اخلاق هنجاری کاربردی و وظیفه­ گرایی، شهودگرایی، غایت­گرایی، نظریه امر الهی و نظریه اخلاق اسلامی در محور اخلاق هنجاری نظری و همچنین پرسش­های مهم در عرصه فرااخلاق، دادند، اما روز اول، خبری نبود به جز ارایه آیت الله احمد بهشتی، درباره «نظریه اخلاق نبوی به مثابه اعجاز نبوی».

 

مسئولان همایش باید به سوالات بی شماری پاسخ دهند: چرا تاکنون به ویژه در روزِ نخستِ همایش، خبری از مقالات در محورهای فوق نیست؟ چرا همایش با حضور کم رنگِ مدارس علمیه استان تهران برگزار شد؟ و ...

 

کوتاه سخن آنکه، با القاب، عناوین و واژگانِ پرطمطراق نمی توان، تحول ایجاد کرد و به سمت تحقق آرمان های انقلاب اسلامی، حرکت کرد. البته مسوولان دلسور نظام، برای رفع مشکلات ساختاری و بزرگ نمایی های ظاهری برخی مدیران، همت و اراده مضاعف دارند.

کد خبر 518757

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha