به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رودان، محمد رضا جعفری در دوره آموزشی و توجیهی مدیران و رابطین واحد خواهران کانون های فرهنگی هنری جدیدالتاسیس مساجد شهرستان رودان، عنوان کرد: متاسفانه برخی از جوانان دچار بحران اندیشه شده اند و کانون های برای رفع این معضل با برنامه ریزی ورود پیدا کنند.
جعفری شناسایی خرافات رایج در محله و روستا و برنامه ریزی برای روشنگری پیامدهای آن با بهره گیری از اساتید مجرب و اهل فن، ترغیب نوجوانان و جوانان به گرایش به سمت مباحث علمی و آموزش مهارت های فردی از دیگر وظایف کانون هاست.
وی در ادامه ضمن تبریک دهه فجر انقلاب، به شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» اشاره کرد و افزود: استقلال و آزادی که هر دو ریشه قرآنی دارد و برای تحقق جمهوری اسلامی است.
اسلام از آزادی، آزاده تربیت می کند
جعفری با بیان اینکه جمهوریت به معنی این است که مردم در همه امور کشور نقش آفرین است، عنوان کرد: نظام جمهوری اسلامی باور دارد که همه چیز برای مردم است و خود مردم باید نقش پررنگی در همه صحنه ها داشته باشند.
وی به بخش اسلامیت نظام نیز اشاره کرد و گفت: استقلال بدون اسلام، استقلال انحرافی و آزادی منهای اسلام، آزادی حیوانی است؛ اسلام است که به استقلال و آزادی معنا و مفهوم می بخشد و از آزادی، آزاده تربیت می کند.
معاون ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد با ذکر این نکته که جمهوریت و اسلامیت 2 مولفه تبلور و تجلی حکومت اسلامی هستند، اظهار کرد: احیای گفتمان مطالبه گری در بین مردم، یکی از مراحلی است که به شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» عینیت می بخشد.
وی افزود: این مطالبه گری به این معناست که اگر خدشه ای از سوی فرد و یا گروهی به شعار انقلاب وارد شود، مردم باید نسبت به این موضوع، اعتراضی بر مبنای عقلانیت داشته باشند.
حضور مردم در انتخابات مهر تایید بر جمهوریت و اسلامیت نظام است
جعفری با اشاره به اینکه جمهوریت و اسلامیت با انتخابات در جامعه به منصه ظهور می رسد، تصریح کرد: حضور آحاد مردم در انتخابات، مهر تاییدی بر جمهوریت و اسلامیت نظام است.
وی ادامه داد: مردم در هر انتخابات، قبل از رای دادن به فرد و یا گروه و جریانی، به نظام اسلامی و قانون اساسی رای می دهند و وظیفه و تکلیف همگان است که در انتخابات شرکت کنند.
حضور اول وقت مراجع در پای صندوق های رای بیانگر مبنای اعتقادی این کار است
جعفری با اشاره به حضور مراجع عظام تقلید و علما در ساعات اولیه اخذا رای در پای صندوق های رای، گفت: این حضور به موقع برای رای دادن، بیانگر آن است که این کار مبنایی اعتقادی دارد.
وی با بیان اینکه افتخار می کنیم که در از نظامی برخوردار هستیم که بیشترین انتخابات را برگزار کرده است، عنوان کرد: همه مردم در نظام جمهوری اسلامی، در تعیین سرنوشت خود دخیل و سهیم می باشند و این به برکت خون پاک شهدا و هدایت و رهبری حکیمانه امام(ره) و مقام معظم رهبری(دامه برکاته) به دست آمده است.
ترغیب افراد برای حضور حداکثری در انتخابات از وظایف کانون های مساجد است
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی از انتخابات به عنوان نشانه مشروعیت و مقبولیت نظام یاد کرد و افزود: یکی از وظایف کانون های فرهنگی هنری مساجد در بحث انتخابات، تشویق و ترغیب افراد برای حضور حداکثری در پای صندوق های اخذ رای است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، عمران و آبادانی مساجد را از اهداف شکل گیری کانون های فرهنگی هنری برشمرد و گفت: فعالیت افراد در کانون ها در وهله اول منفعت فردی و سپس پس انداز معنوی برای خود افراد است.
جعفری با طرح این سئوال که خانه خدا را چگونه می توان آباد کرد؛ پاسخ داد: بر اساس آیات و روایات، عمران معنوی مسجد بر عمران فیزیکی آن اولویت دارد و از اهمیت بیشتری برخوردار است.
برخورداری شجاعت از ویژگی آبادگران مساجد است
وی راجع به چرایی توجه به برنامه های فرهنگی مساجد بیان کرد: بیش از 26 بار در قرآن از کلمه مسجد استفاده شده است و در آیه 18 سوره توبه نیز یکی از ویژگی های آبادگران مساجد، برخورداری از شجاعت مطرح شده است.
جعفری یادآور شد: مسجد مکانی مقدس و احکامی برای آن مترتب است و حضور در این مکان تاثیرات معنوی فراوانی را در فرد به جای می گذارد.
وی به مصوبه شماره 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص راه اندازی کانون های فرهنگی هنری در مساجد اشاره کرد و افزود: باید فعالیت کانون ها متناسب با شان و جایگاه مسجد باشد.
معاون ستاد عالی گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید پس از دریافت مجوز رسمی فعالیت، با مدیریت امام جماعت، سیستم مدیریتی کانون را مشخص و در راستای رشد جوانان، ظرفیت ها را شناسایی و به کار گیرد.
کاهش آسیب های اجتماعی در گرو احیای کارکردهای واقعی مسجد است
وی با اظهار اینکه تا زمانی که کارکردهای متعدد و واقعی مسجد احیا نشود، آسیب های اجتماعی روز به روز بیشتر می شود، عنوان کرد: عدم آشنایی مردم با وظایفشان، شناخت ناکافی مردم با دین و مباحث آن و عدم شناخت دشمن، از آسیب های اجتماعی است که مساجد در کاهش آن می توانند نقش بسزایی داشته باشند.
جعفری با اشاره به اینکه فردی که به مسجد پا می گذارد، زائر خداست، تاکید کرد: فعالان کانون های فرهنگی هنری باید با آغوش باز و روی گشاده از زائران خدا استقبال و پذیرایی کنند.
وی اصلی ترین مخاطب کانون ها را نوجوانان دختر و پسر دانست و افزود: این نوجوانان امانت هایی هستند که کانون ها باید با برنامه ریزی اصولی و دقیق آنها را در مسیر صحیح دین و زندگی قرار دهند.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی، برقراری رابطه معنا دار کانون با اولیا نوجوانان و جوانان را از دیگر مسئولیت های مهم ذکر کرد و گفت: کانون های فرهنگی هنری باید با ارتباط مستمر با والدین بچه ها، آنها را در جریان ریز برنامه ها قرار دهند.
نظر شما