حسن هاشمی رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: دانشکده هنر پنجمین دانشکده تاسیس یافته دانشگاه بیرجند در سال ۱۳۸۱ است که با کاردانی باستان شناسی کار خود را آغاز کرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در چهار رشته « کارشناسی فرش، صنایع دستی، هنر اسلامی و باستان شناسی» و پنج کد رشته دانشجو پذیریش می کنیم، افزود: هم اکنون قریب ۸۰۰ دانشجو در این دانشکده مشغول تحصیل هستند.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در نظر داریم در آینده رشته های «انیمیشین، ادبیات نمایشی، کارگردانی تلویزیونی، گُهر تراشی، شهرسازی و معماری» را به رشته های این دانشگاه اضافه کنیم، ادامه داد: راه اندازی این رشته ها مستلزم جذب هیات علمی است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵ نفر هیات علمی در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند و ۵۰ نفر نیز مدعوین هستند.
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه دانشکده هنر با مساحت هفت هزار مترمربع در پردیس دانشگاه بیرجند از بهمن ۹۳ در دست ساخت است، گفت: تاکنون برای این پروژه ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده که از پیشرفت ۲۰ درصدی برخوردار است.
وی با بیان اینکه ساخت دانشکده هنر، جزو پروژه های ملی مصوب است که سالانه باید به آن اعتبار تزریق شود، اظهار داشت: در سال جاری ۲ میلیارد تومان برای این پروژه در نظر گرفته شده است که امیداست تخصیص یابد.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه حدود ۶ میلیارد دیگر برای اتمام ساختمان دانشکده هنر نیاز است، افزود: اگر روند تخصیص اعتبار دقیق و طبق برنامه پیش برود، در اوائل سال ۹۷ این پروژه برای بهره برداری آماده خواهد شد.
وی گفت: از نظر ساختار معماری، دانشکده هنر با تمام دانشکده های دانشگاه بیرجند متفاوت است چرا که بر اساس شرایط اقلیمی و با معماری درون گرای سنتی و مدرن ساخته می شود.
وی به فعال بودن بخش پژوهش دانشکده هنر اشاره کرد و اظهار داشت: تاکنون چندین همایش ملی هنر اسلامی، فرش دستباف و باستان شناسی به همت این دانشکده در استان برگزار شده است.
هاشمی در ادامه با اشاره به توجه و تاکید مقام معظم رهبری به «فقه هنر» گفت: تحقیق و تبیین فقه هنر موجب تعامل و وحدت هرچه بیشتر بین حوزه و دانشگاه می شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه و حوزه هر کدام ماموریت های مشخصی دارند، ادامه داد: در کنار انجام این ماموریتها، می توان با ارتباط و تعامل دوسویه، زمینه تبیین این مهم را فراهم کنیم.
وی با تاکید بر اینکه امروز هنر در تمامی شئونات زندگی مردم رسوخ کرده است، افزود: شهید مطهری همواره تاکید داشته است که بین هنر و اخلاق تعامل خوبی وجود دارد چرا که هنر می تواند زبان رسیدن به حقیقت باشد.
رئیس دانشکده هنر دانشگاه بیرجند برگزاری همایش «فقه هنر» را سرآغازی برای یک پژوهش جدید در این عرصه دانست و تصریح کرد: این مهم امروز با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب نیازمند یک واکاری و بازخوانی جدی تر است.
به گفته وی، بسیاری از مفاهیم اسلامی و قرآنی از طریق هنر، قابلیت درک و فهم آن بیشتر می شود چرا که امروز همه اذعان می کنند که هنر در ایجاد نشاط و امید در جامعه بسیار موثر است و رابطه آن با اخلاق، ناگسستنی است.
هاشمی تاکید کرد: امروز در استان خراسان جنوبی، تمامی دستگاههای دست اندرکار در حوزه هنر از جمله اداره فرهنگ و ارشاد،کانونهای فرهنگی و هنری، حوزه هنری و ... باید تلاش کنند تا ضمن برقراری ارتباط و تعامل موثر با حوزه، در راستای رفع دغدغه های رهبر معظم انقلاب تلاش کرده و با برگزاری کارگاههای آموزشی، کرسی های فنی نظریه پردازی در حوزه فقه هنر ورود کنیم.
وی با تاکید بر توجه به اقتصاد هنر یادآور شد: هنر و رشته های هنری می توانند کارآفرین باشند و این مهم در حوزه اقتصاد مقاومتی می تواند نقش بنیادی ایفا کند.
نظر شما